Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek Hastaları askerlik yapar mı?

crazyblade

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
15 Ekim 2010 Güncel:

Arkadaşlar heyete girdim çıktım. Sonuç:
Madde 44 D Bendiniin 1 . fıkrasına uyar..BARIŞTA VE SAVAŞTA ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR...

Yakın zamanda yoklama kaçağı olduğumu öğrendim.yoklamaya gideceğim en kısa zamanda. Bundan sonrası ne olur fikri olan var mı? ne tür işlemlere tabi tutulurum? sonuç ne olur?

yorumlarınızı bekliyorum

Hastalığınıza dair tam bir karşılık göremedim Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde. Şu var:
D) 1. Yapılan tedavilere rağmen düzelmeyen, sistemik arteriyel hipertansiyon ve ödem, hiposerinemi, böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk gösteren, her türlü nefropatiler (Kronik glomerulonefritis, kronik pyelonefritis, nefrotik sendrom, üremi sendromu).
Bu kapsama girerseniz kesinlikle muaf tutulursunuz.

Bence en kötü ihtimalle ilk muayenede 1 yıl ertelense de ikici muayenede muaf tutulursunuz.

Not: Yönetmelikte geçen tüm "D" maddeleri "savaşta-barışta muafiyet", "B" maddeleri "barışta muaf savaşta çağrılabilir" anlamına gelir.

Bilginiz için teşekkür ediyorum bugün zorda olsa askeri hastaneye sevk aldım.bulunduğuö şehirdeki askerlik şubesi sevk yapamayacağını yoklama olduğum takdirde hemen askere alınacağımı söyledi.ancak bağlı olduğuö askerlik şubesine gittim ve sevkimi aldım.yarın da askeri hastanenin yolunu tutacağım.Bi kaç sene öncesine kadar nefrotik sendrom tanısı ile tedavi oluyordum ancak şimdi fsgs tanısı ile tedavi oluyorum.Bu nefrotik sendrom tanısından daha ileride mi daha geride bir tanımı bilemiyorum.ama şu gerçek varki hastalığım nefrotik sendrom tanısı konduğu zamankinden daha kötü tahlil sonuçları almaktayım.askeri hastanenin kararından sonra verilen kararı sizlerle paylaşacağım

böbrek yetmezliği olan kuzenim de, çürük raporu verildi. bu durumda askerlikte yapmadı..

kuzenin ne kadar zamada çürük aldı.birtakım kan idrar tahlil testleri yaptırdı mı??hastanede bu testleri yaptırmak için yatmak durumunda kaldı mı??Çok soru sordum değil mi:)

sizlere şöyle anlatıyım.

kuzenim askere gitmek için başvuruya gitti. onu muayene ettikleri sırada böbrek yetmezliği ortaya çıktı. bu durumda direk çürük raporuda verdiler. hatta ben kendisine "bana çürük raporu verene kadar canımı çıkardılar. ben 2004 yılında aldım. kendisi 2006 yılında."

kendisi de bana

- mehmet abi artık devir değişti. toknoloji sağolsun dedi. :):):)

Merhaba arkadaşlar !!
Bugün bayağı hareketli saatler yaşadım.gittim askeri hastaneye müracaat için dakikalarca sıra bekledim.tabi öcelik asker eşi yakını asker ve diğerleri:)daha sonra doktorun yanına girmek için sıra bekledim.
neyse sıram geldi geçtim.durumu anlattım kronik böbrek yetmezliği şudur budur felan feşmekan..bir kibar bir kibar o kadar iyi davrandı ki anlatamam .muayene etti.tahlil istedi.tahlil kağıtlarına da teker teker HEYET 1 yazdı. heyete gireceksin en kötü bir yıl erteleme alırsın daha sonrada askerlikle bi ilişkin kalmaz dedi.
tahlilleri verdim 15 aralık a ultrason için randevu aldım.kan ve idrar tahlil sonuçlarımı aldım ve geldim.

şimdi 15 inde heyetten çıkacak sonucu merakla beklemeye başladım bile :)

sen işi bitirmişsin bile.. :):):)

bilmiyorum ama oturan boğa nın dediği de olabilir bir yıl erteleme de verebilirler.ama seneye kesin karar çıkar yani..

crazyblade;
sizin için hayırlısı ne ise o olsun diyelim o zaman..

crazyblade;
keşke sonucu bildirseydin? merak ediyorum

Merhaba uzun zamandır siteye girmeye vakit bulamıyordum...Askerlikle ilgili sonucum 1 yıl erteleme oldu..Şimdi yeniden aynı işlemleri tekrarlayacağım.Ekim başı itibari ile yine Başlıyor Askeri Hastanedeki işlemlerim..Bakalım bu sefer ne çıkacak

Askeri hastaneye muayeneye gititm biyokimya doktoru yokmuş 11 ine gün verdi .kan idrar testleri olacak.. dahiliye doktoru tedavi gördüğün hastaneden rapor alırsan burada işin biter dedi ama alamazsan da heyette yine erteleme çıkabilir dedi...
pazartesi işlemleri yeniden başlatıyorum gelecek hafta muhtemelen heyete girerimm

Teşekkürler güncel bilgi için crazyblade. Sonucu da yazarsan çok güzel olur...

Arkadaşlar heyete girdim çıktım Sonuç: Madde 44 D Bendiniin 1 . fıkrasına uyar..BARIŞTA VE SAVAŞTA ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR...heyet sonucum bu ..kilo problemi olan arkadaşlar genelde erteleme kararı çıkıyorr..kilo sorunu olanları sürekli erteliyorlar..iç hastalıkları önemli birde raporla belgelediniz mi tamamdır..heyetten askerliğe elverişli değildir kararı çıkar...

oturan boğa senin de en başta dediğin gibi D maddesi uyuyormuş benim hastalığıma...ben savaşta yapar barışta yapamaz bekliyordum ama her iksinde de yapamaz kararı çıktıı..değerli bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler oturan boğa

Bobrek hastasiyim muaflik belgesi alabilirmiyim??

Arkadaslar merhaba, Benim bobregimin biri %24 digeride %70 calisiyo ayrica bobreklerinden reflu ameliyati oldum.. Bu durumda bu sekilde askerden muaf olma durumum ne olabilir??

arkadaşlar ben böbreklerim biri %50 lerde biri %30larda askere gittim. sadece ameliyatlı olduğumu ve böbrek tedavisi gördüğümü söyledim. çünkü devlet hastasinde sintigrafi.nefrolojik bulgu gösteren radyolojik imkan yoktu. 6 yıl sonra istanbula geldikten sonra belli oldu. çok hırpalandım. hatta askerde ameliyat kapısından döndürdüler. ve iyi ki ameliyat etmemişler gerçekten askerde yaralı olmak zordur. ama herşeye rağmen askerlik yaptım ve iyice böbrekler zora girdi. askerden önce 2 taraftan açık. askerden sonrada 2 kapalı ameliyat oldumepsi geçti zor günlerdi ama hatanın çoğu sakin suskun bir aileden gelmem sebep oldu. sustukça bedenin ne durumda olduğunu fark edemeyiz taki volkan gibi dayanmazlık derecesine gelinceye kadar. o zamanda herşey geç olur.
geçmiş olsun.

Cok gevmis olsun.askere gitmeden once sintigrafi cekmedilermi? O sekilde seni nasil askere aldilar?o sekilde askerlik yaptigin icinde daha kotu olu bobreklerin oylemi??cok uzuldum allah sifa versin

Sevgili oturan boga benim de bobregimin biri %22 digeri %70 calisiyo ayrica bobregimde genisleme var ve ureterlerimden bir cok ameliyat gecirdim.bu durumda ben askerlikten muaf olma kapsamina giriyormuyum?belirttigin maddelere gore?

yeşilman senin durumun bana çok benziyor.
eve t gitmeden önce uğraşan olmadı. bilgim azdı. babamda suskun biriydi. ve köyde oturuyordum. saatlerce yola giriyordum. o zamanlar manisada 2002de tedavi görüyordum manisa imkan bulamadı. iznire sefk edildim. ama hiç askerliği düşünemedim. taki zaman gelince. ve çoğu şey geç oldu. şubede muayene sırasında söylesemde uğraşan olmadı. 48 kiloyken 50 yazıldı dosyama. maedde ihlali yapılmasın diye. yani suçun çoğu bende kendime sahip çıkamadım. şimdi sizlerden ricam eğer böbreğiniz yada başka zor bir problem varsa güzelce takib edin askerlik sevdası ile bedenin günahını almayın. sebebi siz olurssanız katil siz olursunuz.
şimdi çalışıyorum yine zorluk çekiyorum. muaf olmaya çalışsam yine uğraştırırlar ama çok dengeli bir uğraşla rapor almak lazım. ama yasaya göre rapor almam çok zor görünüyor. yani illede böbrek ölecek diye maddede yazılıyor.

Chita gercekte yasadiklarina uzuldum.bende suan askerlik islemlerimi baslattim ve kontrollerim oluyo bugun ultrason cekildi bobrek boyutlarimda genisleme var onumzdeki haftada tekrar sintigrafi cekilcek onuda buraya yazicsm.bir cok dr bu sekilde askerlik yapamayacagimi soyluyor. Gelismelerden haberdar edecegim.

tamam yesilman. bu arada ben ankara dış kapı askeri ve gata hastanelerinde tedavi gördüm. 2004 yılında tel takıldı. o halimle 8 saat nöbetim vardı. eksi 11 derecelerde. ankaranın neresindesiniz.

Ankara dikmendeyiz.benim anlamadigim sen askerdeyken bunkadar hastalandinda seni basil birakmadilar?neyse kismet buisler.insallah en yakin zamanda iyilesirsin kolaygelsin

biliyorsun böbrek hastaları sağlam görünür. ama 10 dakkalık acısıda 10 yıla bedel. 2001 de hastalığım volkan patlaması yaptım 10 sene geç farkkettim. resmen süründüm. ameliyatlardan sonra rahatladım. ama geç oldu.

arkadaşlar benım doğuştan bobreklerımde sekıl bozukluğu varmıs ve buda heper tansıyona sebep oluyor doktorum buyuk bır ıhtımalle askere gidemeyeceğimi soyledı sızce ben askerden muaf olurmuyum acıll cevap beklıyorumm lütfenn

MERTCANAÇAR

Böbreklerde fonksiyon kaybı yoksa muafiyet sağlamaz ama, ondan kaynaklı yüksek tansiyon muaf olmana neden olabilir.

@oturanboğa

Bu gün şubeye gittim 2009 yılında yaptığım kazadan dolayı sağ böbreğim %39 sol%61 sindigrafide çıkan değerleri şuan hastanedeyim kan ve idrar aldılae sizce sonuç ne olur yardımcı olursanız sevinirim

set.1402

Detayı bilmiyorum ama ilgili yönetmelikte sınırlar şöyle çizilir (B ve D muafiyet sağlar)

MADDE 44
A) 1. Ortostatik albüminüriler, nefrit veya nefroz sekeli olmayan proteinüriler.
2. Proteinüri, böbrek fonksiyon bozukluğu ve sistemik arteriyel hipertansiyon bulgularından hiçbirisi saptanamayan nefropatiler.
B) 1. Nefritis ya da nefrotik sendrom belirtileri ile birlikte olmayan evvelce geçirilmiş nefritis ya da nefrozların sekeli olarak görülen (sistemik arteriyel hipertansiyon, ödem, hiposerinemi ve böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk bulunmayan, göz dibi normal olan) proteinüriler.
2. Halen immünsüpresif tedavi ile remisyonda bulunan (proteinürisi ve böbrek fonksiyon bozukluğu olmayan) böbrek biyopsisi ile kanıtlanmış glomerülonefritler.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Yapılan tedavilere rağmen düzelmeyen, sistemik arteriyel hipertansiyon ve ödem, hiposerinemi, böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk gösteren, kronik glomerulonefritis, kronik pyelonefritis, nefrotik sendrom, üremi sendromu gibi her türlü nefropatiler.
2. Nonfonksiyone transplante böbrek.
3. Böbrek fonksiyonlarını normal sınırlara getirmiş böbrek transplantasyonlu olgular. 4. Renal kaynaklı olan ve sürekli tedaviye ihtiyaç gösteren persistan hipopotasemiler

OturanBoğa
Abi ilgin için teşekkür ederim yıllar önce bi kaza geçirmiştim iç kanamadan dolayı böbreğim zedelendi ilaç tedavisi gördüm ilk başta %30 idi sonra sonra düzeldi ama şuan yıllar kasım ayında yaptırdığım renkli filmde sol %61 %39 çıktı ben bu gün bunlarla birlikte şubeye gitti muayene sırasında söyledim beni izmirde çiğli bölge hastanesine sevk ettiler oraya gittim doktor eski raporuma bakıp bişeyin yok gibi konuştu soğuklarda sancım olduğunu söyledim sonra kan he idrar aldılar onlara bakıp iyi dedi beni heyede yolladı ben ona askerlik için bi sakıncası olurmu dediğimde ise bana heyet verir kararı dedi yarın sabah heyete gidicem gün vericekler sizce sonuç ne olur askerde sıkıntı yaşarmıyım??

Üst Alt