Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biyonik kulak ameliyatında başıma gelenler...

HaktanÖğütçü

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2019 Şubat ayında Konya Selçuklu tıp fakültesi hastanesinde KBB. Doktoru Prof.dr.Bahar Çolpan tarafından biyonik kulak ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi 3,000TL para istendi ödeyecek durumum olmadığını söyledim ve senet imzalatıp borçlu şekilde ameliyat edildim... taburcu olacağımda parayı ödemeden taburcu edemeyiz dedler ve hastane yönetiminden biriyle konuştum tamam borcunu siliyorum ödeme deyip Zaten bu paranın hastane ile alakası olmadığını doktorun kendi şahsına istediğini yani bıçak parası istediğini söyledi ve ücret alınmadan ben o gün taburcu edildim.
Ameliyat sonrası randevu almama rağmen ameliyatımı yapan doktor Bahar Çolpan hiçbir şekilde beni muayene etmedi ve bununla da kalmayıp takılan cihazımın aylık ses ayarlarının yapılmasınıda engelledi... sebep ise ödeyemediğim 3.000tl..

Keşke ilk başta ödeyemem dediğimde senet imzalatmak yerine ameliyat yapmasaydı. Ben bu ameliyatı SSK kapsamında oldum. Param olsa zaten gider özel hastanede olurdum. Ayrıca bahsi geçen doktorun devletten aldığı maaş yetmiyorsa gidip özelde çalışmalı bu şekilde vatandaşı sömürmenin anlamı yok.

Benimle beraber ameliyat olan herkese Takılan cihazın firması olan Medel tarafından hastanede her ay ses ayarı yapılıyor
Ama ben yaşadığım şehir Konya’dan Ankara’ya gidip ayarımı yaptırmak zorunda bırakılıyorum..

O ameliyatı kimse bedava yapmaz

Malzeme parasını cebinden niye versin

Senin imzalaman hata seneti

Doktor hakkını alacak tabi

Sen hatalısın ...

HaktanÖğütçü biyonik cihaz sonrası işitme durumunuz nasıl aradaki farkları yazar mısın detaylı artı eksileri

bulunduğun il yada ilçede kaymakamlığa dilekçe yaz elde var olan tıbbı belgeler ekine kat kaymakam sekreterine ver ödenmeyen para için yardımcı olurlar verirse öde doktora kontrollerini aksatma

Pluvia

Bedava yapmıyor zaten orası devlet hastanesi ve parasını devletten alıyor zaten ne malzemesini cebinden vermiş saçma saçma konuşmayın ya doktor hakkını zaten alıyor ben 2 kez ameliyat oldum ikiside ağır risk taşıyan ameliyatlardı bir kuruş ödemedim ne yani şimdi doktorlar hakkını almadı mı?

DüşünürBilir Bilmediğin ameliyat yorumları hakkında kimseye saçma sapan konuşuyorsun deme ! Sen biyonik kulak ameliyatı mı oldun !? Pluvia nın dediği doğru! Bende biyonik kulaklıyım: 2-3 bin alır. Bilip bilmeden sen saçma sapan konuşma !
HaktanÖğütçü O ameliyat çok zor bir ameliyat ve bir hayli Ssk'nın karşılamadığı malzeme var ! Konya'da da bir tane Koklear İmplant'lı arkadaşım var. O da gidip Ankara'da yaptırıyor; ayarları v.s. Geçmiş olsun size de. Bol sesli günler.

DüşünürBilir

Hepsini devlet karşılamıyo

Doktorun emeği var niye almasın

Agresif agresif konuşma bana

Senin ameliyatla implant aynımı

OĞUZATAY

Almamış işte hastane yönetimiyle çözmüşler buna karşılık yaptırım uygulamış saçma sapan konuşmuyorum ameliyatı SSK kapsamında oldum yazmış neyin parası bu?

O cihaz pahalı cihaz

Ameliyatıda öle

İmzalatmış seneti işte niye imzaladı ozamn

Para yoksa duymak yok! ver üç bini duy öyle mi bu ameliyat?
HaktanÖğütçü Allah yardımcın olsun valla bundan sonra banka kartında üç bin lirasız gezme kardeşim ne olur ne olmaz lazım olur..

Aynen...

Bu cihazlae çok pahalı benimkide normal işitme cihazı

Devlet birazı karşılıyo

Gerisi cebinden

DüşünürBilir Çıkardı da ne oldu ! Ayarlar yapılmıyor; doktor bakmıyor neye yaradı ! O cihaz da sürekli benim şu anda kullandığım kanso gibi devamlı ayarların yapılması lazım! Ankara'ya gidiyor. Üstteki yorumu tekrar oku! Ssk'nın karşılamadığı malzemeler var ve doktorun da aldığı bıçak parası var. O ameliyat öyle bir ameliyat değil. Biraz araştır istersen seviyorsun ya araştırmayı! O cihaz çok pahalı ve masraflı. Dolayısıyla da ameliyatı da masraflı: ben 12 sene önce 1500 tl ödedim. O ameliyatı gördükten sonra kendin karar verirsin; bıçak parası alınıp alınmamasına!
HaktanÖğütçü Doktorun yaptığı da doğru değil; ama size söylenmiş; senet imzalamışsınız: şimdi burada benim anlamadığım! 3000 tl nin hepsi tek senet miydi yoksa ay ay mıydı ?

Ben bu kurulu düzene karşıyım kusura bakmayın Paranın gözü kör olsun..

Kardeşim yazdığımı tam okusanızda cevap verseniz keşke. Hastanenin malzeme tedarik müdürü ile konuştuğumda bana bu paranın hastane ile hiçbir ilgisi olmadığını, doktorun kendisi için istediğini söyledi buna inanmayan olursa özelden numarasını göndersin elimdeki videoları atayım. Yani ameliyatla ilgili masraf parası değil bu. Hem biraz mantık yahu SSK ameliyatın o kadarını ödüyor da 3bin lirasını mı ödemiyor?? Doktorun emeğini devlet veriyor Zaten bir de vatandaştan almak nedir? Benim çalıştığım iş çok ağır bir iş maaşım haricinde hizmet verdiğim vatandaştan ekstra ücret istemem normal olur muydu? Hak hukuk her yerde her işte aynıdır değişmez! Yazık fikirleriniz beni çok üzdü..

Güzel kardeşim Koklear İmplant'tan başka bıçak parası alınan ameliyatlar var. Benim ödediğim faturada malzeme parası da vardı; doktorun parası da ! Kaldı ki bu ameliyat biz işitme engelliler için bir mucize olan ameliyat. O doktor da bir tek senden istemedi; herkes veriyor! İstersen bizim implant grubuna 'buyur' gel; kendin gör ! Sadece sana özgü bir durum olsa o zaman anlardım; ama sadece sana özgü bir durum değil! O ameliyat çok zor bir ameliyat ve işitme engelliler için bir devrim. Durumunuz olmayabilir; Allah kolaylık versin; helalinden bol kazanç versin. Ama yapılan uygulama sadece size yapılmış gibi bu derece eleştiri doğru değil. Benim anlatmak istediğim buydu. Tekrar çok geçmiş olsun; bol sesli günler. HaktanÖğütçü

sizi çok iyi anlıyorum fakat herkes ödüyor diye bu iş resmileşmez. Önce 5bin istendi ödeyecek gücüm yok deyince üç bine imza attırıldı. Yani kimden ne koparırsak mantığındalar. Haksızlığa karşı üç beş kişi olmaz herkes ses çıkarsa bakın bakalım alabiliyorlar mı? Zor ameliyattır bizim için mucizedir eyvallah ama anlamadığınız noktalar var üstte açıkladım. Doktora sorduğunuz zaman bıçak parası diyemiyor çünkü resmiyette böyle bir ücret yok. Üniversite hastanesi olunca sağlık bakanlığıda ses çıkarmıyor meydan boş. Tabii siz de haklısınız Alan memnun veren daha bi memnun..

Ben çeneyi istyom oda meşşakatli devlet vermiyo malzeme bizden
oğuzatay

Ünv hastanesi ediyo sadece ameliyatı:(

Saçmalıyorsunuz...BIÇAK PARASI uygulaması eski Türkiye uygulaması...Veriyorsanız da enayiliğinizden verirsiniz.

Resmileşir resmileşemez orası ayrı mevzu. Ben sadece bir tek senin ödemediğini belirttim. Alan razı veren razı derken benden başka da önce de o dönemde ameliyat olup ücreti veren oldu! Ben gidip doktora para teklif etmedim yani. Neyse olan olmuş. Öyle böyle Ankara'da ayarları yapılıyorsa mevzu yok. 4 üncü ayarda komple bütün cihazı kullanabilirsin; bilgin olsun.
Salim G. Erdinç bey, biz verdik diye enayi mi olduk şimdi ! Kendi sağlığımız için verdik. Bakanlık da üniversite hastanelerine müdahale etmiyor ki; döner sermayeden bağış olarak gözüküyor.

Konu hakkında emsal mahkeme kararları var bıçak parası adı altında alınan ücretlerin büyük hapis cezalarıyla sonuçlandığını nette araştırın görürsünüz hatta en son 2019 Gaziantep’te hem sekretere hem de doktora verilmişti ceza. Bende şimdi elimdeki Videolarla mahkemeye başvuracağım süreci buraya yazarım. İsterse 10 yıl sürsün. Hakka hukuka sahip çıkmak fıtratımdandır.

Açsan da bir şey elde edemezsin. Bakanlık üniversite hastanelerine karışmıyor; yasal değil ama döner sermaye üzerinden alıp bağış olarak gösteriyorlar. Sonra elinde para ödediğine dair evrak yok.

Sen yine şanslısın ameliyatlar durdurulma noktasına geldiğini biliyorsun değil mi? Ona rağmen bu ameliyatı oldun... Doktora değilde firmaya ara fark parası olarak 3500 lira verdim .Doktorum benden istemedi ama istediği kişiler de olmuştur. Üniversite hastanelerinde öğretim görevlileri alabiliyor bu parayı hatta ayar için gittiğinizde bile para ödüyorsunuz dava açsanız da bir şey çıkmaz...

ben oğlumu 2 kulaktanda koklear implant ameliyatı yaptırdım ayrı zamanlarda bir kuruş ne hastaneye nede doktora para ödemedim istemedilerde

Sadece vakıf hastaneleri bağış alabilir ayrıca para ödediğime dair bir belge yok Zaten ödemedim de fakat bıçak parası istediklerine dair bir video, ameliyat öncesi sedyede yatarken parayı ödemezsem ameliyatın iptal edileceğine dair ve imza attığımız bir video, taburcu olurken parayı ödemeden taburcu etmeyiz dedikleri Videolar var yetmez mi?

Parayı verecektin karşılığında makbuzu neyi alıp üstüne bir de dava açacaktın. Böyle insanlarla böyle mücadele etmek lazım...Şu döner sermaye adı altında millete kazık atan devlet kurumlarını kınıyorum.

Geçen günde tapu kaydı çıkarıyorum harç aldılar 45-tl neymiş döner sermayeymiş...verdiğim vergiyle dönüyor zaten. Çok lazımsa vergiyi arttırır sermaye adı altında milleti kazıklamazsın.

Çok haklısınız Erdinç bey. Ancak ne yazık ki sistem bu şekilde olduğu için el kol bağlı; zaten adamlar öyle bir sistem kurmuş ki: ne yapsan sonucu elde edemiyorsun. Onun için ben bu dava işinden bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Bunlar her şeyi ayarlamamış olsa böyle bir parayı döner sermaye adı altında isteyemezler. Lakin ameliyat çok iyi olduğu için ve çok zor bir ameliyat olduğu içinde insan ister istemez parayı düşünmüyor. Bende 2007 senesinde 1500 tl vermiştim; benim de üniversite hastanesiydi. Doktorum da şimdi para almıyormuş; az önce whatsapp da arkadaş söyledi. :) Kısmet her şey.
Bu arada Gaziantep dışında bildiğim kadarıyla çocukların İmplant'ında bıçak parası istenmiyor. Bilginiz olsun.

Üst Alt