Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek Hastaları askerlik yapar mı?

Arkadaşlar merhaba

aylarca süren çekilmez sancılarım sonucunda;
İlçemdeki özel hastanede 1 kere kapalı ameliyatla stent takılması ve söküldüğü gün itibariyle tekrardan başlayan sağ böbrek sancılarımın sonunda ilçedeki doktorumun üniv. hastanesine yönlendirmesiyle(Ege üniv.) ve oradaki uzmanların da tekrardan bi kapalı ameliyatla stent takmasıyla rahatlamamla başladı benim hikayem.Ardından üniversite sonuclarına bakarak ilçemdeki doktorum ameliyatı yapabileceğine karar verdi.Ameliyatın ardından rahatladım fakat elimdeki sonuclarla da sabit olmakla sintigrafilerde sağ böbreğim %40 calışmakta.

Sonucumda yazanları aktaracağım elimden geldiğince
Ön Tanı: Hidronefroz, üreteropelvik bileşke
Ön Tanı: Böbrek ve üreter taşı
Kesin tanı:Hidronefroz, üreteropelvik bileşke obstrüksiyonu ile birlikte
Ameliyatlar:p618840 Pyeloplasti (Sağ)

arkadaşlar en ufak soğuk algınlığında sağ tarafımda çekilmez acılar meydana gelmekte sağ böbrek bölgemde 10 adet dikiş izi mevcut son kontrollerde böbreğimin küçüldüğünden bahsetmişti doktor ve sağ yumurtama zaman zaman ağrısı inanılmaz vuruyor sizce muafiyet alabilir miyim...

Teşekkürler şimdiden

Tunc0

Diğer böbrek sağlıklıysa, sadece ağrıdan dolayı muafiyet vereceklerini sanmam kardeşim.

Lütfen gelişmeleri buraya yaz

Tek böbrekte %70 doku kaybı ve hidronefroz

Selamın aleyküm arkadaşlar

2012 yılında iki kapalı ve sonuncusunda açık toplam 3 ameliyat geçirdim sağ böbreğimde doğuştan kanal darlığı teşhisiyle tedavi gördüm böbrekte hidronrfroz olmuşmuş şimdilerde De ağrılarım arttı 3 adet taşta mevcut
tomografi sonuçlarıma bakarak doktor dokusunun %70 ini kaybetmiş Zaten böbreğin dedi

askerlik durumunu sorduğumda büyük ihtimal 53/B ye girer bu muaf olursun dedi

farklı bi doktor aldırmam gerektiğini söyledi çünkü bi et parçası kalmış böbrekten eser kalmamış dedi bu aralar üniversite hastanesinde sintigrafi çektirdim sonucunu bekliyorum
tecrübeli arkadaşlar yorumda paylaşımda bulunursa sevinirim teşekkürler

Ayrıca ilçemde tek devlet hastanesi var sevk istediğimde oraya mı gönderecekler

Tunc0
Şubene muayeneye giderken hastalığinla ilgili raporlarını ön rapor olarak yanına al ve hastaneye sevkini iste,hastanede durumunla ilgili yapılacak yeni muayene ve tetkikler sonucu hakkında karar verilecektir'ki buda doktorunun dediği gibi önce 53/B den erteleme,Ertelemeler toplamı bir yıldan sonra muafiyet olacaktır.

Arkadaşlar selam, Tunc0, Mehmet005, OturanBoğa

Doğuştan kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. 25 senedir tuzsuz besleniyorum ve sağlığıma dikkat ediyorum. Annem ve anneannem diyaliz hastası. Bu konu ile ilgili muafiyet alabilir miyim ?

Yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
@loganor92
Şubeye giderken hastaligınızla ilgili mevcut tetkik ve rapor sonuçlarınida beraberinizde götürun ve hastaneye sevkinizi isteyin.

Yapılacak tetkik ve muayeneler sonrası ilk etapta bir yıl erteleme ve,sonraki muayenendede bir değişiklik olmasa muafiyet alabilirsiniz.

Durumunuzu tam olarak bilmediğimden hakkınızdaki karar,muayene ve tetkik sonuçlarına göre netlik kazanacaktır.

Arkadaşlar selam herkese. Bu sonuca rapor olarak ne verirler.

10 mCi Tc-99m DTPA ile yapılan dinamik böbrek sintigrafisinde :

Sol böbrek a. abdominalisle eş zamanlı perfüze olmuştur. Parankimin maksimum konsantrasyona ulaşması 5. dakikada gerçekleştirmiştir. Parankim aktivitesi normal sınırlarda ve homojendir. 7. dakikadan itibaren kalisyel yapılarda aktivite izlenmeye başlamıştır.

Sağ böbrek a. Abdominalisle eş zamanlı perfüze olmuştur. Parankimin aktivitesi sola kıyasla düşük düzeydedir. Kalisyel yapılara uyan fotopenik alanlar belirginleşmiştir.

Boyutça iri olanı üst polde lokalize olan hipoaktif alanlar(kist?,kaliektazi?,litiazis?) izlenmiştir. Maksimum konsatrasyona ulaşması gecikmiştir.

Her iki böbrekte aktivite akümülasyonunun süregenlik göstermesi üzerine 20. dakikada IV diüretik uygulanmıştır. Diüretik sonrası her iki böbrek diüretiğe geç yanıt
vermiştir.

Toplam renal fonksiyonun %54 ünü sol böbrek % 46 sını sağ " gerçekleştirmiştir.

YORUM:
Perfüzyonu normal , konsatrasyonu normal ve eksresyon fonksiyonu pelvisteki kısmiobstrüktif nedene bağlı olarak gecikmiş sol böbrek.

Perfüzyonu normal , konsatrasyonu sola kıyasla azalmış , ancak eksresyon fonksiyonu kısmi obstrüktif nedene bağlı olarak gecikmiş sağ böbrek.

Merhaba kolay gelsin benim sağ böbreğimde Up darlık var bundan dolayı böbrekte şişme var ve sol böbreğin katkısı %54 sağ böbreğin katkısı 45 grade 3 var bu tıkanıklıktan dolayı böbrek taş üretiyor devamlı doktor kontrolünde olmam lazım ağrılarım var askerden muaf olabilir miyim?

emrahsur
Kardeşim her iki böbrekteki fonksiyon bozukluğundan ilk etapta muhtemelen erteleme alırsın,ve sonraki muayenende herhangi bir gelişme olmazsa muafiyet alırsın.
Şubeye yoklamaya giderken mutlaka hastalığın ile ilgili evraklarınıda götür ve hastaneye sevkini iste,doktorada elindeki evrakları göster,doktor yeniden yapılacak tetkik ve tahliller sonrası durumunu heyete rapor eder ve heyette kararını verir.
Bu'da yukarıda dediğim gibi ilk etapta erteleme olur,
Gelişmeleri burdan paylaşmayı unutma.
Geçmiş olsun.

Mehmet005
Bilgi için çok teşekkür ederim askeri hastanede ki doktor benim kendi doktorum ve işin ciddiyetinin farkında hatta Çarşamba günü gittiğimde ameliyat olman gerekiyor sesi tekrardan bu durumda ertelemeye gerek kalır mı ?

emrahsur
Abim mademki askeri hastane doktoru senin kendi doktorun.
Kendisi ile görüş ameliyat vs gibi durumuna göre direk D bendinden heyete muafiyet raporunuda yaza bilir.
Bu konu hakkında doktorundan göruş al.

Bugün doktora gittim doktor normal üroloji doktoru olduğu için işleyişi bilmiyordu ve korkuyordu bu sonuçlara rağmen bana rapor yazamadı ve daha başka bi sintigrafi istedi böbreğin katkısı %40 ın üstünde olduğu için seni 53 maddenin a 2 Maddesine göre de değerlendirebiliriz dedi bende kanun açık hocam b 1 dem faydalanıyorum ben dedim dinlemedi beni tekrar gönderdi başka bi sintigrafi için orada ki değerlere bakacakmış bi de onun içinde haftaya gün verdiler benim ne yapmam lazım bana bi yol gösterir misiniz ?

Ayrıca dedim ki böbreğimin teki normal boyutlara göre çok büyük dedim Oda her ikiside öyle olmalı diyor bi anlam veremedim benim bilgilerinize ihtiyacım var

Sağ böbrek %45 sol Böbrek %50 çalışıyor askerlikten muaf olabilir miyim?

Böbreğimde UP darlık var Sağ böbrek %45 sol böbrek % 50 çalışıyor buna bağlı olarak böbreğim büyüme yapmış ayrıca bu tıkanıklıktan dolayı böbreğim sürekli taş üretiyor ve doktor kontrolünde olmam lazım ben bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim askerlikten muafiyet olabilir miyim?

Arkadaşlar durum şu böbrekte doğuştan anomali var yani böbrek at nalı şeklinde birleşik.

İkinci olarak sol böbrek korkunç büyük yani ülkenin en iyi ürologlarindan biri ilk kez karşılaştım dedi. Diğer böbreğin 4 katı kadar sol böbreğim şişik durumda. Dokusu oldukça azalmış belirgindir parankim incelmesi var. Bunun dışında böbrek içinde taşlar var ve böbrek ağzı dar upj var yani. Mag -3 çekilerek böbrek fonksiyonlarına bakıldı 76-24 çıktı.

Şimdi sorum şu bu cuma ameliyat olacağım. Upj darlık ameliyatla duzeltilecek ve böbrek içi boşaltılıp biraz küçülecek. Böbrek birleşik şekilde kalacak anomaliye dokunulmayacak. Tedaviyi tabiki mecbur olacağım ama bu durum askerliğe nasıl yansır yani sen nasılsa tedavi olmuşsun iyisin diye mi yaklaşılıyor. Yüksek lisans Tecilin bitimine 1 sene daha var. 4 yıldır çalışıyorum terfi alacağım ama Hiçbir kariyer adımını atamıyorum askerlik yüzünden. Şirkete kesin muafimda diyemiyorum çünkü böbreği almayacaklar.

bbostanci88

böbrek fonksiyonlarını bozmayan rahatsızlıklarda muafiyet verilmez kardeşim. Senin durumunun bu kapsamda mı yoksa fonksiyonları bozan kapsamda mı olduğunu ancak doktor söyleyebilir. Ameliyat olacağın doktora bu konuyu danışmanı öneririm

Böbrek vezikoüretal reflü

Arkadaşlar merhaba
OturanBoğa

ben Yıllar önce vezikoüretal reflü ameliyatı oldum en son DMSA raporuna göre böbrek fonksiyonları sol %32 sağ %68 bu durum askerlik yapmaya engel midir teşekkür ederim

Son düzenleme:
Benim sağ böbrek 33 sol 67 çalışıyor hidronefroz ve taş vardı sol böbrekte ayrıca hipertansiyonda var ilaç kullanıyorum 3 sene sonunda muaf ettiler beni

volkanaydn

Çok Geçmiş olsun 3 yıl neden uğraştın kimileri direk muafiyet alıyor buradaki kıstası neye göre belirliyorlar böbrek fonksiyon kaybı zaten muafiyet için mevzuatta yazmıyor mu

Karınca06

ben doğuştan tek böbrekliyim diğeri %100 çalışıyor asker de direk çürüğe ayırdılar ama engelli raporu alırken diğeri sağlam diye %10 puan verdiler

@karadeniz55

Çok geçmiş olsun %10 çok az Hayati bir organ sonuçta
TSK mevzuatında tek böbrek direk muafiyet alıyor diye biliyorum ama bizim durumumuzda ne oluyor onu anlamadım mevzuatta da net bir şey bulamadım

Kardeşim sen aldın mı muafiyet

OturanBoğa

İyi günler şuan manisa 1 inci komd.eğt.tug.k.liği
nda yedek astsubay olarak görev yapıyorum ve bundan 2 hafta önce komando olur olmaz heyetine girdim ve sağ böbreğimde doğuştan darlığa bağlı grade 4 hidronefroz ve parankimi incelmesi teşhisi konuldu dahiliye doktoru ve nöroloji doktoru tsk 53b1 maddesine göre asker olamazsın dedi ama heyetten çıkan karar sadece komando olamaz askerliğe elverişliliği için tekrardan başvurması uygundur dedi ne yapmalıyım bana bi yol gösterin acil ameliyat olmalıyım böbreğim son safhada patlamak üzere çürük raporu için ne yapmalıyım

OturanBoğa Merhaba hocam, doğuştan böbrek anormalisi atnalı böbrek, böbrek nefriti, idrarda hematüri rahatsızlıklarım var askerlikten muaf olur muyum ?

Üst Alt