Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir boşanma davası en fazla kaç yıl sürer?

seda73838

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
68
Merhabalar herkese boşanma süreci 7 yıldır devam ediyor bir duruşma daha var önümüzde en fazla kaç yıl daha sürer

Bu kadar uzun süryor mu ya ? Anlaşma sağlanamadığı için mi ?

7 Yıl Bana Çok Uzun Geldi, Bence Bunda Başka Bir Durum Olmasın..

Boşanma Davasının Süresi: İlk derece yargılama süresi 8–18 ay, istinaf süresi 6–12 ay, temyiz süresi toplamda 1,5–3 yıl arasında değişebilir. Celse Sayısı: Çekişmeli boşanma davaları genellikle 4–6 celse içinde tamamlanır; celseler arası süre 2–4 ay olabilir

Normalde Benim En Fazla Duyduğum 3 Sene de, 7 Yıl Çok Fazla Geldi O Anlamda Demiştim..

İlk dava oldu kaybettik sonra istinaf verdik istnafi kazandık boşanma gerçekleşmedi sonra karşı taraf yeni bir dava açtı

Hımm.. Anladım Umarım Hakkınız Da Hayırlısı Olur..

zaten davadan bahsetmiyor dikkat ederseniz süreçten bahsediliyor
yoksa 7 yıl çekişmeli dahi olsa sürmez

Bu nedir arkadaş evlenmek dert, boşanmak tam belaymış gözüm korktu şimdi bak.

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
Kimse bu niyetle evlenmez zaten. En olumsuz durumda ne olacağını da görünce insan baştan ön yargıyla bakıyor elbette duruma.

Normalde bu kadar uzun sürmemesi lazım.Boşanma davanıza aile mahkemesi haricinde başka mahkemeler dahil olduysa o mahkemelerin kararları bekleniyor olabilir.
Eğer öyle değilse siz galiba evlendiğiniz günden ayrıldığınız güne kadar mahkemeye anlattınız bütün olanı biteni.
Mahkemeyi çıkmaza sokmuşsunuz belli ki. Mahkemenin tarafsız olduğunu yalnızca size ya da karşı tarafa hizmet etmediğini bilmenizde fayda var.
Sürekli iki tarafta hak iddia ettiği için de dava bu kadar uzamış olabilir. İddia ettiğiniz bazı haklardan karşılıklı restleşme yerine anlaşarak vazgeçerseniz boşanma gerçekleşecektir. Davayı kalabalıklaştıran gereksiz isteklerden vazgeçin derim. Ha bir de yalnızca sizin istemenizle boşanma olmaz. İşi yokuşa süren birisi var belli ki. İki tarafta karşılıklı mahkemeden talepte bulunuyorsa ve karşılıklı olarak restleşiliyorsa iyice arap saçına döner dava. Şunu unutmayın ki aile mahkemeleri dava kızıştıkça değil karşılıklı anlaşıldıkça boşanmaya sıcak bakıyor.Her iki taraf sürekli olarak hak iddia edip karşılıklı restleşme ile mahkemeden talepte bulunuyorsa o mahkeme 7 sene değil 70 sene de sürse sizi boşamaz. Hem düşünsenize mahkeme neden sizi 7 yıl boyunca kendine yük etsin ki?
Karşılıklı anlaşmanızı bekliyordur bazı konularda

@MUSTAFA3882,

Teşekkürler yazınız için boşanma annemle babamın çekişmeli şekilde oluyor biz zinadan dolayı karşı taraf akıl hastaligindan dolayı açtı tazminat nafaka flan istiyoruz karşı taraf ben haklıyım vermem diyor

@seda73838,
Yanlış anlamazsanız sormak istediğim bir şey var. Süreç bu şekilde işlerken mahkeme resmi olarak boşamıyor mu çiftleri?
Durum ortada, mantıken boşanmalarına karar verip geri kalan çekişmeli durumları karara bağlamaları gerekir diye düşünüyordum yoksa halen hiçbir karar verilmedi mi?

@WinstonSmith,
Halen resmi olarak evliler en son annem hastaneye gidip sağlık heyetinde rapor hazırlandı akıl sağlığı yerinde mi evliliği yürütebilir mi tarzından

@seda73838,

Annenizin aldığı sağlık kurulu raporunda akıl sağlığı yerindedir kararı çıkmışsa karşı tarafın açtığı dava direk düşer diye tahmin ediyorum. Ama bu kez de babanız boşanmaktan vazgeçip davayı uzatabilir. Çünkü burada anladığım kadarıyla mesele boşayıp boşamamak değil tazminat ve nafaka vermek istememek dert. Eğer ki durum şöyle olsaydı sağlık kurulu raporunda anneniz hakkında akıl sağlığı yerinde değildir evliliği devam ettiremez kararı çıksaydı da tahminimce tazminat da dahil diğer taleplerinizi de kabul edip mahkeme boşanmalarına karar verebilirdi. Çünkü burada akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişi ile zina etme var. Annenizin aldığı sağlık kurulu raporunda karar ne yönde çıktı bilmediğim için tam olarak bir şey söyleyemiyorum ama her iki durumda da mahkeme sizin açtığınız davayı kabul edip tazminat nafaka vs. almanıza hükmedebilir. Durum şöyle görünüyor.
Sizin talepleriniz mağduriyetinizden geliyor ama karşı tarafın bir mağduriyeti yok gibi. Sadece taleplere karşılık vermemek dışında davadan zaten düşmüşler gibi görünüyor. Babanız boşanmayı reddedip en fazla birkaç celse daha uzatabilir mahkemeyi. Zaten sona yaklaşılmış gibi muhtemelen kazanırsınız davayı

Allah razı olsun sizden çok bilgili ve efendisiniz henüz rapor çıkmadı uyaba düşmedi bekliyoruz

Estağfurullah ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Rabb'im sizden de razı olsun saygılar

Üst Alt