Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar teşhisim var. EKPSS konusunda sorun yaşar mıyım?

Bipolar olup da pdrci olarak çalışan var. Çok şaşırdım.

@Feline, sosyal calışmacıda bi engel degil bende anlamadım neden almamışlar

@faruksinan, atanmanızında bir önemi olmuyor arkadaşlar atandıktan sonra atak geçirir hastalanırsanız. Kimse sizi idare etmiyor. Bu hastalıkta atak geçirince 6 aydan önce kendinize gelemiyorsunuz.

Ben sözleşmeli olarak çalışıyordum. Rahatsızlandım. Atak geçirmeye başladım. İlk başta rahatsız olduğumu anlamadılar insan ilişkilerim bozuldu. Belli bir süre geçince rahatsız olduğum anlaşıldı. Aileme haber verildi. Annemde ne yapacağını bilemediği için oğlum hasta tedavi olmasını istiyoruz diye dilekçe verdi. Yalnız yaşıyordum o zamanlar. Vasi atandı.

Sözleşmem yenilenmedi ve işimden oldum. 1 yıldır tedavi oluyordum. Şimdi çok iyiyim ama toplamdan 1.7 ay kadar bir süre geçti.

Demem o ki atandıktan sonra atak geçirir kendinize gelmeniz böyle uzun sürüyorsa işinizden olursunuz. Geri dönemezsiniz.

Toplamda 2 büyük atak geçirdim. Kendime gelmem her seferinde 1.5- 2 yılı buldu.

Onun dışında normal zamanlarda hiç problemim yok ama her seferimde işimden oldum.

Bunları dikkate alarak atanın ya da meslek seçimi yapın.

Ataklarınızın durumuna göre

@faruksinan, hastalık hakkında bilgim yoktu. Alevlenmiş ben hasta değilim dedim doktora gitmedim. Zaten hastalıktan dolayı çıkarmadılar uyumsuzluk diyip geçtiler sözleşme yenilemediler

Alevlenme dönemini anlayamadım, birden bire geldi kendim den geçtim.

Alevlenme falan hastalığı yeni öğrendim. Şimdide şizofreni tanısı koydular

@xdedahii,
hastalıktan çıkartamazlar zaten İş Kanununa aykırı olur başka bahaneyle çıkartırlar sizde de öyle olmuş anlaşılan

@faruksinan, aynen dediğiniz gibi yaptılar, şimdi iyileştim yakında vasim kalkıyor. Dava açsam mı diye düşündüm ancak bu tanı ile hem görevini yapamaz diyecekler hemde mahkeme uzun sürer dediler

Üst Alt