Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir raporla hem ehliyet hem araç alınabilir mi?

@Ekelik01
Yeni sürücü belgesi aldığınızda, sürücü belgesinde engelinize uygun kısıt kodları yazılacaktır.

Buna istinaden sürücü belgesinde yer alacak kısıt kodlarınıza uygun her aracı kullanabilirsiniz.

Bende elde ayakta bir şey yok sadece kapak akciğer pisikyatri mesala o ehliyele bir taksi kullanabilirmiyim saygilarimla

Ekelik01
Üstte bahsettiğim kısıt kodları işitme, görme ve / ya ortopedik rahatsızlığı olan kişiler için veriliyor.
Sizin böyle bir kısıtınız yoksa, Aile hekiminden en kötü ihtimalle aşağıdaki kodlardan birini alırsınız, ki bu da taksi kullanımınızı engelleyecek bir kod değildir.

01.01. Gözlük
01.02. Kontakt Lens(ler)
01.05. Göz siperi
01.06. Gözlük veya kontakt lensler

Geçmiş olsun.

kardeş benim yüzde 41 raporum var b sınıfı ehliyetim de var ama raporda ötv muafiyeti falan yazmıyor araç nasıl alabilirim?

ehliyet

Sky_Walker

ehliyet ilk defa çıkarıcam ve daha önce aldığım 2015 tarihli heyet raporu işimi görür mü yoksa yeni rapor mu çıkartmam mı gerekiyor ??

Araç alabilmen için Ortopedik bir özürün olması gerek eğer varsa aile hekimine git o seni yönlendirir.

Firat73
ÖTV muafiyeti için sadece ortopedik engelli olmanız gerekiyor. Aşağıdaki linkten ehliyet yenileme işlemlerini öğrenebilirsiniz:

https://www.engelliler.biz/forum/oz...animli-arac-devri-islemleri-yol-haritasi.html
SARUHAN BEY
Sürücü belgesi için 01.01.2016 tarihinden itibaren hastanelerde verilen Sağlık Raporları işe yaramıyor.
İlk defa ehliyet alacaklar için aşağıdaki linkten süreci öğrenebilirsiniz:
https://www.engelliler.biz/forum/oz...it-oldum-simdi-ne-yapmaliyim.html#post1711473

Sky walker

Çok tesekur ederim size yani benim tekrar rapor çıkarma ma gerek yok dimi başkaları yanlış yonlenlendirmis beni peki aldığım ehlieyette engelli yazacakmi

Üst Alt