Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olduğunuzu nasıl farkettiniz?

Bipolar belirtilerinden ve hatta bipolar bozukluk'tan bihaber bir insandım, ta ki her zamanki günlerden birinin gecesinde, hayatımda ilk kez atak geçirene kadar. O zamanları hatırlıyorum; çok enerjik, gözü kara ve girişkendim vs. Tipik mani belirtileri. Maninin sonu atak oldu.

Ani duygu değişimleri yaşıyordum manide aşırı coşkulu,enerjik,aşırı para harcama büyükluk sanrilari ve artan cinsel istek gibi sorunlar yadiyordum.Depresyonda ise takintilarim ve kaygılarım oluyordu.Her an bisey olacak hissi oluyordu.

Bende önceden beri manyak hareketlerim vardı. İnsanlara kuruluyordum, depresif ataklarım çok şiddetli değildi. Sonra majör depresyondan sonra aşırı şiddetlendi. Sürekli duygu değişimi yaşadım, depresif dönemde gebersem de kurtulsam diyorum. Nefes alacak birini dinleyecek halim yoktu. Hunharca alkol sigara içiyordum, biraz da olsa iyi geliyordu. Manikte de aynı, yanlış anlamayın ama herkese siz benim köpeğimsiniz, adamları çok aşağılık görüyordum. Sürekli bi yerlere gidip hunharca para harcadım, annemin kartını aldım. Yedek kart çıkarttım uğrattığım zarar 1 milyona yakındı. Utanıyorum ve depresif ataklar sürekli geliyor sonra iyi hissediyorum. Keşke geberseydim de anne babamı üzmeseydim. Onlar benden vazgeçmediler, birşeyler yapmak istiyorum. Eğer şu lanet hastalığın etkilerini atlatabilirsem ailemi saraylarda yaşatacam.

4 sene unipolar teşhisi ile tedavi gördüm. Daha sonra 2.000€ luk yol-yarış bisikleti aldım. Onu sattım motorsiklet aldım. Para harcamalarım hat seviyeye ulaştı. Daha sonra cinleri görmeye başladım, takip edildiğimi düşünüp topluma karşı tehlike oluşturmaya başladım ve doktora gittim. O günden bu yana bipolar teşhisi ile tedavi görüyorum.

@dreamfail, cinler nasıl görünüyordu insan gibi mi yoksa kendilerine has bir şekilleri mi var ?

Bende bibolarım. Nasıl farkettik. Enes'i dolu kıpır kıpır çoşkulu bir halım vardı. Bazende üzüntülü. Bol para harcıyordum. Cinsel istek fazlaydı.

@okko1,

Suan hipomanideyim ! Cok stresli bişeyler yaşıyorum ! Karışık hipomani

@Death,

Ben ağır travma atlattım 7 yıl Hollanda’da yaşadım Hollanda pasaportum yoktu çünkü iptal ettiler! Kötü şeyler yaşadım ! Bende çok gurur vardı ve hırs! Bundan dolayı dönmedim çok yalanlar
Söylüyordum kötü durumda olduğumu gizlemek için! Sonra ağlıyordum.

Üst Alt