Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisi ile hangi oranda rapor alabilirim?

@Operadaki Hayalet,

Anlamanda bi sorun var sanırım bu hastalık ruhsal değil kalıtsal bir hastalık ilaçla kontrol altında tutuluyor tamamen iyileşen yokmuş yani doktor öyle söyledi % 0 oranını düzelmeyecek hastalıklarada koymuşlar bilgilendirme amacıyla

@mltmdmrr, bipolar hastalığın ilaç kullanıldığında sana atak yaşatmıyorsa yani ilaç varken iyiysen raporun engeli yüzde 40ın altında. Ama eğer ilaç kullanmana rağmen atak oluyorsa hastane yatışların varsa %40 rapor çıkıyor diye biliyorum. Güncel bilgi ne bilmiyorum ben 10 sene önce aldım böyleydi...

hastahane yatışım yok. şu an hem depresyon hem hipomani dönemi karışık karma dönem gibi dedi doktorum tanım f31.8
lithurile başladı. çok depresif hissediyorum sürekli ağlıyorum çok zorlanıyorum, hipomani dönemini özledim.
sizce doktora engelli raporu için başvurmak istediğimi söylemeli miyim? yanlış anlar mı? nasıl söylemeliyim?

@Operadaki Hayalet Birşey bilmiyorsun.fikrin yoksa zikrin olmasın bipolar ek 1 e göre düzelen yok kısmen ve ağır var ancak doktor der ise tam düzelen o ayrı

@samedo99,

Sen okuduğunu anlamıyorsun galiba doktor heyet ne derse o tamamen iyileşen ibaresi var ve ona göre %0 oran veriyorlar. Madem iyileşen yok o halde nedem %0 versinler ben tıbbi ve yönetmeliğe göre konuşuyorum sen halk ağzıyla

Tamam profesör dr bey siz haklısınız

@mltmdmrr, lithuril beni de depresif yapmıştı başka alternatifleri denetebilirsin doktoruna. En iyi tutan evet lityum ama beni çok yordu. Doktoruna direkt söylemende bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum sonuçta tanılı hastalık ve imkan varsa raporunu çıkartırlar..

@mltmdmrr,

alırsınız inşallah. Kompulsif davranışlar neler misal? Birde meşkuliyet iyi geliyor diyorsunuz? Çalışmak buna dahil mi?

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI
bipolar duygudurum bozukluğu. tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen. % 40.
ağır, tehlikeli ve dikkat gerektiren işlerde çalışamaz

SAĞLIK KURULU RAPORUNUN SONUCU
Teşhis / Teşhisler
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI : F31.8 - BİPOLAR DUYGULANIM BOZUKLUKLARI, DİĞER
Kişinin Engel Oranı % 40
Raporun Geçerlilik Süresi: 2 Yıl

Yeni raporum böyle çıktı

Ekpss ye girebilmek için ben de bipolardan rapor başvurusu yapmayı düşünüyorum fakat bi süredir remisyon dönemindeyim.Eğer yüzde 40 ın altında çıkarsa rapor özel sektöre işe girişimde yine karşıma çıkar mı sıkıntı yaşar mıyım?

Ben de bipolar tanısı almış bir engelliyim, bipolar ömür boyu süren bir rahatsızlık,benim engel oranım tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen şeklinde, oranım %40. 2 yıl süreli, süreli rapor ile emekli olabileceğim söylendi.

merhaba,
lithuril beni direkt depresyona soktu hiç bi şey yapamıyorum çok üzgün duygusal ve çok sinirliyim. hipomani döneminde evde duramıyordum 4 saatlik uykuyla çok enerjiktim şimdi tam tersi evden çıkamıyorum çok zorlanıyorum eski halimi özlüyorum

Doktoruna söyle bu ilaç bana iyi gelmiyor de değiştirsin bu arada belki çöküş dönemindesindir ilaçla bi alakası yoktur olabilir mi bilmiyorum

Ben 21 yıldır bipolar ım 5 kez bakırköy de yattım 4 ekt bi sürü ilaç şimdi lityum depakin invega bipodan süresiz engelli raporum var vergi indirimi de vardı geçen 15 ocaktan sonra kanun değişti %40 ve 50 arası hafif %50 ve 60 arası orta %60 üstü ağır engelli çalışma iş gücü kaybı cetveli var bipolar en düşük %40 bu cetvelde emekli olmak için bu gerekli ...bipolar dan engelli çalışmak iş kura kayıt için ilçemizdeki hastden heye günü alın tedavi gördüğünüz hastane den evrakları eczaneden evrakları doktora gösterin devamlı kan düzeyinde ilaçta önemli

Ben sgk dan sevk alıp emekli olmak için heyete girdim eksik günlerim vardı askerlik borçlanması yaptım ödedim bölge Sağlık kurulu kararı verecek bakalım 4103 günüm var sigorta girişi 2003 ...bütün yatış evrakları mı ilaç raporlarını şuanda çerkezköy toplum ruh sağlığı bölümündeki tedavilerini verdim doktora

@manika59 Hayırlı olsun ,geçmiş olsun .Ne zaman basvuru yaptiniz.sonucu paylasirsaniz,herkes bilgilensmis olur

Benim raporunda var vergi indirimi de ama kanun değişmiş iş gücü kaybı na bakıyorlar

Elbette ki ama tedavi gördüğün yıl atak hastane yatışların geçirme sıklığın eczaneden bile ilaç aldığında o yıl ki dökümünü al ilaç düzeyi ne baktırdığında sonucu al belge olarak sgk seni hastane ye sevk ediyor orada doktora muane oluyorsun ve bütün hastalığın hakkında dokümanları sunmalısın sonra senin hakkında bilgiyi sgk ys yolluyor oda bölge Sağlık kuruluna onlarda hafif orta veya ağır engelli diyor hafifte en az 4100 gün gerekli benim evrakları bölge Sağlık kurulunda bakalım

@manika59 Hastane yatisi sart değil diye biliyorum hafif iş gücünde ama düzenli ilaç tedavsi olması gerekiyor diye biliyorum

Merhabalar rapor hastalığın şiddetine atak sıklığına ve tedaviye rağmen günlük yaşamı ne kadar etkilediğine göre veriliyor ben öyle biliyorum yanlış biliyor da olabilirim

@mltmdmrr, depresyon da normal değil hipomani de.. dengede olabileceğin ilaçları zamanla anlıyorsun. Doktorunla bu konuyu konuşmalısın. Muhtemelen depakin yazacak ama daha başka alternatifleri denemeni tavsiye ederim. Depakin de aynı şeyin laciverti.. bu arada antipsikotiklerini de değiştirebilir kendi depresyonumdan söylüyorum beni lityum o hale getirmişti.

@mltmdmrr, tabii ki mümkün. Kendin gibi hissetmemek bence normal değil. Uzun yıllardır ilaç tedavisindeyim. Yaklaşık 20 sene oldu. İlaçların hangisi bünyeme ne yapıyor biliyorum. Ve normalim buydu benim. Aşırı uykulu olmak hiç konuşmamak dışarı çıkmak istememek uykusuzluk aşırı konuşmak küfretmek normal zamanda olmadığını gösterir. Kendi tepkilerinden atağın gelip gelmeyeceğini bile anlıyorsun zamanla..

Üst Alt