Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir raporla hem ehliyet hem araç alınabilir mi?

Konular
32
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bir raporla hem ehliyetimi değiştirip hem de ÖTV den muaf olacak rapor alabılırmıyım bu ropora ücret ödiyecekmiyim ödememek için bir yol varmı değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler çok sağa olun

imdatusta
Artık ehliyet için "Sürücü Olur Raporu" veriliyor ve bunun üzerinde oran bulunmuyor. Tek branş için 50 TL, iki veya daha fazla branş için 200 TL rapor ücreti vardı 2016 yılında, güncel fiyatları öğrenirsiniz. Bu rapor sadece yeni ehliyet için geçerli, başka amaçla kullanılamaz.

ÖTV muafiyeti için ise engelli heyet raporu almanız gerekiyor. Farklı bir amaçla alınmış ve üzerinde oran ve detaylı tanısı olan bir engelli heyet raporu da işinizi görebilir. Engelli heyet raporunda oran çıkması durumunda ücret ödememeniz gerekiyor.

Yeni ehliyetiniz ve engelli heyet raporunuz ile ÖTV muafiyetine başvurabilirsiniz.

benim şu an yüzde 47 raporum var 2015 te almıştım rapor oranımı düşürebilirler mi yeni heyete gırsem ÖTV için ve ya şu anki raporuma ekletemezmiyim ÖTV yi

Mevcut raporunuza ekletirseniz, en fazla ÖTV'den yararlanır diye açıklama yazarlar, ÖTV muafiyetini de hastane değil vergi dairesi belirliyor.
Eski raporunuzda tanı detaylı bir şekilde anlatılıyor ise, bence yeni rapor almayın, mevcut raporunuz ve yeni ehliyetiniz ile başvuru yapın. Çünkü artık hastanelerin ÖTV muafiyeti için gerekli tertibat bilgilerini içeren bir rapor verme imkanları yok, o yetki İl Sağlık Kuruluna verildi.

raporun sürekli hocam ÖTV için nasıl bir yol izlenen gerekli şu an h sınıfı ehliyetim var

h sınıfı ehliyetim var 2015 yılında aldım tekrar heyet raporu almama gerek yok şu anki raporuma ekletecemmi raporu aldığım hastanede bu konuda yardımcı olabılırmısınız arkadaşlar raporunda polio sekeli yazıyor

Mevcut rapora bir şey eklettirmeyin, önce Sürücü Olur Raporunu çıkartın, Aile Hekimi--> Aile hekiminin yönlendireceği uzman hekim(ler)--> İl Sağlık Kurulu... Sonrasında ehliyetinizi yeniletip, yeni ehliyet ve mevcut engelli heyet raporunuz ile vergi dairesine başvurun.

hocam yeni ehliyetimi alsam maliye 2015 yılında aldığım raporu kabul edermi ve ÖTV sen muaf olurmuyum aynı raporla maliyeden vergi indirimim var aile hekimi ortapediye sevk eder değilmi

imdatusta[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Paylaştığım yazı en son genelge ÖTV siz araç için rapora yazılacak ibare.Buna göre raporuna uyan yeni sürücü belgesindeki kodlarda alınırsa olur.Vergi indirimim var diyorsun yeni rapor çıkartırsan oranda düşerse sıkıntı olur.Aile hekimi hastalığına göre uzman hekimlere yönlendirir.

5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlara dikkate alınacaktır[/FONT]

[FONT=sans-serif]a) Ortopedik engellilerde sadece “özel tertibatlı araç kullanması gereklidir.” veya “özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]c) Raporun Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal Bozukluklar bölümünde engelli puanı verilen kişilerde konulan tanılara açıklama olarak “vasi tayininin gerekip gerekmediği” ayrıca belirtilecektir. [/FONT]

kürekçi hocam benim maliyeden vergi indirimim var raporumu 12.11.2015 tarihinde aldım öğrenmek istediğim ÖTV yi maliye belirliyorsa raporunda bir sıkıntı yok raporunu kabul eder yeni rapor olduğu için zaten vergi indirimini maliye kabul etti bu raporla burada bir sıkıntı yok gelelim ehliyet işine yazdığın gibi aile hekimi ben rasızlığım için uzman hekime sevkt eder uzman doktorda rasızlığımı yazar sağlık kuruluda uzman doktorun yazısına bakarak kod yazar emmiyet bu rapor belgeyle malileye başvuruyoruz sanırım maliyede ÖTV indirimi onaylıyor aile hekime soylesem şu hastaneye sevk et beni edermi raporu veren doktor bana baksın diye

imdatusta
Aile hekimi sadece gideceğiniz uzman branşları yazar, hastane adı yazmaz.
İster özel hastanede, isterseniz de devlet hastanesinde ilgili branşların uzman doktorlarına gözükün fark etmez.
Yeni ehliyet ve önceden aldığınız engelli heyet raporu ile vergi dairesine gidersiniz sonra.
Şimdiden kolay gelsin.

çok sağa olun 45 bin TL ye az yakan donamlı güvenlik testinden olumlu geçmiş araç tavsiye eder misiniz arkadaşlar

merhaba arkadaşlar ben 2015 yılında rapor aldım iş için ÖTV için ibare ekleyebilirmiyim araba almak için bu haliyle ÖTV sen muaf olabılırmıyım h sınıfı ehliyetim var sadece bunu değiştirecem kod yazılacak polip sekeliyim sağa Ayağım 6 santim kısa ortapedik engelliyim ÖTV den yararlanabılırmıyım

imdatusta

Hayır, rapora sonradan bir ibare eklenemez.

Evet, sağ alt ekstremiteden kısıtlılığı olanlar özel donanımlı araç alımında vergi avantajından yararlanır

Bülent bey şu anki raporum geçerli deyilmi tekrardan heyet raporu almama gerek yok sadece h sınıfı ehliyetini b sınıfına ve kod yazılması için rapor almam gerekli polio sekeliye fizik tedavi bakıyor değilmi hocam aile hekimine soyliyim fizike sevk etsin

@imdatusta
ötv için oran şart değil fiziki engel ile birlikte özel tertibat gerekir kodlarının olması gerekir senin raporun 47 den düşşe ne olacakki ötv ayrı bir konu

Bülent bey yüzde 47 oranlı raporum geçerliliği olacak isterse ehliyet için yüzde 5 versin doktor eski aldığım rapora bir şey olmaz diyorsunuz değilmi ÖTV için rapor alaçam sürücü olur olmaz bide kod yazılır yeni ehliyetime

imdatusta

Hayır, öyle demiyorum. Diyorum ki, sürücü belgesi için alınan raporlarda oran yazmaz. O raporlar engelli sağlık kurulu raporu değildir. Dolayısıyla ehliyet raporunun engelli sağlık kurulu raporuna bir etkisi olmaz.

Engelli sağlık kuruluna ancak başka bir engelli sağlık kurulu raporu etki eder. Mesela araç alımı için alınacak engelli sağlık kurulu raporunda eğer oran düşük olursa, evet, bu bir risktir.

Bülent bey araç alımı için benden heyet raporu istenirmi heyet raporum var 2015 yılında aldım polio sekeli yazıyor

imdatusta

Raporda kısıtlılığa dair net tanı, oran ve "özel donanımlı araç kullanması gerekir" gibi bir ibare varsa, evet, 2015 tarihli raporla araç alınır.

Bülent bey heyet raporumda özel donanımlı araç ibaresi yok raporuna ibare ekliyebilirmiyim yoksa tekrar heyet raporunu alacam maliye kabul etmezse en son rapor alacam

Raporuna ibare ekletemessin.En son genelgede ya donanımlı araç kullanır yada donanımsız araç kullanır ibaresi yazılacak raporlara diye yayılandı.Senin elindeki raporun ve sürücü belgenle bulunduğun İl nakil vasıtalar vergi dairesine gidip bilgi alabilirsin. Belkine kabul edilebilir.Yada Yen'i rapor çıkaracaksın.

Merhaba arkadaşlar ben 2015 yılında rapor aldım yüzde 47 bu raporumda palio sekeli bu raporumu ÖTV için maliye kabul edermi aynı raporla vergi indirimim var şu an h sınıfı ehliyetim var yeniliyecem ehliyetimi arkadaşlar maliye bu şekilde sizin raporunuzu kabul ettimi yeni raporda veremezler diye düşünüyorum çünki engelimde artış olmadı ancak artış olunca heyet için başvuru alınıyor sizlerin bu konuda değerli bilgilerini almak bilgi edinmek isterim isteriz

Tekrar heyet raporu alınması için engelimde artış olmalıki tekrar heyet raporu için başvuru yapıyım site içinde rapora ibare eklenebilir diye okudum şimdi maliye şu anki raporumu kabul etmezse tekrar rapor almam gerek ama engelimdede artış yok nasıl olacak bilmiyorum

Yenileme

egemmm

Bugün ehliyet yenilemek için işlemlere başladım devlet hastanesindeki dr sen normal sürücü olabilirsin dedi 2012 de sürekli rapor almıştım aparatlı araç kullanır diye cuma heyete gireceğim dr moral bırakmadı
Kaldıki ayağımda palio sekeli var karar kısmına 8-2-c yazdı kurula gönderilmesi uygundur yazdı

Engelli ehliyeti alsam başkasının arabasını suremezmiyim

Üst Alt