Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kişi kaç kere istifa edip tekrar memur olabilir?

Konular
69
Reaksiyonlar
393
Bir memur ya da sözleşmeli personel kaç kere istifa ederek tekrar memur ya da sözleşmeli personel olabilir? Bunun bir sınırı var mı? Bir arkadaşım bana en fazla 3 kere memur olabilirsin demişti.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 92:

Memurluktan çekilenlerin yeniden atanmaları:

Madde 92 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/27 md.)

İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.

Yani memurluktan en fazla 2 kez istifa edebilir(çekilebilir), 3 kez başlayabilirsiniz. 3. kez istifa etmeniz durumunda memuriyete dönüşünüz kanunen mümkün değil.

@Asayiş Berkemal,

Konuyla ilgili kadrolu/sözleşmeli ayrımını bilmiyorum. Kanundaki ilgili maddede yazanı kopyaladım. Avukat veya hukukçu arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verebilirler diye düşünüyorum. Benim elimden bu kadarı geliyor malesef :)

657 den istifa ettiğinizde ilgili bakanlıktan olur gelmeden ayrılırsaniz geri dönüş yok...

Üst Alt