Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir roman yazmayı düşünüyorum..?

mert66

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Her engelli kardeşim gibi aile içerisinde farklı olduğumu farketmemi,çocukluk,gençlik ve süregelen hayatımda engelimden dolayı yaşadığım kırılma noktalarını,umutlarımı,hayata bakışımı,toplumdan beklentilerimi,toplumun bana karşı bakışını e bütün bunlara rağmen ayakta kalabilmem,kendi çapımda son derce başarılı olmamı,bu sayede yıktığım ama yok edemediğim ön yargıları kimi zaman güleceğim ama gülerken hüzünleneceğimi Türkiye gibi bir ülkede engelli olarak yaşamanın hem toplum hemde devlet karşısında zorluklarını kendi yaşamım özdeşleştirip bir roman yazmayı düşünüyorum,daha doğrusu yazmaya yeni başladım.Romanımın başlığını HAYATA MAĞLUP BAŞLAMAK koymayı düşünüyorum.
Baslık konusunda tam karar veremedim bu konuda fikirleriniz bekliyorum.Roman bittikten sonra aceba yeterli desteği görürmüyüm,destek alabileceğim kurum,kuruluş var mıdır?

Bitince noterden telif hakkı için başvuru yapıldığıni biliyorum. Bende bir ara yazmayı denedim. , yazarken çok üzüldüm, sıkıldım, duygu sömürüsü yapıyormuşum gibi geldi. Bu kadar sıkıcı bir hayat hikayesi kimsenin ilgisini çekmez , milletı baymiyim dedim :) umarım siz vazgecmez, güzel bir dil ve kurguyla başarılı bir sonuç elde edersiniz. Başlıkla ilgili fikrim ise,bu başlık çok sıradan, daha ilgi çekici ve orjinal bir şey buluna bilir..

PURHAPS

Ne olursa olsun yazmayı düşünüyorum,bilmiyorum yayınlatma konusunda yayınevleri maliyet konusunda biraz endişelerim var ama yazacağım çok kararlıyım.Çok sıkıcı olacağını düşünmüyorum bilakis toplumda bu konuda farkındalık yaratmak,engelliler olarak her birey gibi duygularıyla yaşayan insanlar olduğumuz bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak en büyük hedefim.
Başlık konusunda evet bende bu yüzden karar veremedim.Dediğiniz gibi çok sıradan ve basit geldi.

mert66

Başlıktan kastınız kitabın adı mı? Eğer niyetiniz farkındalık yaratmaksa [FONT=sans-serif]HAYATA MAĞLUP BAŞLAMAK [/FONT]oldukca karamsar geldi bana. İnsanlarda itici bir etki bırakabileceğini düşünüyorum.

Başarılar dilerim

arkadaşım saan öncelikle başarılar dilerim,karar vermişisn dene tabiki ama iş sadece yazmakla bitmiyor,işin maliyet reklam kısmı öyle altından kalkılacak kadar kolay şey degil,mutlaka finansal destek verecek birilerini bulman laızm,oda malesef türkiyede çok çok zor bir ihtimal,çünkü bu ülkede sanata kitaba deger verilmiyor,bende bir ara şiirlerimi kitaplaştırmak istedim ama işin maliyet kısmını duyunca aman kalsın dedim:),yinede sen başarırsın inşallahh,allah yardımcınız olsun..

Öncelikle verdiğiniz kararda başarılar dilerim. Yazmaya başlamadan önce bir ön çalışma iyi olacaktır. Yazarlığı anlatan kitaplar okuyabilirsiniz. Önemli bir nokta da kitabın konusu. İnsanlar bu tür kitapları gördüğünde engel durumuna göre, rahatsızlığa göre alıyor. İlgi çekici, yaşamından parça gördüğü kitapları alıyorlar. Ya daha önce bahsedilmemiş bir konu olacak ya da daha önce yazılmamış güzellikte olacak kitap. Onun için çok iyi bir ön çalışma lazım (okumak ve yazmak). Kitabın adına gelince yazdıkça şekillenecektir aklınızda. Önemli olan ve öncelikli olan eserin içeriği şimdilik.Kitabı kaç tane basacağınıza ve türüne göre basım ücreti değişebiliyor. İnternetten bir araştırma yapabilirsiniz. Kolay gelsin...

Son düzenleme:
Ben sizin hevesinizi kırmış gibi olmadim umarım. Sizin kitabınız eğlenceli olabilir belki , benim denememden bahsettim ben. Kişisel olarak artık yaşadıklarımızdan mıdır engelli olarak ne yardım için ne verilen haklar için uğraşmak rapor almak bile istemiyorum. Belkide yazmaktan bu yüzden sıkıldım.

insanogluinsan

Aynen sizin gibi düşünüyorum,on yılı aşkındır böyle bir kitap yazmayı hep düşündüm artık zamanın geldiğine inanıyorum.Bahsettiğiniz gibi ben sadece herhangi bir engel grubuna yada sadece engelli kardeşlerime değil toplumdaki bütün insanlara hitap edebilecek bizim gibi engellilerde normal karşılanabilecek ama engeli olmayan insanlarda vay be dedirtebilecek tamamen yaşadığım olaylardan yola çıkarak bir kitap yazacağım inşallah.Bunun dünyada çok örnekleri var.Düşünebiliyor musunuz Amerika,İngiltere,Almanya gibi engelli haklarının zirve yaptığı bilinçli toplumlarda bu tür kitaplar yazılmakta ve toplum tarafından ilgi çekmekte kamuoyu oluşturabilmekte filmlere senaryo olabilmekte iken malesef gÜzel ülkemizde biz engellilere ,toplum ve sosyal olması gereken devletimiz hayatı burnumuzdan fitil fitil getirirken bizde yazılmıyor,çizilmiyor.Karınca misali başarılı olurum yada olmam ama ben kişisel olarak ve birikim olarak bu kitabı yazacağım inşallah.
PURHAPS arkadaşım son cümlelerinizde bahsettikleriniz evet işte yaşadıklarımızın devlet karşısındaki en basit özeti aynen katılıyorum.Zaten engellilere tanınan çok az hak varken birde bu haklardan faydalanmak isteyen engellilerin önlerine kurulan engeller,tuzaklar,hor görmeler, hayal kırıklıkları,psikolojik travmalar en sonunda kadere boyun eğmeler yaşadığımız sorunlar inkar edilemez.Çözüm olması gerekiyor siyasetçisi,ünlüsü,yazarı,çizeri,sporcusu engeli konusunda sadece şovlarını gerçekleştiriyor,üzerimizden egolarını tatmin ediyorlar.Artık kendi mücadelemizi kendimiz vermeliyiz diye düşünüyorum.Ben bu mücadeleye kitap yazarak katkıda bulunmak istiyorum.Her engelli kardeşimdende hangi alanda başarılıysa o alanda mücadelesini vermesini istiyorum.Engelli bir çocuğunda uçurtma hayalleri vardı çocuk yüreğinde,yüreği yara almadan önce.

Wattpad uygulaması ile yayınla.Yeni kitap yazanlar için güzel bir uygulama.Bu uygulama da yayınlandıktan sonra kitabı istediğin gibi düzeltebilirsin.Dünyanın en büyük hikaye paylaşım uygulamasıdır.Denemeye değer. Başarılar dilerim.

Wattpad uygullamasını ben de kullanıyorum. Çabuk yayılıyor yazdıkların ve daha iyi görüyorsun kendini.

Aynen arkadaşlara katılıyorum, çok iyi bi kurgusu olması gerek.Ve kitabın ismi çok önemli gerçekten,ben kitabı da filmi de hep isme göre yorumlara göre seçerim :) ve nedense hep engellilerin hayatı dramatik bi şekilde işleniyo siz bizim yaşadığımız sorunları bile eğlenceli ve akıcı bi şekilde dile getirin bence anca böyle fark yaratırsınız.umarım parasal desteğide bulursunuz.aramızdan birinin kitaplarını okumak gayet güzel olur..başarılar.

mert66

Yaklaşık 6-7 yıldır edebiyatla ilgilenmekteyim. Elimden fazla bir şey geleceğini zannetmiyorum ama destek olmaya çalışırım size. Size önerim edebiyat kuramlarını iyi bilmeniz, olay örgüsünü iyi bir zemine oturtmanız ve büyük bir çaba harcamanızdır. Roman yazımıyla ilgili de muhakkak ama muhakkak kitaplar okumalısınız. Ben de şiir yazıyorum ama roman hakkında size söyleyeceklerim cılız kalacaktır. Saygılarımla.

engeliniz nedir bilmiyorum ama size tavsiyem otobiyografi yazacaksanız eğer okumadıysanız sol ayağım ve senden önce ben adlı kitapları okumanızdır size yazım dili ile ilgili yol gösterecektir.benimde öyle bir düşüncem var ve yazmaya başladım hatta ilk yazdıklarımı senarist ve yönetmen olan bir arkadaşıma gönderdim çok beğendi asla vazeçmeyin hiç kimse okumasa bile sizin gelişiminiz ve hayata bakışınız için size çok faydalı olacaktır.kolay gelsin şimdiden

kardeş hayırlı uğurlu olsun akıcı ve sürekliyici bir dil kullan zaten yazmaya başladığında kendiliğinden şekillenecektir

Çok büyük yetenek düşünceleri, duyguları yazıya aktarmak öyleki ses sanatçılarının yeteneklerinden de zor olduğunu söylüye bilirim, fakat en büyük sorun bir engellinin günün birinde meşhur olması herkes tarafından tanınmış olması, biliyosunki ençok bilinen engelli Bülent Ersoy ve Metinşen Türk ikisinde ses (seks) sanatçısı, bir ikide milletvekili engellimiz var bir çok engellinin başarmak istediğini başaran şanslı insanlar evet güzel şeyler, başarılı Engellilerimiz olmas,ı bana kalırsa bütün engellileri Allah seçmiştir hepimiz yetenekliyizl çünkü bizlerden iyi, duyguları anlayabilen olmaz çünkü yokuluğun Allah sızlığın ne olduğunu çok iyi biliyoruz bilmesekte en yatkın insanlardır engelliler.
Ben arkadaşlığa önem veren biriyim her engellinin gizli gizli yetenekleri var bunları keşfetmek ama şans eseri ama insanların tavsiyeleri oluyor, çok azdır insanın kendi kendini tanıması, Ben yaşama değer veririm dolayısı ile otomatik olarak Devletçi oluyorum istesemde istemesemde, tebiki Devletçi olmak kötü birşey deyil, fakat seçim yapmak hepimizin görevi, önemli olan kişi hakları deyil daha çok kanunlar ve kurallardır.
Roman yazmak heleki (çılgın türkler) sevgili Orhan Pamuğun veya Yılanların öcü sevgili merhum Fakir baykurt un dahada çoğaltan biliriz MuhteşemYüzYıl veya Hanımın Çifligi sevgili abimiz Yaşar Kemal ın ölümsüz eserleri

Öncelikle başarılar.
Başlık dediğiniz roman ismiyse bence de biraz sıkıcı..
İlgi çekici olmalı ki millet satın alsın.
Ben dram konularını hiç sevmem ama tüm diziler vs hep dram.
Yani demek ki izleniyor ki daha çok dram konulu diziler çıkıyor.
İlla ki satılır önce bir yazın konuyu tam bitirin ismi en son şey bence.
Çünkü romanın tamamını görün ki kafanızda bir isim oluşsun.

Bir de en önemli şey; (buradaki yazdıklarınıza istinaden söylüyorum)
İmla hataları yapmamaya özen gösterin.
Kolay gelsin

profesyonel bir statüdeysen vazgeçme tabi,
ama alelade yazıyosan, destek al mutlaka..
ve 'Hayata Yenik Başlamak' diye bir kitap bir engelli olarak benim bile ilgimi çekmez.
Mağlup olmak, kaybetme, hüsran gibi negatif şeyler çağrıştırıyor..
bizim farkedilmeye ihtiyacımız var..

Başlığı gibi konusu da yanlış niye yaşadıklarınızın roman olduğunu düşünüyorsunuz ki illaki yazacaksanız bir Yüzüklerin Efendisi bir Alacakaranlık yazın

Mert Bey verdiğiniz karar bence çok doğru bi karar bu konuda bir roman yazılıcaksa tabiki bu zorlukları çekmiş bilen birinin kaleminden yazılması daha samimi ve içten olucaktır. romanınızı bitirmenizi merakla bekliyor olucam.

Yaz arkadaş yaz hiç kimse almazsa bile bizler alırız hatta benim naçizane fikrim kitabın adı da hayata bir sıfır yenik başlamak diye bilirsin ben yazını yeni gördüm mesajı 2015 de yazmışsın ne yaptın kitabı yazabildinmi yazdıysan mutlaka okumak isterim.

Valla ôncelikle merhabalar, Roman yazmak cok büyük bir başarı, insanlar Roman yazabilmek icin bisikletiyle Dünya ya C Eliksi ciziyorlar ve ilgi cekici bir olay arıyor, lakin sizin Roman yazabilmek gibi bir iczenginliğiniz varsa bunu kanıtlamak ve bunun mimari olmak sizin en doğal hakkınız ve özgürlüğünüz,
Eğer anlıyacak olursanız, ben Roman yazabilirmiyim sorusunun ne kadar, Yazarlarımıza aşalayıcı bir durum olduğunu, nasılsa an namaz kıl oldum, Yazarlarımızı aşağılamak hic kimsenin hakı, hukuku deyildir bu böyle annanmalı. ayrıca bir yazar olmak icin belli bir eğitim belli bir yetenek gerektiriyor,
Her ne ise burda iyiniyet olduğu havası var, nekadar afedilmesi zor bir durum olsada, ne yapalım biz engelliyiz Allah dan, esrarkeş diyiliz, Evet çok başarılı, yorumlar, makaleler, dergiler hatta Romanlar bile yazılıyor ilaç gibi, Ne yapalım ben okumayı daha cok seviyorum hadi bakalım kim yazarmış Allah ı mı bildin yoksa kadın vergisi ilemi bu devran dônüyor, Aman Dede korkut Romanları yazma, mişli geçmiş zamanı sevmem

Eğer yazar olmak istiyorsanız öncelikle iyi bir okur olmalısınız.Batı klasiklerini 2 şer kez okumuş olmanız şart,resim şiir müzik sinemanın klasikleşmiş yani (eskimeyen yenilerinin) herdaim peşinde olmalısınız,bir parça psikoloji ve felsefe bilmenizde zorunlu. yoksa uyduruk yazarlar kervanına katıldığınızla kalırsınız.

bu arada doğu klasikleri ve sakatlar üzerine yazılmış kitapları okusanız iyi olur,sevgiler

Kitap yazmakta çıkartmakta kolay işler değil öncelikle iyi bir çalışma gereklidir konu roman olunca bu daha zor hal alır. Benim yayınlanmış 2 şiir kitabım var üçüncüsüde yayın evine gitmeyi bekliyor yalnız sana önerim hikayeleştir hayatını bölümlere böl 1 bölümü bir kitap 2 ve 3 bölümleri ayrı ayrı kitaplaştır. Bu mental olarak yormaz seni sonra iyi bir yayın evi bulmalısın editöryel tasarım vb destek alman şart tabi okunsun istiyorsan yoksa gider bir merdiven altı matbaa dan da bastırabilirsin

Arkadaşım. Daha önce eser çıkarmış ve yeni çalışmasını hazırlayan bir prfofesyonel oalrak bu konuda sana yardımcı olabilirim istersen özelden göüşelim sana yardım edebileceğimi düşünüyorum..

oda olur ama düşündüğü çok itici.
Ama yazmak zor iştir: sabır ister.
Bende şiir kitabı yazacaktım ki yazıyordum ama yapamadım 40. sayfalarda tıkandı kelimelerim :)

Yusuf islam yazmak hapşurmak gibidir geldi mi tutamazsın :) okumaktan geçer yazmak nebi yi Mehmet akif i fuzuli yi okumadan şiir yazılmaz

Okumayı severim. ve şiirlerini ve yazılarını sevdiğim isimler bunlar.
Ama necip fazıl ve edip cansever ağır basıyor bende :)

Üst Alt