Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olan kişiler evlenebilirler mi? Evlilik yaşamları ve deneyimler..?

BEN ONU HOŞÇAKAL arkadaşımızın açıklamasına yazdım onu oku anlarsın ekonomist abi sıkıntı yok sakin ol aklım başımda

Bipolar ve psikopati teşhisim var. Bunlardan engelli raporum var. 14 yıldır ilaç kullanıyorum.
İkizler burcuyum , yükselenim ikizler.
14 yıldır da evliyim.
Şimdiye kadar 1 kere boşanma aşamasına geldik. Ama olmadı.
Eşim beni sevmeye başladı tekrar. Beni bu halimle seviyor. Hatta artık arkadaşlarına beni anlatıyor , hava atmak için.
Onun için , arkadaşlar tutun kendinizi biraz. Devamlı uğraşacak bir şeyler bulun. Boş durmayın yeter .

evlenebilir. kanunen de evlenebilir her şekilde evlenebilir. kişilerin anlayışına kalmış. bende de bipolar var ama kız arkadaşım 2013 sonlarında akıl hastasıyla uğraşamam diyerek beni terk etmişti. ben de ondan sonra takmadım kafaya onu ama kim benden hoşlandıysa hepsine söyledim ve itiraf ettim bipolar olduğunu ve hepsi benden kaçtı. ben de onlar kaybeder düşüncesiyle yaşamaya devam ettim. belki bir gün karşıma birisi çıkar. ama ben böyle iyiyim :)

P_A_L_A

Geçmiş olsun, 14 yıldır evlilik yürütmek hem de bu hastalıkla kolay bir şey değil, başarılarınızın devamını dilerim.

Ben şizofrenim bipolar biriyle evleneceğime camdan aşağı atarım kendimi daha iyi.

Senden zaten böyle bir örnekleme beklenirdi hiç şaşırmadım bravoo çok iyi örnek oluyorsun nerde okumuşluğun kültürün insan ilişkilerin orda burda master yaptım doktoro bitirdim diyorsun yoksa bunlar palavradan ibaret mi? diye düşündürtüyorsun şu verdiğin örneği teşviklemeyi ilkokul mezunu bir vatandaş vermez okumak yetmiyor demek ki inanılmazsın insanları nasıl olumsuz etkilediğinin farkında mısın? Olumsuz düşünüyorsan bile bunu karşındakine söyleyip onu etkilememelisin!;Lütfen karşındaki insanın ne düşüneceğini bilerek yorum yap çok hasas bu konular zira geçenlerde bir genç bayan arkadaşımızı kaybettik bu hastalık yüzünden! :( sen evlenmiyorsun güvenmiyorsun kendine diye herkesi kendin gibi sanma..
Halenumutlu Merhaba;
Evlilik ne Bay, bayan ne kolsuz bacaksız işi daha önce hiç evlenmedim ama bunları söylemek için evlenmek gerekmez diye düşünüyorum çünkü dünyanın bir işleyişi var o döngü hiç şaşmıyor evlilik, karakter meselesi sen kendinle barışık ol ilk başta sen kendini engelli olmayanlardan ayrıştırma ondan sonra gerçekten adını aşk koyduğumuz bir duyguyu birine karşı hissedersen karakterine onay verirsen onunla evlen Allah rızkını bereketini verir zaten ortada aşk denilen tutku varsa her şey aşılır hastalık para pul her şey aşılır bu sorularla beynini meşgul etmemeni öneririm her nasip vaktinin esiridir, mutlu olmak için o kadar çok neden var ki bunlarla meşgul olmalısın her şey gönlünce olsun..

Ben "şizofrenim" "bipolarla evleneceğime..." demişim değil mi, cümle "ben şizofrenim" diye başlıyor "ben normalim" diye başlamıyor önce lafın tamamını oku anla sonra kus nefretini. Ayrıca ben o lafı yazalı bir ay oldu şimdi mi cevap yazmak daha doğrusu nefret kusmak aklına geldi.
Kimi olumsuz etkilemişim mesaj olumsuz olsaydı moderatör müdahale ederdi burası sahipsiz vahşi batı mı sandın??? Doktorama aşırı kafayı taktın sen sanırım eğitimsiz olduğun için çekemedin tabiki boş konuşmayı herkes yapabilir şekil A..ya bkz. ama herkesi harcı değildir okumak. Sabah sabah gazını almışsın sen yine sanırım.

ekonomist79
Saçmalık orda zaten ben bedensel engelliyim hayatta şizofren veya başka engeli olan biriyle evlenmem öldürseler desem bu söylediklerim şizofren bir bayanın hoşuna gider mi? Onu kırmış olmaz mıyım? Farklı olumsuz düşüncelere kapılmasına ve hastalığından dolayı bir kez daha benim bu sözlerim yüzünden üzülmesine yol açmaz myım? Empati kur arkadaş Empati..! Hiç kimsenin bir şeyine kurban olacak değilim çok şükür halimden memnunum; Hoşt sensin edebinle konuş yediremeyince kendine nasılda belli ediyorsun gerçek kimliğini :)

ekonomist79

Tamam anladım iyi günler :)
ama yinede daha dikkatli yazman gerekir kimi olumsuz etkileyip etkilemediğini sen veya moderatör bilemez insanın kendi içinde yaşadığını bir Allah birde kendisi bilir..senin ilk yorumun çok kötüydü intihar etmek balkondan atlamak felan bu tür cümleleri kullanmamanı öneririm..

ben pek anlayamadım bipolar olunca uzak mı durmak gerekiyor boyle bi görusunuz varsa herkesten uzak durun normal bi insanın psikolojik bi hastalık gecirebilir size daha cok zarar verebilir sırf hastaliği bilinmesin diye doktora gitmeyen insanlar var bu mantıkla cok yanlış ilerlersiniz belirteyim.

@Edacano

Bipolardan uzak durmak gerekmiyor tabiki ben de şizofrenim o zaman benden de uzak durun değil mi. Ben sadece şizofren biri olarak bipolar birisi ile evlenmenin zor bir durum olduğunu/olacağını biraz da abartarak ifade ettim. Ama işin tuhafı ben bu ifadeyi kullananalı neredeyse bir ay oluyor neden şimdi gündeme getiriliyor onu anlayamadım.

DüşünürBilir
Valla kardeş yazmayayım diyorum ama bir şizofrenin bir bipolar ile evlenmek istememesini biraz da kendi ifadelerini kullanarak yani abartarak diyelim ifade etmesinin -sen hariç- kimseyi etkileyeceğini düşünmüyorum.

ne zaman gördüğümüzün ne anlamı var ki tabiki bu sizin kararınız sizi zorla evlendirmiycez😀 ama bunu ifade etme şekliniz kırıcı bşimdi yazdığınız "şizofren biri olarak bipolar biriyle evlenmem zor bi durum" deseniz daha kabula uygun olur niyetiniz farklı ama söylem çok sert gözükmüş okadar

Bu evlenir bu evlenmez demek bizlere mi düştü !!!!!

Evlenecek olan başvuru yapar sağlık muayenesinde bir sakınca yoksa evlenir....

Kişi bugün sağlıklı olur ileride belki hastalanır kim bilebilirdi... öyle olsa bile mahkeme doktora sevk eder...

Burada ben evlenir desem, o evlenmez dese kaç yazar....

Evlenmek için sağlık dışında evliliğe hazır olmak lazım ekonomik olarak iyi olmak gerekir....

Çevremde biblolar bay bayan evli ve mutlu insanlar var... ufak tefek herkes gibi arada bir sorunlar oluyor oda herkesde var

Mümkün mü? Mümkün. Zor mu? Zor. Bizim yurdumuzda ki insanlarla daha zor. -Kim ister çocuğunun böyle biri ise evlenmesini?- diye düşünen cahiller çok.
Bipolar olan kişiyede zor onunla yaşayanlarada zor. Hayat başı başına kolay değil. Şahsen karşımda ki bipolar olduğunu bildiğim halde evlenmem. Evlendikten sonra çıksa elimden gelen desteği sunarım. Ama biliyorum ki kendi hayatımı ona göre yaşamalıyım. Kendimi taniyorum uzun sürmez.

Ben bunu söylemiştim aslında iyi bir tedavi gerekli bipolar evlenemez o olmaz diye söylenen saptamlar yanlış nedeni ise insanın iyi veya kötü sevdiği insana değer vermesiyle çıkan birşey değil genel anlamda öyle anlayamadığımız konular olduğu için biz çaresiz kalabiliriz ama gerçek şu bende 3 4 yıl yaşadığım sorunlarla yüzleştim şuan onları bile düşünmüyorum hayatımda düzgün olmasını istediğim sorunlardan kaçmıyorum mesela ve herşey bir anda olmuyor Allah herkese sağlık nasip etsin ilk önce ben böyle bir sorunun olmadığını düşündüm öyle yorumlamadım işin gerçeği insan severse sevdiğini öyle olsa dahi kabul eder

ya bırakın kim kimle evleniyosa evlensin tasası bna mı kaldı yeter aaa😧😧😥

ekonomist beyin yazdıklarını malesef üzülerek okudum.dünyada zaten yeterince ırkçılık , ayrımcılık vb varken bizim bu platformda ( adı üstünde engelliler ) hepimizin malesef bir eksiği olduğu bu yerde bile birbirimizi ayrıştırmayı , ırkçılık yapmayı başarabiliyorsak helal olsun gerçekten.üzüldüm gerçekten sizin adınıza size tavsiyem bizim gibi insanlar için ne kadar zorda olsa kendinize dönmeniz biraz kendinizi bulmaya çalışmanız.ufkunuzu biraz açın kendinizi tanıyın araştırın bence.sizi, bizi tek mutlu edicek şey ikili ilişkiler değil hele bizi hiç değil.bizi mutlu edicek şey durumumuzla başa çıkmayı öğrenmek ve hayattan biyerlerden bize az da rast gelse mutluluğu yakalamaya çalışmaktır.

Zor geçiyor evlilikte tabi hem hastalık hem tedavi hemde iyileşememek

Bipolar arkadaşlar evlenebilir mi evlenenen arkadaşlar tecrübelerinizi anlatırnısınız...?

Ben Atipik Psikoz hastasıyım. Her şey o kadar iyi gidiyor ki birkaç sene içinde düğün telaşı başlayacak inşallah :) Darısı sizlere olsun.

Çalışamıyor ve maddiyatın iyi değilse hayal bile kuramıyorsun.

Bu zamanda evlenilir mi ? diye de sorulabilir aslında bu soru bunun sonucuna göre bakarız bipolar kişilerin ne yapacağına .

Son düzenleme:
Adetimdir her konuyu sonuna kadar okur öyle fikrimi yazarım. Yine aynı şeyi yapacağım. Efendim ben kendimden bahsedeyim biraz, Evet, ben yeni öğrendim bipolar olduğumu, Yeni dediğim iki yıl önce.. O zamanlar bana Farklı farklı teşhisler konuldu... Neler demediler ki,, 2011 de evlendiğimde başka birini seviyordum. Ve o bana üstelik düğünüme gelerek, "Sen bugün kendi ölüm fermanını imzaladın, Bunu bize neden yaptın" dediğinde ne kadar büyük bir hata yaptığımı anlamıştım. Ve nihayet beni seven bir insanın gözyaşları üzerine mutlluluk kurulamayacağını geç te olsa anladım. 14 yıllk süreçte 3 4 kez ihanete uğrmaanın karşığığ da tek celse de alınan bir mahkeme kararıyla neticelendi. Şikayetçi değilim. Hatta bunun daha önce olmasını dahi istemiştim. Peki şimdi hayattan istediğiniz nedir diye soracak olursanız. Yeniden evleneceğim ama benim şartlarım ve koşullarıma uygun biriyle. Eşim olmadan önce sevgilim olmayı başarabilecek biriyle zaman bana ne gösterir bilinmez Ama iyi bir işim var, Özel yeteneklerim var sanatçı ruhuna sahibim. Beni anlayacak birisi mutlaka ama mutlaka vardır. Şimdi hayatımdaki eksik parçaları tamamlamaya çalışıyorum yakında bambaşka bir yaşamım olacak hissediyorum bunu. Ve o gün geldiğinde seçimimi yapacağım. İstediğim tek şey Kendi serüvenimin kahramanı olmak. Bunu yaptığımda dünyanın en mutlu insanı olacağıma bahse girebilirim. Bipolar mı? O benden korksun! Ben niye ondan korkayım ki? Sonuçta kanser gibi ölümcül değil... Ama şunu öğrendim hayattan, Ne kadar çok dostum olursa, Ne kadar çok sevdiğim ve sevenim olursa kendimi o kadar mutlu hissediyorum. Bence mutluluğun anahtarı paylaşmak. Ama kıymetini, Kıymetinizi bilen ler ile.

Üst Alt