kenan91
Tabiki ; idrar yaparken yanma şikayetiyle doktora gittim. Doğuştan böbrek kanalların dan birisi tıkalı doğmuşum ve böbreğimde taş oluştu, böbreğim çürüdüğü için 20 yaşında tek böbreğim alındı. Kreatin 1,5 ile taburcu oldum. Yıllar içinde 6 ayda bir kontrole gittim. Hiçbir diyet yapmadım. Önerilmedide zaten. Taki 2007 yılında kreatin 2 ye çıkınca, yemekleri az tuzlu, bazen tuzsuz, kırmızı et çok az, turşu, muz gibi böbreği yoracak gıdaları almadım. Peyniri, zeytini mutlaka suda beklettim. Alkol ve sigara içtim. Her haftasonu dışarı çıkıyordum. Sigara günde 7-8 tane içtim, alkol haftada 50 cc lik rakı, 3-4 bira içtim. 2015 yılına kadar kreatin 1,7 - 2, 3 arası gidip geldi. 2016 - 2,8/ 2017-3,3/ 2018-3,54/ 2019 başı 3,90 sonu 4,53, ameliyat olurken 5,69. Üre 98.
Bu sürede bu hastalığın bana hiçbir yan etkisi, hiçbir rahatsızlığı olmaması. Annem böbreğini verdi. İbni Sina hastanesinde Acar Tüzüner hoca yaptı ameliyatı. İbni sina da Kenan Keven takipliyim. Ameliyattan 2 önce yatıyorsun kortizon ve immün baskılayıcı ilaç başlanıyor. Biraz da ameliyattan bahsedeyim. Çarşamba ları nakil oluyor. Perşembe sabahı ayağa kalkıyorsun. 5.gün sonda ve katater çıkıyor. 6.gün taburcu olduk. Ameliyat yerinde acı var tabiki, idrar yaparkende yanma oluyor. Sonda uzun kaldığı için tahriş oluyormuş. Şu anda oturup kalkarken acı var ama dayanılmaz değil evin içinde yürüyüş yapıyorum. Günde 24 tane ilaç içiyorum. Bu sayı git gide düşüyormuş. Neyse çok uzattım galiba aklına soru gelirse cevaplarım. Çok geçmiş olsun. Kreatin 1,25 ile taburcu oldum.