Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisi ne kadar sürede konur?

Nur1903

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Arkadaslar merhaba fikir almak için yazıyorum ben anksiyete ve bipolar hastasıyım uzun süredir anksiyete tedavisi görüyorum ama bipolar tedavisinden kaçıyordum korktuğum için bundan bir bucuk iki yıl önce doktor bipolarımında tedavi edilmesini söyledi benimde o aralar kamuya girme gibi bir şansım vardı doktora tanıya bipolar yazmamasını söyledim daha sonra tedavi olacağımı söyledim
zaman aktı bipolarım daha da çoğaldı ve bana ilk tanıyı koyan doktoru bulamadım farklı bir doktora çıktım kadın bana zyzapin verdi önce 2.5 mg sonra 5mg ama bende zerre bir işe yaramadı
bu sıradada manik atak geçirip acillik oldum iki gün üst üste iğnr yedim kadın bana bipolar teşhisi koymuyor bakmam lazım görmem lazım falan diyor iyi gelmiyor bu ilaç dedikçe sana su an bipolar teşhisi koyamam filan diyor

dört haftadır sürünüyorum doktor değiştirmelimiyim yoksa sabır edip bu doktorda kalmalımıyım fikirlerinizi bekliyorum

O iş öyle senin kafandaki ileriye dönük planlar gibi olmuyor 😉

Bipolar teşhisi hemen konulacak bir teşhis değil düzenli takip ve gözlem gerektirir. Sizin bipolarım demeniz anlam ifade etmez doktorun tanısı önemlidir. Eğer doktor yatış önerirse kısa süreli 3 hafta gibi doktorla görüşüp ilaç düzenlemesi kan tahlili gibi tetkikler düzenli olarak yapılır tedavin düzene oturtulur.

bana bipolar teşhisi konulana kadar 5-6 yıl geçti. Önce depresyon teşhisi konuldu ardından unipolar bozukluk.
Senin düşüncen gibi 2-3 sefer gitmeyle teşhis konulmaz. Öyle kolay olmaz

Arkadaslar anlamadınız herhalde bana zaten bundan bir bucuk iki yıl önce bipolar teşhisi koyuldu teşhis koyuldu yani ben 8 senedir psikiyatra bir fiil gidiyorum teşhis koyuldu ama ben tedaviyi istemedim teşhisi yazmayın dedim doktora çünkü o zamanlar hafifti semptomlar benimde kamu görevi gibi bir şansım vardı etkilemesin diye ne teşhis ne tedavi istemedim ben tedavi olmadığım için semptomlar çoğaldı anlatamadım mı bilmiyorum ben ilk defa gitmiyorum psikiyatr a tabiki hemen koyulacak bir şey değil

Asker polis vb. Olmadığın sürece kamuda memurluk yapmanda bir sıkıntı yok neden teşhis koydurmadınız onu anlamadım. Şimdi ne yapmak isitiyorsunuz rapor almak mı ?

Hayır tedavi olmak istiyorum ne raporu hayır alakası yok benim çevremdekiler pskiyatrik rahatsızlık olunca kamuda sorun olabiliyor dediler bende damgalanmamak için yazdırmadım kardesim ben 17 yasından beri psikiyatrik destek alıyorum ilk defa gitmiyorum hastalığıda seyrinide çeşitinide biliyorum sadece o zamanlar hastalık gibi gelmiyordu gençliğin verdiği cahillikle kendime güvenip tedaviyi reddettim başım yanmasın diye şimdide tedavi olmak istiyorum uygun bi doktor bulamadım ?

merhabalar nur hanım şimdi eğer tanınız varsa Hekimizinize söylemediyseniz yanlış tanı yazılmıştır. Zaten tanımlanmamış gibi bir tanı yazıyorlar teşhişiniz budur Şuanki hekiminiz bakması lazım geçmiş sağlık kayıtlarına bilginiz olsun.

F38 miş tanı f31 yapıcam bi kaç ay tedaviden sonra dedi

@Nur1903, F38.0 Diğer Duygudurum Bozuklukları Tanımlanmamış yazıyor zaten bunu F31 Bipolar Duygulanım Bozukluğu yapılması gerekiyor bilginiz olsun. Zaten siz tedaviye ve takiplerinize özen gösterin Hekiminiz yapılacaktır

Geçmiş olsun. Yazdıklarından anladığım kadarıyla sorun “ilaç hemen etki etmedi”den çok, tanının netleşmemesi ve iletişim kopukluğu. Manik atak geçirip acile düşmüş, enjeksiyon almış bir hastada “şu an bipolar diyemem” yaklaşımı ister istemez insanı güvensiz hissettirir.

Zyprexa (olanzapin) düşük dozda başlanır ama 4 haftadır ciddi fayda görmüyorsan ve ataklar devam ediyorsa, ikinci bir psikiyatri görüşü almak kesinlikle yanlış değil. Bu doktoru kötülemek anlamına gelmez bipolar gibi ciddi bir tabloda tanıdan kaçınmak da hastayı süründürür.

Sabır önemli ama boşa acı çekmek zorunda değilsin. Epikrizlerin, acil başvuruların ve manik tablo ortadayken başka bir doktora gitmek gayet mantıklı. Tanı netleşmeden tedavi de netleşmez.

Merhaba
Gören yanıtlasın lütfen
Dört bes aydır hastaneye gidiyorum özelede gittim
F38 f39 tanıları koyuldu
Şimdi en son bipolar f31 koyuldu artık tedavim bu tanı üzerinden mi devam edicek yazdığı ilaç bende biraz yan etki yaptı sanırım dozu fazla geldi uyku sersemlik yapıyor gün boyu ne yapabilirim
Eğer yeni bi ilaca başlarsam bu tanıdan kurtulabilir miyim lütfen düşüncelerinizi benimle paylasın

Vücut zaman geçtikçe alışır.bu tanıdan ben kurtulamıyorum.

Benim arkadaşıma 2 senedir teşhis koyulamadı. Doktoru 6 ay içinde atak bekliyor. Eğer atak gelmezse ihtimal düşücek

Depakin yazmıs 1500 mg günde yere yapıstırdı beni atağım gelince gittim bana 3-4 ayda bir veya iki ayda bir atak geliyor depakin içtim atak matak kalmadı ama bu seferde asırı uyku hali ve sersemlik yaptı daha önce depakin kullanmadım annem kullanıyor ama o seneler önce baslarken düsük dozda baslamıs yarın ilaç doz düzenlemesi için kontrole gidicem

@sancar.da, ben su anki değilde bundan önceki atağımda 100 bin lira para harcadım kadın tanıya anksiyete girmiş o bahsettiğim doktora çöküş döneminde gitmistim anlattım basımdan geçenleri annemde olduğunu da söyledim anksiyete girmis tanıya bu atağımda hemen sabah doktora gittim depakin yazdı atağı kesti ama bu seferde uyku sersemlik yaptı daha önce depakin kullanmadım 1500 mg yazmıs günde ağır geldi doz ayarlaması yaptırsam mı vucudumun alışmasını mı beklesem bilmiyorum sence ne yapmalıyım sevgili dostum saygılar

@Beylane, keske banada 6 ayda filan bi gelse hipomani irade dısı olduğu için cok kötü geçince arkanda yıkım kalıyor

Son düzenleme:
@anonymous, hiç kolay olmadı ama sizinkinden daha kolay oldu çünkü benim annemde bipolar olduğu için benim sizinkinden daha kısa sürdü geçmis olsun

@freedom01, etiketlenmek istemiyordum diyelim korkuyordum ama artık tanıyı koydular kaçamadım yani ben tanıdan kaçmaya çalısıp baska bir sekilde tedavi olurum sanmıstım olamadım malesef

@Nur1903, banada hastalığın geçişi genetik yolla oldu. Dedem bipolardı ve tedavi görmedi. Alkolikti. Ev ile alakası yoktu ve şiddet uyguluyordu. Yaşlanınca biraz daha iyiydi ama psikoz geçirince atipik psikoz teşhisi ile tedavi gördü ölünceye kadar.
Ben ailemi dinlemeyip psikozda olduğumu atak geçince anlayınca tek başıma psikiyatri doktoruna gittim. O doktora gitmez olaydım. Her gittiğimde ayrı ilaç yazdı, bissürü antidepresanından antipsikotiklerine kadar denek maymunu gibi her türlü ilacı açtim. Daha sonra özel kliniğe götürdü ailem ve orada geçen 5-6 yılın ardından bipolar teşhisi konuldu. Ailemin başından kaynar sular dökülmüş gibi oldu. Ama alıştılar. 6-7 yıl bipolar teşhisiyle tedavi gördüm. Gittiğim bu özel klinikte ise şimdi 3 aydır şizoaffektif bozukluk teşhisi ile tedavi görüyorum. Ailem artık bilinçlendi, korkmuyorlar, birgün tam anlamıyla iyileşeceğimden ümidimiz büyük. Ailem, teyzem ve kızı (kuzenim) dışında bilen yok. Olmasında. Artık gizlemiyorumda. Çevremde ailemin iş arkadaşlarınada açıldım tedavi gördüğümü. Onlarda sağlıkçı olduklarından korkmadan yaklaşabiliyorlar. Daha doğrrusu beni geçmişten tanıdıkları için nasıl olduğumu, kişiliğimi biliyorlar. Sorun oluşmuyor.

@anonymous, çok geçmis olsun benimde annem bipolarmıs babam asırı yaptığı harcamalardan dengesizlikliklerinden vs doktora götürmüs kuzenimde de var teyzemin oğlunda bende de var ben ilk doktora çıktığımda kadın süründürdü anksiyete yazıp gönderiyor aynı ilacı yazıyor gönderiyor sonra özele çıktım o duygu durum bozukluğuyla başlayacağım ama muhtemelen bipolarsın dedi annem korkma aynı seyleri bende yasadım dedi annem biraz daha bilinçli ondan beni yönetiyor sonra o doktor ayrıldı bizde devlette baska doktora çıktık oda bipolarsın dedi teşhisi koydu ve şimdi tedavi görüyorum ama ilk doktoruma tam üç ay gittim teşhisler hep anksiyete kadın süründürdü bildiğin inada bindirdi çok kötü bi durum ya Allah hepimize şifa versin yani bi hastalıkla boğuşurken bi insanın vicdanına kalmak kötü bi durum çok geçmis olsun kendinize dikkat edin ilaçlarınızı ihmal etmeyin hepimizde var sizinleyiz

Üst Alt