Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir defaya mahsus atama sadece engelli kadrosunda çalışanlar için mi?

yigithan03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba.. sağlık bakanlığına bağlı olarak 657 sayılı DMK ile çalışıyorum.
engelli raporum var ancak kadrom engelli kadrosunda değil.. son çıkan DMK hakkında düzenlemede engelli memurun bir defaya mahsus istediği ile naklen ataması yapılır şeklinde bir ibare var ancak..
bu düzenleme sadece engelli kadrosunda çalışan personeli mi kapsar yoksa benim engel durumumda bu tayin istemek için uygun mudur? bir çok yere telefon ile ulaşmaya çalıştım .. hatta çalıştığım kurum olan halk sağlığı kurumunun ankaradaki başkanlığını bile aradım ama ulaşabildiklerim bilgi sahibi değil.. bilgi sahibi olduğunu sandığım kişilere ise ulaşamıyorum. buradan bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum.
şimdiden teşekkür ederim.

aycicegi-d395

Yiğithan bu soruyla alakalı bende araştırıyorum ancak daha bir sonuç alamadım

Bakanlığınıza sağlık mazeretinden raporunuzuda ekleyip dilekçe yollayın. Ve dilekçenize ailenizin desteğine ihtiyaç duyduğunuzu da ekleseniz iyi olur. Yalnız raporunuzu sağlık bakanlığına bağlı bir eğitim ve araştırma Hastanesi'nden almanızı öneririm. Üniversiteden aldığım raporla yapmamışlardı benimkini. Engelli kadrosu için maliye Bakanlığına vergi indirimi için başvuru yaparsanız ve indirim alırsanız iyi olur

PİGMALYON ben başvuru yaptın 29 nisanda ama bu konu hakkında net bir hüküm olmadığı için hala arraştırılıyor.

Bende sizin pozisyonunuzdaydım . Oldu tayinim. Peki siz ailenizin yanına mı tayin isteyeceksiniz?

hayır benim durum biraz daha farklı ben İnfaz ve Koruma memuruyum, Normal engelli kadrosundan faydalanarak memur kadrosunda istihdam edilmek istiyorum.

Şuan 657 li misiniz siz. Engelli kadrosuna mı geçmek istiyorsunuz?

Ewet şuan 657 dmk da GİH sınıfı bir memurum Engelli kadrosuna geçmek istiyorum.

O değişiklik için bende net bir cevap almadım kimseden. Maliye ye vergi indirimi için başvuru yapınca erken emeklilik ve maaştan kesilen vergi azalıyor. Tayin işinide yukarıda dediğim gibi yaptılar

Tamam ben cevabı beklemeye devam edeceğim. Teşekkür ederim.

Bir cevap aldığınızda benimle de paylaşır mısınız ?

konuyu düzenleyip ilgili başlığa taşıyan site yöneticisine teşekkür ederim..
en kısa zamanda dilekçeyi göndereceğim, sonucunu buradan paylaşırım..

merhaba, ben de %50 rapora sahip normal kadroda çalışan bir öğretmenim. Acaba engelli kadrosuna geçmeden bu tayin hakkından faydalanabilir miyim? Hastalığıma bakan gastroenteroloji bölümü şu an bulunduğum yerde mevcut. Yani malesef bunu gerekçe gösteremem.

Tayin olmak için engelli kadrosunda olmaya gerek yok.%40 rapor olması yeterli.

Tayin olmak için engelli kadrosunda olmaya gerek yok.%40 rapor olması yeterli.

hocam şu anda zorunlu hizmet görevini yapıyor olmam engel değildir değil mi? Nasıl başvuru yapmam gerekiyor biliyor musunuz acaba? Gerekçe olarak neyi sunmam gerekiyor?

hocam şu anda zorunlu hizmet görevini yapıyor olmam engel değildir değil mi? Nasıl başvuru yapmam gerekiyor biliyor musunuz acaba? Gerekçe olarak neyi sunmam gerekiyor?
Hocam siz zorunlu hizmetten muafsınız.İL mem'e raporu götürün mebbise muafolarak işlesinler.Şubatta özür grubu atamasında da tercih yapar istediğiniz yere gidersiniz bu kadar basit.

Ayrıca hiçbir gerekçeye gerek yok.%40 raporunuz varsa şartsız olarak tayin olabilirsiniz.

Hocam siz zorunlu hizmetten muafsınız.İL mem'e raporu götürün mebbise muafolarak işlesinler.Şubatta özür grubu atamasında da tercih yapar istediğiniz yere gidersiniz bu kadar basit.

Ayrıca hiçbir gerekçeye gerek yok.%40 raporunuz varsa şartsız olarak tayin olabilirsiniz.

Cok tesekkur ederim hocam. Insallah bi problem cikmaz da tayin isteyebilirim. Bu haberi almak gercekten cok mutlu edici. Allah isinizi rast getirsin

Cok tesekkur ederim hocam. Insallah bi problem cikmaz da tayin isteyebilirim. Bu haberi almak gercekten cok mutlu edici. Allah isinizi rast getirsin
Sıkıntı çıkmaz inşallah ben de bu şekilde tayin oldum,öğretmenim.Yönetmelik açık.Şubatta tercih yapar atanırsınız.

yakups

Hocam affiniza siginarak bir soru daha sormak istiyorum. Ben normal kpssyle gecen yil atandim. Atanilan kurumda asgari 3 yil kalma sarti bu durumda gecerli olmuyor degil mi? Lutfen bu sorulari heyecanima verin, bunaltmak istemem yoksa sizi.

EStağfurullah hocam istediğiniz soruyu istediğiniz zaman sorabilirsiniz memnuniyetle cevaplarım.Hocam ben atandım 1 sene bile dolmadan tayin istedim ve istediğim şehre atandım.Ben de sizin gibi durumu net olarak bilmiyordum mebi aradım.%40 rapor varsa hiçbir şarta gerek yok.Tayin olabilirsiniz dedi.Benim adaylığım bile kalkmadan tayin oldum düşünün işte.Aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz yine.

@İglo

Raporumu da 10 gun sonra teslim aliyorum, yani atanmadan once yoktu raporum, ama askerlikten muaftim. Ayrica raporumda ogretmenlik yapmasina engel teskil etmez diye bir ibare bulunmayacakmis. Acaba bu sekilde problem olur mu? Onun icin ayriyeten basvuru yapiyormusuz. Nolur hakkinizi helal edin, cok soru sordum

yakups
Raporumu da 10 gun sonra teslim aliyorum, yani atanmadan once yoktu raporum, ama askerlikten muaftim. Ayrica raporumda ogretmenlik yapmasina engel teskil etmez diye bir ibare bulunmayacakmis. Acaba bu sekilde problem olur mu? Onun icin ayriyeten basvuru yapiyormusuz. Nolur hakkinizi helal edin, cok soru sordum.

Hayır siz ilk defa atanmıyorsunuz o yüzden öğretmenliğe engel mi değil mi onu tespit etmeye çalışmazlar.Zaten özür grubu atamasında mem'e gidiyorsunuz raporu verip onaylatıyorsunuz işlem o kadar.Raporda %40 var mı yok mu ona bakıyorlar.Siz kpss ile girmişsiniz ekpss ile girmişsiniz o da önemli değil onu da sormuyorlar.Sonra internetten tercih yapıyorsunuz.Hizmet puanınınız hangi okula yetiyorsa o okula atamanız yapılıyor.Rahat olun aynı durumları yaşadım her zaman sorabilirsiniz.

yakups

Hocam Allah sizden razi olsun. Beni o kadar cok mutlu ettiniz ki su an ne diyeyim. Allah da sizi her daim mutlu etsin insallah.

İglo

Allah sizden de razı olsun.Ben burdayım aklınıza takılan bir şey olursa veya yapabileceğim bir şey olursa her zaman mesaj atabilirsiniz.Hayırlı geceler.

yakups

Cok sagolun, Allah razi olsun hocam tekrardan. Hayirli geceler.

yakups

Hocam sizi tekrar rahatsiz ediyorum ama bir sey daha sorabilir miyim? Acaba sizin raporunuzun orani kacti? Bugun %70 diyerek kafami karistirdilar ve hangi yildaydi tayininiz? Acaba hala o yasa gecerli midir? Lutfen kusuruma bakmayin. Cevap alabildigim tek kisi sizsiniz ve ailemin yanina tayin isteyebilme ihtimali gercekten cok heyecan verici. Affiniza siginiyorum. Bir de acaba nisanlimla nikah kiydigim takdirde hemen subatta o da tayin isteyebilir mi? Simdiden cok sagolun anlayisiniz icin.

Ben mebde engelli kadrosuyla başladım.aday memurum il içi tayin başka bir ilçeye geçmek için ne zaman bir hakkım oluşur...

Hocam benim oran %40.Yönetmelikte açıkça en az %40 engelli raporu bulunanlara bir defaya mahsus yer değişikliği hakkı verildiği yazıyor.Ben geçtiğimiz ağustosta tayin oldum.Kesinlikle kafanız karışmasın.Googla meb atama ve yer değişikliği yönetmeliği yazın.Engelli öğretmenlerle alakalı kısmı okuyun.Açıkça yazar orda.Eş durumunda ise bir yıl şartı var.Ama bu konu biraz karışık tam emin olmamakla birlikte nişanlınız bulunduğu yerde bir yılını doldurmuşsa eş durumundan tayin isteyebilir.

pasini
Bildiğim kadarıyla meb düz memurlarda adaylık şartı arıyor.Adaylığınız kalkınca tayin isteyebilirsiniz.Çok acilse şimdi de tayin başvurusu yapın.Yönetmelikte bir sıkıntı yok kabul edebilirler.

Üst Alt