Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir böbrek %20 çalışıyor. Askerlik durumunu nasıl etkiler?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mastika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mastika

Yeni Üye
Arkadaşlar Selamlar,

Sol böbreğim %20 civarı çalışıyor. Normale göre küçük. Sağ böbreğim ise çok şükür normalde çalışıyor. Bunun alakalı geçmiş yıllardan kalma rapor vs. belgeler var.

Askerlik muafiyeti için yeterli bir sebep midir? Muafiyet verirler mi?

Muafiyet almak için ne yapmak gerek? Ortalama kaç günde sonuçlanır?

Yeterli olup olmadığına Askeri heyet karar verir. Kendimden örnek vereyim, 2016'da askeri heyete girdim bir (1) yıl erteleme verdiler askerliğe uygun değil kararı vermediler ama sağlam da demediler. 2017'de tekrar girdim yine bir (1) yıl ertelediler ama 2018'de muaf ettiler.

Savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir dediler.

İki böbreğim de %40-%40 çalışıyordu.

kenan91

Cevap için teşekkür ederim. Heyet raporu olayı nasıl oluyor? Daha evvel elinizde olan tahlil tetkikler vs. yeterli oluyor mu yoksa heyet ayrıca talep ediyor mu?

rica ederim. hayır, askerlik şubesine gidip ben askere gitmek istiyorum diyorsun seni sağlık kontrolü için hastaneye sevk ediyorlar, tabii yanında tüm tahlil rapor vs götürmende fayda var fakat sıfırdan tüm doktorlara muayene oluyorsun sonra da askeri heyete giriyorsun.

muayene olduğun doktorlar değil, askerlik şubesinin sevk ettiği hastanedeki doktorlar

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri