Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar raporum var. İş yaşamındaki seçeneklerimi merak ediyorum..?

bipolarbirgenç

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar;

10 yıllık bipolar bozukluk öyküm var. Engelli raporu almaya niyetliyim. Engelli raporu aldıktan sonra iş hayatı hakkında kafamda soru işaretleri var.

Bipolar olduğum için asker, polis, silahlı güvenlik ve gardiyan olamayacağımı biliyorum. Engelli raporunu aldıktan sonra bankada ve çeşitli finans kurumlarında (aracı kurum gibi) çalışmama engel olur mu?

Engelli raporunu aldıktan sonra EKPSS'YE girebiliyoruz, peki kpss b ve kpss a ya da girebilir miyiz. Kpss b için sorun olmayacağı üzerine bir konu okudum burada fakat kpss a hakkında bir şeyler bulamadım.

Bir diğer husus da engelli raporumun mahremiyeti üzerine. Raporumu çalıştığım kuruma bildirmek zorunda mıyım, bunu bildirmemek suç mudur? Şu an çalıştığım bir işletme var 3 senedir burada çalışıyorum. Eğer engelli raporu alırsam bunu bildirmesem bir sorun olur mu?

Şu an ehliyetlerim yok ancak almaya niyetliyim. Araba ehliyeti vs gibi. Bipolardan engelli raporu alırsam araç sürme durumum ya da hafif ticari sürme durumum tam olarak ne olur (doblo tarzı araçları kastediyorum)?

Ciddi merak ve kaygi icerisindeyim. Deneyimli abilerden ablalardan dusunce bekliyorum.

@bipolarbirgenç, sadece silahlı meslek sahibi olamazsın. finans sektörüne gelecek olursak genel olarak ruhsal hasta çalıştırmazlar işe girişlerde beyan etmemen menfatine olur aksi halde iş başvurunu direk ret ederler ama işe girdikten sonra bundan dolayı işten çıkaramazlar (vasi atanma durumu hariç). ehliyet konusuna gelecek olursakda sağlık raporunu kesinlikle özel hastaneden al aile hekimi tek hekim raporu aldırıyo o da süreli rapor veriyor.

@sucre_, normal kpss ile merkezi atamalarda sorun çıkar mı atipik psikoz sadece tanı var sanırım görevi devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak şartı var

Üst Alt