Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kişi aynı zamanda Şizofreni, Bipolar, OKB. Otizmli olabilir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Bende ŞİZOFRENİ hastalığı ve OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK hastalığı var. Aynı zamanda BIPOLAR BOZUKLUK hastasıda olabilirmiyim. Böyle bir şey olamaz demek mümkünmüdür. Yoksa böyle birşey olabilir mi?

Ben biraz psikiyatriye meraklıyım zaten psikotik bozukluk için tedavi görüyorum önceden de bipolar tedavisi görmüştüm.

Dostum bipolar ve şizofreni doktorumun dediğine göre sık sık karıştırılan hastalıklar teşhis koyarken. Eski doktorum ise beyin kimyası açısından aralarında çok fark yok benziyorlar dedi. Mesela bipoların mani döneminde şizofreni görülebiliyor halüsinasyonlar falan olabiliyor. Kendini depresyonda hissediyorsan bu bipoların depresyonu da olabilir şizofreninin içe kapanması (negatif belirtiler) de olabilir.
Bunlar sık sık karıştırılan hastalıklar ikisi aynı anda olmaz merak etme.

Şizoaffektif bozukluk var diye biliyorum hem bipolara benziyor hem şizofreniye ama emin değilim doktorlar genelde galiba bu teşhisi koymuyorlar ya bipolar diyorlar yada şizofreni. Bu konuda sana en iyi bilgiyi doktorun vericektir. Güzel bir doktor bul ve seni uzun süre takip etsin. O zaman karar verebilir bipolar mısın yoksa şizofreni misin.

Ben hastane hastane gezdim bana şizofrende dediler bipolarda ama şuan çok güzel bi doktor buldum bana dedi ki "ben seni takip ve tedavi etmeyi isterim, ama şizofren misin yoksa bipolar mısın bilmiyorum bunu seni takip ettikçe anlıyacağım" dedi ve yazdığı ilaçlar gerçekten iyi geldi. işinin ehli bir doktor bul unutma her zaman umut vardır geçmiş olsun

Bir kişi aynı zamanda kaç tane psikiyatrik bir hastalık taşıyabilir ve tedavi görür?

Psikiyatrik hastalıklar bir kişide kaç tane olabilir. Ve bu Yüzden kişi 1den fazla psikiyatrik hastalık nedeniyle tedavi görmesi gerekir.

BIRDEN FAZLA PSIKIYATRIK HASTALIĞI OLANLAR KONUYA CEVAP YAZARLARSA MEMNUN OLURUM... TEŞEKKÜR EDERIM.

BİRDE BU HASTALIKLAR YÜZÜNDEN YÜZDE KAÇ ORANINDA ENGELLI RAPORUNUZ VAR.

mutlaka birden fazla psikiyatrik hastalığı olan kişiler vardır buralarda.

antisosyal kişilik bozukluğu var bende %30 ilaçla tedavi olamaz oranım var

Başka psikiyatrik hastalığınız yok sanırım SAMI BEY. Rapor oranınızda sadece %30 yazdığınıza göre.

başka var ekzama %5 boyun fıtığı %4 kalp%10 tansiyon%10 ulnar sinir sıkışması %7 antisosyal %30 toplam%66 baltazart hesabı sonucu%52 vergi indirimi sonucu %52 sürekli 3 derece engelli benim rapor un acılımı

Ylnız bir arkadaşımda 3 ayrı psikoyatrik raratsızlık var aynı anda

[FONT=sans-serif]"Yalnız bir arkadaşımda 3 ayrı psikoyatrik raratsızlık var aynı anda"[/FONT][FONT=sans-serif]

[/FONT]
[SIZE=3][FONT=sans-serif]sami bey[/FONT][/SIZE][FONT=sans-serif] Arkadaşının hangi psikiyatrik hastalıkları var 3 tane. Arkadaşının bu 3 hastalıktan raporları varmı. Buraya yazabilirmisin teşekkür ederim.[/FONT]

Arkadaşımdan öğrendim ondan geç yazdım [FONT=sans-serif]ağır stres ve uyum bozukluğundan rapor %25 [/FONT][FONT=sans-serif]anksiyete nevrotik bozukluk %25 kişilik bozukluğu %30 muş arkadaşın ki[/FONT]

Teşekkürler Sami bey ilgi ve alakan için

Psikiyatrik hastalıklar bir kişide kaç tane olabilir. Ve bu Yüzden kişi 1den fazla psikiyatrik hastalık nedeniyle tedavi görmesi gerekir.

BIRDEN FAZLA PSIKIYATRIK HASTALIĞI OLANLAR KONUYA CEVAP YAZARLARSA MEMNUN OLURUM... TEŞEKKÜR EDERIM.

Bu husus doktorun koyduğu tanılara göre değişebilir ama sonuçta yaradan da dağına göre kar verir düşünsenize bir kişinin hem şizofren hem disosiyetif bozukluğu,hem obsesyon hastalığı hem de kişilik bozukluğu olduğunu bu kişi artık hastalıkların ötesine geçmiş gibi bir şey olacaktır.Sürekli atak dönemleri geçirecektir vücudu yoracaktır yıpratacaktır.

Psikolojik rahatsızlıkların birisi bile kolay değilken birkaçını bir arada bulundurma zor bir süreçtir bana koyulan ilk tanı disosiyetif çoklu kişilik bozukluğuydu bir dönem dini obsesyon denildi son tanımsa şizofreni bu bahsettiğiniz husus çok kompleks kişilerde geçerlidir.Aynı anda birkaç psikotik rahatsızlığın görülmesi çok ama çok nadirdir.Tabiki her hastalığın ayrı ayrı raporu çıkarılabilir ve hastalıklar formüle göre oranlanır.Bu hususu doktorunuza danışmanızda yarar görüyorum.Saygılar.

Teşekkürler Deep_blue 85 ilgi ve alakan için

Benim bildiğim 1 den fazla olmaz psikiyatrik hastalık

BENİM GERÇİ ÇOĞUL MADDE KULLANIMINA BAĞLI PSİKOTİK BOZUKLUK YAZIO RAPORDA ORAN 100 DE 50 VERDİLER
AMA BIRAKTIM ALKOL OT U 6 SENE OLDU
GÜNDE BİTANE 20 MG ZYZAPİN ETKEN MADDE OLANZAPİN ANTİPSİKOTİK KULLANIOM

Teşekkürler Mirhat bey ilgi ve alakan için

Arkadaşım bende obsesif bozukluk % 30 ve bipolar % 40 var toplamda % 58 raporum var ilk raporum % 58 sürekli ömür boyu ruhsal duygusal idi vergi indirimi için başvurdum 1 sene sonra kontrol koydular 1 sene sonra tekrar rapor al dediler ve bir sene geçti bir kaç gün önce hastaneye gittim kontrol için bu seferde % 58 sürekli ömür boyu süreğen kronik raporu verdiler bu sefer maliye inşAllah vergi indirimini sürekli verirler dua ediyorum sonucunuda buraya yazarım ayrıca ben 13 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum 13 yıldır ilaç kullanıyorum belgelerimide gönderdim maliyeye

Teşekkürler @[SIZE=3]denizrüyanaz[/SIZE] ilgi ve alakanız için. Inşallah maliyede onaylarda sizinde dualarınız kabül olur.

Tekrardan geçmiş olsun.

Ya adnan sen napıcan 1 den fazla olanı
sende 1 den fazlamı

Teşekkürler @[SIZE=3]mirhat[/SIZE] ilgi ve alakan için.
Geçmiş olsun.

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar [/FONT][FONT=sans-serif]ben 13 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum 13 yıldır ilaç kullanıyorum [/FONT][FONT=sans-serif]bende obsesif bozukluk % 30 ve bipolar % 40 var toplamda % 58 raporum var ilk raporum % 58 sürekli ömür boyu ruhsal duygusal idi vergi indirimi için başvurdum 1 sene sonra kontrol koydular 1 sene sonra tekrar rapor al dediler ve bir sene geçti bir kaç gün önce hastaneye gittim kontrol için bu seferde % 58 sürekli ömür boyu süreğen kronik raporu verdiler bu sefer maliye vergi indirimini sürekli vermiş

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Psikiyatride zoru başardım VERGİ İNDİRİMİNİ SÜREKLİ aldım şükürler olsun[/FONT]

[FONT=sans-serif]Darısı benim gibi zor durumda mağdur olan diğer arkadaşlarıma[/FONT]

[FONT=sans-serif]ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN .............[/FONT][FONT=sans-serif]denizrüyanaz [/FONT]
user-online.png
[FONT=sans-serif]

[/FONT]

Şizofreniye hangi psikiyatrik hastalıklar eşlik eder veya kesin olarak eşlik edemez?

Şizofreni Görülen bir kişide başka hangi psikiyatrik hastalıklar görülebilir? Hangi psikiyatrik hastalıklar şizofreniyle birlikte kesin ve kati surette görülmez?

Şizofreni sanki en son aşama diye biliyorum. Yani öncesinde bir çok psikiyatrik rahatsızlıklar olabilir, ama bu rahatsızlıklarda tedavi mümkün olmadığında bunlar şizofreniye döner.

Bu konuda net bilgisi olan var mı?

Şizofreni demek psikolojik rahatsızlıkta kendini çok kötü hissettiğinde yani hastalığını bile kabul etmediğin ve kendine özel güçlerin olduğunu zannettiğin dönemde konulan teşhis diye biliyorum ben çünkü bu dönemleri yaşadığım için ben çok iyi biliyorum bana bu dönemlerde bazı doktorlar şizofreni , bazı doktorlar ise bipolar tanısı koydu yani anlatmak istediğin doktorlar şizofreni ile bipoları karıştırıyorlar tam tanı koyamıyorlar benim engelli raporumdaki tanım % 40 bipolar % 30 obsesif kompulsif bozukluk toplamda % 58 engelliyim engelli raporumda sürekli , vergi indirimimde sürekli

şizofrenide okb görülebilir aynı anda şizofreninin özelligidir bu

@OturanBoğa
en son aşama degil o boga hepsi ayrı ayrı yakalanıyorsun genelde şizofren olan kişide okb görülebilir kitaplar bu yönde söyler geneldede görülüyor fakat pipolar çok farklı bir hastalık aynı anda pipolar şizofreni görülmez pipolarda şizoeffektifle karıştırılabilir birbirine yakın hastalıktır çünkü

[FONT=sans-serif]ben hiç pipolar la şizofren olan görmedim fakat şizoyla okb pipolarla okb gördüm[/FONT]

Madde kullananlaradami pisikyatri oran veriyorlar

Mesela esrar falan

A tipik psikoz ile OKB hastalığını aynı anda yaşayan var mı?

Şizofren ve bipolar aynı anda aynı kişide olamaz. Şizofrende de bipolarda da zaten takıntı (okb) vardır buna ayrı oran verilip verilmeyeceğini doktorlar bilir.

Şizofreni ile otizm ve OKB arasında bir bağ bulunur mu?

Şizofreni ve otizm
=====OKB=====
BAĞLANTILI HASTALIKLARMIDIR?

Şizofrenide veya otizmde OKB olmazsa olmazmıdır?

Aslinda ben de bu konuyu arastirdim eve birden fazla hastalik olabilme ihtimali var ben mesela bipolar +dehb olabilir miyim diye merak icerisindeyim cunku beş dakika ders yapamiyorum calismadan geciyordum universitede suan da dikkat eksikligimi gifermeye calisiyorm duygularimi da kontrol altina almaya calisiyorun ayni zamanda..

Şizofreni zamanla otizme dönermi.
Çocukluk yaşlarımızda yaşadığımız travramalarla beraber
VE
Son 7 yıl boyunca sürekli ve kesintisiz ilaç kullanmayla beraber de olursa OTİZM OLMA OLASILIĞI VARMIDIR?

Çocukluk dönemimizde yaşadığımız travmalar otizme yol açarmı?

Bana konmayan teşhis kalmadı durumum psikotik bozukluk diyor ve geçiyorum ama benim psikoloji serüvenim takıntı diğer adı da herkesin bildiği okb ile başladı aslında yaşadığı olaylar hasta etmiyor insanı olayları kafaya takmak hasta ediyor mesela adamın biri dayak yiyor birinden üç bilemedim beş gün üzülüyor ve unutuyor işine gücüne bakıyor ama ben mesela en ufak bir incitici sinir bozucu bir konuşmayı özellikle de sevmediğim biri ise konuşan aylarca hatta yıllarca unutamıyorum hastalık derecesinde takıntı işte beyninden o düşünceyi silememek doktorlar okb dedi ve tabii devamı geldi .

Otizmde takıntılı olma olasılığı varmıdır?

Üst Alt