Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir böbrek %20 çalışıyor. Askerlik durumunu nasıl etkiler?

mastika

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Selamlar,

Sol böbreğim %20 civarı çalışıyor. Normale göre küçük. Sağ böbreğim ise çok şükür normalde çalışıyor. Bunun alakalı geçmiş yıllardan kalma rapor vs. belgeler var.

Askerlik muafiyeti için yeterli bir sebep midir? Muafiyet verirler mi?

Muafiyet almak için ne yapmak gerek? Ortalama kaç günde sonuçlanır?

Yeterli olup olmadığına Askeri heyet karar verir. Kendimden örnek vereyim, 2016'da askeri heyete girdim bir (1) yıl erteleme verdiler askerliğe uygun değil kararı vermediler ama sağlam da demediler. 2017'de tekrar girdim yine bir (1) yıl ertelediler ama 2018'de muaf ettiler.

Savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir dediler.

İki böbreğim de %40-%40 çalışıyordu.

kenan91

Cevap için teşekkür ederim. Heyet raporu olayı nasıl oluyor? Daha evvel elinizde olan tahlil tetkikler vs. yeterli oluyor mu yoksa heyet ayrıca talep ediyor mu?

rica ederim. hayır, askerlik şubesine gidip ben askere gitmek istiyorum diyorsun seni sağlık kontrolü için hastaneye sevk ediyorlar, tabii yanında tüm tahlil rapor vs götürmende fayda var fakat sıfırdan tüm doktorlara muayene oluyorsun sonra da askeri heyete giriyorsun.

kenan91

Kusura bakmayın tam anlayamadım, muayene olduğum doktorlar tekrar film, tahlil vs. isteyecek mi ? :)

muayene olduğun doktorlar değil, askerlik şubesinin sevk ettiği hastanedeki doktorlar

Üst Alt