Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bizler sakat olmayanlardan daha mı güçlüyüz?

kalbimiz

Arkadaşlar;

Ben bunu söylemeyi pek sevmiyorum ama yinelemekteki tek sebebim ben bedenin de engel olmayan bir insan olmama rağmen ip üstünde durup her an engelli kalabileceğimi bilen bir insanım.Bebeğim yaşamış olsaydı eğer bedenin de engel olacak ve kollarını ve bacaklarını günden güne daha da çok kullanamayacaktı.(Hastalığı sma tip-1 kas hastalığıydı.)
Her zaman ne olur sa olsun daha da taşlandı sanki yüreğim yani başlıkta da yazıldığı gibi ben şu anda hayatımda ne olur sa olsun bu acıları yaşamışken ve hastalık sonunda bebeğimi kaybetmişken açılan şu başlığa katılıyorum.Ve www.smagrubu.com da tanıdığım tüm annelerden de anlıyorum ki bu acıları yaşayan bizler hayatta ki diğer acılar ve kötülüklere karşı da daha güçlüyüz.Çok iyi biliyorum ve tanık oldum da bebeği yada kızı oğlu ateşi çıktı diye hayatı kendine bir günlükte olsa ziyan edebiliyor.Tedirginlik ve endişelerini zamana yaymadan bir saatte yaşayabiliyor.Hayat öyle zor ki aslında.Anlamak ta çözmekte çok zor.

GÜÇLÜYÜZ GÜÇLÜ OLACAĞIZ DAHA DA ÇOK VE GÜCÜMÜZÜN VERDİĞİ MUTLULUKLA YAŞAYACAĞIZ....

MUTLUYUZ NE OLURSA OLSUN GÜCÜMÜZ BÜYÜK ACILARA DAYANIKLI OLSADA ;

KALBİMİZ KÜÇÜK MUTLULUKLARLA DOYABİLECEK KADAR TOKVE AÇ DEĞİL.

T.ELİF ÇOK GÜZEL HİKAYEYLE SONLANDIRMIŞSIN....BOŞA GİTMEYEN EMEKLERİ ÇAĞIŞIRTIRDI BANA BU TERAYAĞ HİKAYESİ.....
KONUMUZA DÖNELİM....DAHAMI GÜÇLÜLER??EVET BENCE GÜÇLÜLER....ÇÜNKÜ AZMİ,ZORLUĞU,ÇABAYI,KABULLENMEYİ DAHA FAZLA KAVRAYIP HAYATLARINI BUNA GÖRE ŞEKİLLENDİRİYOLAR....AMA BAZILARIYLA BUNU FARKEDEMEYECEK KADAR KARAMSAR VE SABİT FİKİRLİ....BEN GÜÇSÜZÜM BEN ENGELLİYİM BENDEN BİŞİ ÇIKMAZ GİBİ DÜŞÜNCELER DAİMA GÜÇSÜZLÜK VE OLUMSUZLUK GETİRİR....O GÜÇ İNSANIN BEDENİNDEN DEĞİL İÇİNDEN ÇIKMALI DÜŞÜNCELERİNDEN ENERJİSİNDEN....OLUMLU DÜŞÜNCELER DAİMA OLUMLU SONUÇLARA YELKEN AÇAR!!!!YANİ HER İNSAN İÇİNDE GÜÇLÜDE GÜÇSÜZDE ÇIKACAĞI GİBİ ENGELLİDEDE ÇIKIYO.....İNSAN YİNE İNSAN....BELKİDE BU KARAKTERLEDE İLGİLİ BİŞİ

SLM

BENCE BİZLER ENGELLİ OLABİLİRİZ AMA HERSEYDEN ÖNCE İNSAN OLMAK SART ARKADAŞLAR

slm ilknur çok güzel bi konu paylaşmıssın bizlerle..biz engeli olmayan birçok insandan tabiki daha güçlüyüz,bizim yaşadığımız her zorluk her acı daha çok kuvvetlendirdi bizleri.duygusal olarak kırılsakta gözyaşlarımızı içimize döküyor mutluluk oyunu oynamaya devam ediyoruz biz var yaaa biz...en usta oyunculara taş çıkartırız bu dalda.ben diğer insanlarında bizim kadar mutlu olduğunu düşünmüyorum çünkü onlar ellerindeki hazinelerin koca servetlerinin kıymetini bilmiyolar biz bunun farkında olduğumuz için küçük şeylerden mutluluk çıkarmayı elimizdeki az kalan servetimizi korumayı öğrendik yaşlarımız küçükse olgunlaştık,büyükse çocuklaşmayı bildik dolu dolu yaşamayı istedik önümüze çıkan engellere aldırmadan sabrediyoruz hala..kaybetmişliği bilmeyen insanlar ne bilsin bizim gibi azmetmeyi mücadeleyi ne bilsin?bi abim yazmışki'' bedenin kaybettiği gücü ruh kazanıyo ''die ne güzel de sölemiş bi arkadaşda sölemişki evet engeliiler daha dirençliçünkü hayatları direnmek üzere kurulduğu için.hangimiz sonradan bu hale gelen hangimiz eskisi gibi davranırdı ??etrafa bukadar anlamlı bakamıyordukki?ama tekrar dösek eski günlerimize engelsiz aldığımız her nefes ne anlamlı gelecekti belkide.....bi kuzen var benim ben hep okuyorum yada okumak istiyorum o diyorki okumak zor:Dbilmiyorki bu engellerle yaşamak nasıl nasıl zor?

evet güçlüyüz ama gücümüzü çok sınıyolar ,sanki şüpheleri varmış gibi :) Aslında biz herşeyin başında sabrı öğrendik, ondan bu kadar güçlüyüz.....

Engelli biri olarak daha güçlü ve azimliyiz diyebilirim, yeterki cani gönülden bunu isteyelim başaramıyacağımız bir şey yok gibi :))))))

Re: zoro ve zorluklar...

Biz idmanlıyız yahu ,zorlukların,sıkıntıların en alalarıyla karşılaşıyoruz, bu yüzden herhangi engele sahip olmayan insanların ufacık bir sivilceyi bile abartmaları bize komik gelir.Nice rüzgarlara ,şiddetli kış şartlarına maruz kalıpta hiç etkilenmeyen çınar gibiyiz,ama insanız bazen ye'se kapılabiliriz,ama bu çok kısa sürer,anlık bir düşünce gibi.Bazı insanlar birşey rica ederken,bu yardım da olabilir başka bişide,eğilip büğülüm sıkıntıdan çatlarlar,bunu gururlarına yediremez;ama biz yeri geliyor ,bin kat yabancı kimseden bile birşeyle isteyebiliyoruz.Diğer kişi birşey istediği için aşağılık komplexine kapılıyor ama biz umursamıyoruz bile.
ne gzel demiş demii tarelif arkadaşımızzz BİZ İDMANLIYIZZ HAYATIN ZORLUKLARINA KARŞII....
engeli olmayan insanlar zorluklar karşısında çırpınırkenn haladaa çözüm bulamazken biz ayrıcaklı insanlar olarak birecik düşünmeyle üstesinden gelirizzz.... HERŞEYE RAĞMEN MUTLUYUMM

ben nekadar saglık proplemi olmayan insan tanıyorsam yani sağlam ben kendimi hepsinden güçlü hisediyorum
bence biz saglam insanlardan daha güçlüyüz ve inançlıyız

Bencede genel olarak daha güçlüyüz ama bunu eylemlerimizin kısıtlılığına bağlıyorum.Bilgin insan için gözlem,eylemden daha önemlidir,bizim ki çoğu zaman zoraki bir gözlemcilik olsada ,sonuçta gözlemciyiz...

LİSE YILLARIMDA YAŞADIĞIM ZORLUKLARI BENİ TANIYAN Bİ ÇOK İNSAN BİLİR. ÖZELLİKLE ÖĞRETMENLERİM. VE O ARADA BABAMI KAYBETMEM VE DİĞER SORUNLAR. HER ŞEYE RAĞMEN YÜZÜMDEKİ GÜLÜMSEME HİÇ EKSİK OLMADI HERKESTEN DAHA POZİTİF VE GÜÇLÜYDÜM. ÖĞRETMENLERİM BENİ ÇOK SEVER VE TAKDİR EDERDİ BAŞKA ÖĞRENCİLERE ÖRNEK DİYE GÖSTERİRLERMİŞ. OKUL SONUNDA HEPSİNE HATIRA DEFTERİMDE YAZI YAZDIRMIŞTIM HEPSİDE HEMEN HEPSİ AYNI ŞEYİ YAZMIŞ. EVET BİZLER DAHA GÜÇLÜYÜZ ANCAK O ZAMANLAR BENİM UMUDUM VARDI ARTIK YOK. O ZAMANA GÖRE ŞİMDİ ÇOK FARKLIYIM. HASTA VE ENGELLİ İNSNLAR FARKLI. MESALA SİZ ÇALIŞIYOR KENDİNİZİ GEÇİNDİREBİLİYORSUNUZ BEN BUNU YAPAMIYORUM. BELKİ SİZDEN ÇOK İYİYİM BELKİ ÇOK KÖTÜ KİMBİLİR. AMA GÜÇLÜ OLMAK BİZİM İÇİN Bİ ZORUNLULUK ÇÜNKÜ BAŞKA ALTERNATİFİMİZ YOK.

Üst Alt