Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kişi aynı zamanda Şizofreni, Bipolar, OKB. Otizmli olabilir mi?

Bende şu aralar ölme isteği başladı daha önce de olmuştu bu ama şu an hiçbir derdim sıkıntım olmamasına rağmen kafamın da rahat olması gerekirken arada aklıma geliyor bu düşünce ölüp kurtulmak istiyorum hayattan bugün olmasa da geçmiş aklıma geliyor illa ki bir şeyler aklıma geliyor resmen ölümü özlüyorum depresyonda mıyım acaba ? Yoksa mutsuzum ve bu şekilde yaşamak zor mu geliyor artık bilemedim .

takıntı saplantı geçmişi düşünme olayları bende de çok oluyor ama ölümü isteme hiç olmadı ben de...hatta tam tersi bir gün her şey sonlanacak sevdiklerimden ayrılacağım düşüncesi çok bunaltıyor beni!:(

Annem dışında hayatta ayrılacağıma üzüleceğim hiç kimse olmaması daha iyi o zaman desene bir de ölünce sevdiklerimden ayrılacağım düşüncesi falan yok böylesi daha iyi benim için .:)

Allah kimseyi yanlız bırakmasın.

Şizofreni otizme dönermi?

Yalnızlık iyidir hele ki şu zamanda bir tane dostun ,arkadaşın ,sevgilin ,akraban her ne ise olsun yeter kuru kalabalığa gerek yok .

Şizofreni engelli raporuma depresif nöbet ve OKB eklenebilir mi?

%80 şizofreniden ENGELLİ RAPORUM MEVCUT.
DAHA SONRADAN
F32 DEPRESİF NÖBET
F42 OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK
Tanılarınıda ekletebilirmiyiz?

ayDÜNYAvazo
Buna ne gerek var ki?
Verilebilen en iyi % verilmiş.
İlla istiyorsan, bu tanıları belgeleyen epikiriz ile tekrar heyete gir.
Ancak var olan raporundan olma sonra...

ayDÜNYAvazo
Alırsınız, ancak şizofren tanısı almışsınız.
Yeni raporda yine şizofren olarak geçer.
Şizofren %45 okb %30 olarak düşebilir.toplamda %62 eder.
O yüzden hiç kurcalamayın.

7 yıl tedavi sonrası Şizofreni hastalığı otizm hastalığına dönüş yapabilir mi?

7 yıldır kesintisiz şizofreni tedavisi görmekteyim.
Hastalığım otizme dönmüş olabilir mi?

ayDÜNYAvazo

hayir. sizofreni de prodormal faz akut faz sonra tekrar ya prodormal faz ya da depresyon sureci gelisir. sen otizmli degilsinki niye surekli bunu soruyosun. hem doktorunda demis adinin ne onemi var diye. sende otizm belirtileri goruyosan yani bilissel semptomlardan kaynaklidir sizofreninin. simdi sana ilaclarin yan etkileriyle alakali bi alistirma ornegi veriyim. sol el isaret ve bas parmagini hizli hizli ac ac kapa. eger hizinda bi sey yoksa temizsin demektir. sonra ayaga kalk topuklarini yere vura vura yerinde say eger hizli yapabiliyosan temizsindir

şizofrenden niye korkuyorsun ayDÜNYAvazo abim şizo ben şizo ilaçları düzenli kullandığın zaman tekrarlaması imkansız ama bir gün içip bigün içmesen o başka anneme bişey olursa işte ozaman hapı yuttuk kimsemizde yok senden kötüleride düşün

Psikiatri de kendine benim kadar teşhis konan ikinci bir kişi var mı acaba çok merak ediyorum .Hastalığımın tam olarak ne olduğunundan hala emin değilim:confused: psikotik ,manik ortaya karışık biraz da depresif bir durum var ama .:cool:

Sorsaydın şimdiye çoktan sormuş olurdun .:p

Arkadaşlar selamın aleyküm öncelikle geçmiş olsun doktorum bana unipolar depresif nöbet orta derece F32 F34 F38 F 39 UNİPOLAR DEPRESİF nöbet teşhisi koydu bn kendimi anlatamadım tam olarak son 1 aydır da beynim kendi kendine konuşuyor ruhum sıkılıyor heemn sinir oluyorum son 15 gündür ilaçlarımı almadım bugün başladım tekrardan haplar mı yaptı sizce yoksa bn psikoz muyum bipolarmıyım duygularım değişiyor durmadan yoruldum kendimden hiç bişey beni mutlu etmiyor teşekkür ediyorum cevaplarınız için

Arkadaşlar kendi kendine konuşma neden oluyor anlamdım çıldıracak gibi oluyorm

tapasya Öncelikle şunu ifade edelim.
Psikiyatri ilaçları ağrı kesiciler gibi hemen etki yapmaz.en az 3 ay düzenli kullanmalısınız,devam ettikçe düzelme olacakatır. hekiminizle mutlaka düzenli görüşmelisiniz çünki bazen tedavi değişikliği gerekiyor..psikiyatri ilclarını kendi başınıza bırakmamalı doz azaltılıp yükseltilmemeli.buna doktorunuz karar vermeli.
İnipolar, manik depsrsif yada iki uçlu duygu durum bozukluğu (bipolar) denilen duygu durum bozukluğunun tek uclu olanına deniyor.
Size önerim ilaçlarını düzenli al ve kontrollere mutlaka gidiniz/geçmiş olsun...

Teşekkür ederim biliyorum zaten sağolun..

Bnm sorunum o değil siz anlamadınız sanırım bnm beynim kendi kendine konuşuyor bununla ilgili deneyimi olan arkadaşlar yazsın lütfen..

Sokrates bey yoğundum yazamadım k bkmayın ☺️🙏

Ses olarak duyuyor musun ? Ne duyuyorsun ? gibi birkaç soru sorulabilir belki uzman bir doktor tarafından durumunu anlatırsan ama biz sadece hastayız tahmin yürütürüz o kadar .

[FONT=&quot]Küçüklüğünde sevgi yoksa sıkı disiplin varsa bu kişilerin anti-sosyal olabileceği söyleniyor. Sevgi yoksa tutarsız disiplin varsa borderline kişiliğe meyilli olduklarını duymuştum. Bir kişi hem bipolar hem şizofren olamaz. En fazla şizoaffektif olur. Bipolarda psikotik durum varsa yanında ya depresyon ya da mani olmalı. Değilse şizoaffektif diye adlandırılır. Adlandırılır yazıyorum çünkü şizoaffektif diye bir hastalık yoktur. Bipolar ve şizofrenin ortak kısımlarının dışındaki durumlar için tanımlanan bir durumdur.[/FONT]

Şizofreni ile Otizm i aynı anda yaşayan varmı? Benim şuanki yaşım 38 dir?

Şizofreni ile Otizm i aynı anda yaşayan varmı? Benim şuanki yaşım 38 dir?

Üst Alt