Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olup alkolizm illetinden kurtulabilen var mı?

Alkolden anlamıyorum.Biraz heves kırıcı bir şekilde...Madde bağımlılıkları ortalama bir kullanımda bırakılması zor geliyor bana.Bırakma konusunda sigara verileri kötü.Kafein çok fazla sigarayı tetikliyor.Bunların yanı sıra sigarayı 100 sene öncesinde yararlı olarak pazarlıyorlardı.Hitlere vitamin olarak eroin veriyorlardı.Trump a korona da işe yaramaz sıtma ilacı vermişlerdi.
Denek gibi ilaç kullandırıyorlar.Yeterince uyuşturucu bağımlısı yokmuş gibi kırmızı reçeli yeşil reçeteli kitlesel kontrol grubu var.Kredi çektirseler daha yararlı.

Alkol dopamin,serotonin,endorfin ve oksitosin seviyelerini geçici olarak yükseltir,buna bağlı geçici bir mutluluk yaşarsınız.. psikiyatri hastaları için bu durum çok kötü.

Zaten düzensiz olan hormonlar..depoda olmayan veya bitmek üzere olan hormonları da bitirmiş sabah depresif bir tablo ile uyanmış olursunuz.

Psikiyatri veya diğer ilaçlarla birlikte alınması çok tehlikeli bir durum.. her şeyi beyin yönetir, bıraktım de bırakırsınız evelallah.

Hastalığınızı çok alevlendiğini düşünüyorsanız alkole bağlı olabilir.

@çılgın bipolar,

@OğuzHan112, Merhabalar Oğuzhan Bey, umarım iyisinizdir, alkol dopamin hormonu düzeyini artırır fakat serotonin hormonu (bilinen aksine mutluluk hormonu değildir)'nu düşürme eğiliminde olabilir, oksitosin hormonu üzerindeki etkisi hakemli ve/veya hakemsiz dergilerde yayınlanan makalelere göre tartışmalıdır ya da yoktur, endorfin hormonu ile ilgili olan kısım ise metabolizma ve de koşul/şartlara göre değişebilir, yoktur diyebiliriz diye biliyorum. Örneğin endorfin hormonunu etkileyen psikiyatri farmakolojisi ile farmakokinetiğinde bir ilaç yoktur diye biliyorum. Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim.. @çılgın bipolar,

Hepsi bir bütün olarak değerlendirilir, hiçbir hormon hiçbirinden bağımsız değildir.. O yüzden yüzeysel bakmayın.

Teşekkür ederim size de kolay gelsin.

@Rasput,

@Hacıali09, Eskiden zyban ticari takdim şekliyle şu an etken maddesi aynı olan wellbutrin (farklı kategori ve sınıflandırmadaki psikiyatri ilacı) var. Onunla deneyimlerim belki. Teşekkür ederim, saygılarımla..

30 tane bira içtim geçliğimde, sayılıdır. Bir gün babam, dayım, amcam bir hoca duymuşlar. Ben de anksiyete ve depresifim gittik. Kadındı hoca , hergün yatmadan önce 1 bira içecek dedi. İtirazlarıma rağmen her gün yatmadan önce, 1 ay boyunca bir bira içtim. Allah affetsin.

Arkadaşlar alkol ve depresan ilaçlar birlikte alınırsa tehlikelidir. Eğer içinizde hem alkol hem depresan ilaçlar alıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Çünkü hiçbir doktor ilaç ve alkolu kabul etnez. Ya alkol ya ilaç. Eğer alkol alıpda ayrıca depresan ilaçkar kullanıyorsanız kişiyi ölümüne neden olur.

@osmangazi,

Bunları bir marifetmiş gibi söylüyorsunuz arkadaşım 30 tane biraz demek 15 kg eder. Siz hiç gece gündüz uyunazmısınız yemek yemez misiniz lavaboya gitmez misiniz. Bir günde 24 saat var. Matematik ve saat baza alındıgında herşey ortada lütfen mantıklı laflar ediniz

Bira iç diyen kadın hocaymış birde bakar mısın ? Hocanın kafa güzeldi galiba ! 🍻

@sokr@t,
Anlaşılması adına yazıyorum. Ayrımcılık değil niyetim. Farklı bir mezheptendi köy. Hoca neymiş medyuma bile para yedirdik. Tek fark o sağlam yiyor. Çaresizlik mantığın önüne geçiyor.

@osmangazi, mezhep ayrımcılığı olmaz da İslam da alkolün serbest olduğu hatta tavsiye edildiği bir mezhep var mı bilemedim şimdi !

Neyse yine de yazma mezhebini falan boş ver hoca da iş yokmuş diyelim .

@çılgın bipolar, alkolle ilacı karıştırmak nasıl bir şey ? Nasıl kafa yapabilir ki alkolle ilacı karıştırmak dün sana onu soracaktım unuttum .
Düşünüyorum benim ilaçlarla falan olmaz gibime geliyor nedir formülü ?

@Operadaki Hayalet, yıllardır okb + depresif bozukluk dendi birkaç kez psikoza girdim bipolar dendi
Ama benim anlamadığım aynı hastane teşhisler farklı ama kullandığım ilaçlar aynı hiç değişmedi .

@çılgın bipolar, 3 defa manik mi deniyor artık psikoza girdim resmen hayal dünyasına daldım 20 gün kadar sürdü hastanelik oldum .
Hatta hastanede bile hatta hastaneden çıkınca bile bir süre ayılamadım zamanla ilaçları kullandıkça azaldı o düşünceler .

Hocam maalesef ben de gidiyorum 5 senedir. Psikoz OKB Majör Depresyon tanılarım var ama işin kötü yanı bana söylenen bu reçeteye tanı yoktu bu yüzden askerlik heyetinde sorun oldu doktor icap odasında düzenli kontrole gel dedi 1 sene gideceğim bakalım ne olacak. İnşallah muaf olurum yoksa çok zorlanıyorum sürekli şüphecilik alınganlık kuruntu ile yaşamak.

@sokr@t, sadece düşünce değil davranışların nasıldı mesala,hareketli mıydın? Uykusuzluk yaşadın mı? Triplere girdin mi, işte ben peygamberim,mehdiyim,ucabiliyorum vs. Gibi

@Operadaki Hayalet, psikoz okb majör depresyon üç tanı bir arada ilginçmiş muaf olursun ama kesin askerlik yaptırmazlar bence .

@çılgın bipolar, doğru dürüst uyumuyordum ki zaten arada bir iki saat çok yorulursam dalıyordum çok uzun mesafeleri dinlenmeden yürüyordum arabayla gidilebilecek mesafeleri yani düşün ! İlk mani de kendimi kutsal hatta tanrı gibi bir şey sanıyordum maninin içindeyken tabii farklı triplere de giriyordum mesela Rihanna bana aşık Hadise bu klibi şarkıyı bana yazmış bu film benim hayatım nette takılırken youtube dan şurdan buradan ya da tv de gördüklerimi kendime yoruyordum liderler benim hakkımda konuşuyor benim düşüncelerilm önemli herkes beni tanıyor hatta dünya da benim ve çevremin sözü geçiyor herkes beni konuşuyor örnek alıyor gibi !
Çevremdeki herkese bir rol biçiyordum yok şu iyi bu kötü gibisinden düşünceleri okuma kötülük görme ya da öldürülme korkusu vardı

@çılgın bipolar, nedir bu yazdıklarım mani mi psikoz mu ya da farkı ne ? Sende neler oluyordu ?

Son düzenleme:
@sokr@t, sende 1. Tip bipolarsin aynı ben 😂

@sokr@t, geneli benle aynı sayılır.ben 40 km koştum ayaklarım yara oldu.oooo ne hikayeler var anlat anlat bitmez.yazardim ama maç izliyorum ☺️

Son düzenleme:
Üst Alt