Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir engelli, hastalığını kız arkadaşına nasıl anlatır?

Kibrit

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ben spina bifida hastasıyım , katater kullanıyorum...
Ne yapacağımı bilmez durumdayım.
Bir engelli olan , hastalığını kız arkadaşına nasıl anlatır?
Aklımda bir çok soru var.
Nasıl bir tepki vereceğini tahmin edemiyorum , ayrılır mı? ayrılmaz mı?
Uzun bir zaman içekapanık büyüdüm normal bir çocukluğum olmadı.
Kızları gözümde çok büyütüyordum. Pek fazla flörtüm olduğu söylenemez.
Kızlar genelde serseri tipleri tercih ediyor , ben genelde iyi aile çocuğu gibi olduğum için pek dikkat çekici değildim.

Kibrit

Merhaba, tecrübe edinmiş biri olarak söylüyorum korkularının üzerine gitmezsen asla yenemezsin ve neyden çok korkarsan, o korkuların seni sarar malesef günümüzde ikili ilişkiler maddiyata dayalı duygular daha bi geri plana atılmış durumda birileri için kendin olmanın dışında başka biri olmaya çalışma ve asla o olmazsa yaşayamam deme birine bel bağlama kendini geliştir nasıl ortamda durursan o ortamda ki insanlar olur çevrende serseri tipli çocuklardan hoşlananların çoğu kültürsüz sevgi bilmeyen tiplerdir sadece güç olarak beni korusun gözüyle bakarlar ve serseri tipli dediğin erkekler hayatta bir başarısı olmayan meslek sahibi olmayan tiplerdir kendini geliştir kitap oku bulunduğun çevreyi değiştir ve kimseyi gözünde büyütme o da etten kemikten yaratılmıştır. Gelelim engelini açıklamana ciddi anlamda ruh ikizini bulduğunda ve ona bu engel durumunu söylediğinde emin ol anlayışla karşılayacaktır. Ve biraz öncede dediğim gibi başkaları için asla kendinden ödün verme duygularını küçümseme ve kaybetmekten korkma sen ne kadar kendinden eminsen o kadar karşı tarafa etkin olur. Selametle

kizlar genelde serseri tipleri tercih eder diyerek yanis dusunuyorsun.
basina belami etsin serseriyi. uzun omurlu birliktelikler icin en onemlisi saygi sevgidir. is aslanin agzinda oldugu cagimizda maddiyattir sonrasi.
engelini soylemenin zamani gelince saklamadan aciklarsiin. kabul ediyorsa devam. etmiyorsa gule gule.
kimse senden onemli degil. o olmasa baskasi. dunya bitek onun uzerine donmuyor. kimse bulunmaz sam kumasi degil.

eninde sonunda söylemen gereken bir şey için beklemenin sana faydası olduğunu düşünmüyorum. acaba nasıl tepki verecek diye sürekli kendi kendini üzeceksin. .

Kibrit güzel kardeşim zamanında bende senın gibi düşünüyordum gerçi benim engelim senin gibi değil dışarıdan rahatlıkla görülüyor :)
asla ve asla söylersem beni terkedermi düşüncesine kapılma,asıl şimdi söylemeyip ileride söylediğinde hem onun için hem kendin için başka zorlukları getirdiğini sakın göz ardı etme ,oyüzden hastalığının ne olduğunu anlat ,ama sakın gizleme her şeyiyle anlat ileride onu ve seni bekliyecek zorluklarıda anlatki seni herşeyiyle kabul etsin ,kabul etmezse zaten hiç benim olmamış dersin :) bu arada asla başka kız bulamam,bunu bulmuşken kaçırmıyayım gibi karamsar fikirlere kapılma ,muhakkak senin duygularını hissedecek birini bulursun.

Seni gayet iyi anlıyorum bende senin gibi düşünüyorum kızlar lisede ve orta okulda okurken hep diyordum kızlar hep serseri tipleri kişileri tercih ediyor diye ve bende bu konuda senin gibiyim. ama son bir kaç aydır farklı düşünüyorum diye bilirim. Bence direk söyle kabul eder ve yoluna senle devam ediyorsa gerçek sevgidir ve bu sevgiyi kaçırma derim.

:eek:amma yaptiniz. once bi guzelgonul eglendirmek, hosca vakit gecirmek varken hemencecik engelliyim diye yumurtlanirmiymis:rolleyes:
hele biraz zaman gecsin...

ben yanına bile yaklaşamadım telefondan mesajlaştık

Yaşım 34, bu durumla çok kez karşılaştım. Herkes direk söyle falan diyor ama ben tam tersini yapman konusunda tavsiye vereceğim. Biraz zamana bırak ikinizin de gönlü birbirine kaynaşsın.Bu sayede sen engelini söylesen bile şayet sana bağlanmışsa onun için bu durum çok önemsiz bir şey gibi gelecektir.Fakat ilişkinin başında bu durumu söylersen sana bağlanması, sana karşı duygusal şeyler hissetmesi daha zor olacaktır. Ben hep ilişkinin başında pat diye söylemişimdir ve tüm ilişkilerim başlamadan bitmiştir.

Ahmet T sosyal medya , whatsapp benzeri uygulamalarla muhabbet etmeye çalış. Yüz yüze konuşmak daha zordur, bende çok çekingenim ama mesajlaşırken gayet eğlenceli ve rahatım. Gün geçtikçe kızla muhabbeti ilerletince artık tüm cesareti toplayıp bir şey içmeye ve ya yemeye davet etmelisin.Bu davetine karşılık verirse gerisi gelir zaten.

😁😁😁😁😁

Kimse aradığını bulamaz zaten. Bulduğunuda alamaz ki.

"Ben aradığımı buldum" diyeni hiç görmedimdi.

deco53

ikiside beni istiyordu ama yapamadım özelliklerim yetmedi taaa o zamandır hastayım okul okurken de hastaydım kendimi bildim bileli hastayım çok geç kaldım tedavi için

Ahmet T

Kendini suçlama bu seni çok yorar, yıpratır. Önemsememeye çalış, bu hayat senin hayatın ve emin ol tek mutluluk bir kıza aşık olup onunla evlenmek değil. Kendine değer vermelisin.

bana göre değil bu sevgili olmak konuşamıyorum kadında olsa adamda olsa meraba nasılsın iyiyim diyebiliyorum en fazla

benimde uzun zamandır kafama taktığım konu yarın bir gün evlenecek olsak hastalığmı nasıl anlatırız karşı tarafa ne tepki verirler acaba ??
Allah hepimizin yardımcısı olsun işimiz zor... :( :( :(

engellilik halini olağan dışı, "normalin" dışında tanımladığınız sürece kız/erkek arkadaşınıza bunu anlatamazsınız. Öncelikle bu durumun olağan bir insanlık hali olduğunu kendinizce içşelleştirmelisiniz. Bunu siz yapamazsanız kız/erkek arkadaşınız nasıl yapsın?

Ama toplum öyle anlamıyor diyeceksinizdir. Toplumun ne düşündüğü umurumda değil ve topluma göre yaşamak zorunda değiliz. Sağlamcılık kavramına sıkışmak zorunda değiliz. Tüm bunlara rağmen kız/erkek arkadaşınız içinde bulunduğunuz durumu anlamıyorsa anlatmak için gayret edebilirsiniz. Ancak bunun da bir sınırı olmalı

Benim hayatımda ne bir istediğim bişey nede hayalim oldu şimdi tek düşündüğüm bir aile sahibi olmak.. çevremdeki arkadaşlarım 30 yaş civarlarında evlenmeyi düşünüyor ben öyle düşünmüyorum .. daha olmamış çocuğumun düşünüp ailem hakkında planlar yapıyorum..
10 senelik sevgilim oldu ama ne el ele ne göz göze oturup konuştuk.
Ona ben hastayım dedim üzüldü ağladı ama devam edebilirdik ama onların ailecek bakış açısı biraz farklı bazı konularda anlaşamadık teşke öyle bir bakış açısı olmasaydı.
Ayrılmadan önce söyledim durumumu.

"BU ARADA İLGİLENİP YORUM ATİP FİKİRLERİNİ SÖYLEYENLERE HEPİNİZE COOOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kibrit
ne yapacan erken erken coluk cocuk gailesiyle kafa yorup. keyfine bak. kolaymi yumurcaklar icini erkenden basini baglayip essek gibi calimak. keyfine bak.

En zor iş, bizim ruhsal engellilerin. Evde kalmayı yüzde yüz garantiledik😃

Üst Alt