Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir engelli, hastalığını kız arkadaşına nasıl anlatır?

Bir zaman değil sürekli anlayışla karşılaması gerek sorun olmaz her engelli farklı statüde işi olan çalışır ekmek kazanır evine bakar yani o kadar abartmaya gerek yok seven insan herşey yapabilir benim arkadaşım trafik kazası geçirdi ve şuan çalışabiliyor engelli olmasına rağmen bende engelli raporu aldım ama kendimi engelli olarak görmüyorum hayırlısıyla evlenmeyi düşünüyorum karşıma dürüst ahlaklı temiz bir insan çıktığı müddetçe tabi zamana bıraktım kısacası birazda imkanlar dahilinde oluyor bazı şeyler ve arkadaşa 1 yıl boyunca yardımcı oldum ama yine ben kötüyüm onun gözünde konuşmuyorum

Ben sölüyom baştan

Pskiyatrikler saklıyo genelde

Benim işitme sölüyom baştan

:eek:amma yaptiniz. once bi guzelgonul eglendirmek, hosca vakit gecirmek varken hemencecik engelliyim diye yumurtlanirmiymis:rolleyes:
hele biraz zaman gecsin...

Valla hemencecik yumurtlamayı bilmem bizler direk dalarız. Balıklama atlarız maalesef....
Özür dilerim, sağırım derim. sohbet edeceksek dudak okurum derim; yoksa nice konuşmalar boşa gider...
Sürekli yüzüne dudağına bakacağım bozulacak neden bakıyor diye uzattıkca uzattıkca daha çok bozulacak. Olmaz öyle direk söyle gitsin...
Tecrübe sabittir.

ya öyle sevecek yada böyle ; sevmeyecekse saklanmaya gerek yok. Sohbet et merakı varsa söyleyiver engelli olduğunu uzatmaya gerek yok. Kız arkadaşım demeden önce söyle ki seni olduğu gibi sevsin yada göründüğün gibi sevsin.

Herkesin düşüncesi farklı olabilir; saygım var; bu benim düşüncemdir. Sevgilim olacaksa bilsin ona göre davransın yada depar ata ata kaçsın ne diyim(kibar Feyzo filmindeki Şener Şen gibi kaçsın)...

Mr.No
:eek:is galiba engele gore.sen ben nasi saklayabiliriz. allahin sagiriyiz:)koklear implantla gene iyi duyuyorsundurda kocca implanti nereye saklican.ben ordan rahatim. sacimla kapatabilirim isitme cihazini amao kadar duymamayi saklamak imkansiz.

ee begenmeyen almasin

çirkin

Engel yarıştırmak asla istemem ama ruhsal engelliler bu konuda çok sıkıntılı. Toplum bizi öcü gibi görüyor...

İstorika

Psiko-sosyal engelli değilim ve size katılıyorum. Toplumda en çok dezavantaja sahip olanlar arasındalar. İşitme engelliler de benzer durumdalar. Aslında her engellilik halinin bambaşka sorunları var.

hozgul

Ülkemizde engelli olmak başlı başına bir sorun. Ruhsal, bedensel vs bütün engelliler büyük zorluklar çekiyor. Yanlış anlaşılmak hiç istemem..

İstorika
Elbette, yanlış anlamadığımı/anlaşılmadığınızı söyleyebilirim. Ne yazıkki bu memlekette engelli olmak çok zor. Bakınız, birçok kişi için ne kadar basit bir mesele kız/erkek arkadaş edinmek. Fakat engelliyseniz o da bir soruna dönüşüyor.

Ben işitme engelliyim.
Zaten bu durumda direk olarak söylemek zorundasınız engelinizi.
Başka türlü iletişim kurabilmek mümkün değil .
Ayrıca ilişkilerde engelli bir erkeğin kadınlardan daha dezavantajlı olduğunu düşünüyorum.
29 yaşındayım sağ kulağım 4 yaşımdan beri totalde sol da 30 lardan 60 db kayıplara gelmiş durumda.
Kendimi ölümü bekleyen hasta gibi hissediyorum. Bir gün gelecek ve hiçbirşey duyamaz olacağım.
Sorunun çözümü olsa belki aile ve çocuk işine sıcak bakabilirdim .
Ama ya çocuğumda benim gibi olursa ?

Ewet bar3
Aslında bence bu da büyük bir sorun
ya çocuğumda benim gibi olursa ?

Üst Alt