Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. 96 SSK başlangıcım ve %70 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

Bence bir sorun olmayacaktır. Günleriniz toplanıp emeklilik için uygun olduğunuz teyit edilir... Bekleyip göreceğiz.

Hayırlı olsun Serap hanım. Maaş düşükmüş gerçi ama, yine de düzenli gelir olması iyidir...

Bu arada maaşınızın yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne dilekçe verin bence. Bana sorsanız 750-800 TL bir maaş almalısınız derdim.

Merhaba Bülent Bey, iyi dilekleriniz için öncelikle tşk ediyorum . Müracaat tarihimden 4 ay sonrasında sorunlu bir şekilde maaşımın bağlanmasına rağmen tekrar durduruldu .Gerekçe olarak verdiğim özürlü raporumun tarihinin geçmiş olması ve vergi indirim evrağımda süre belirtilmemesi gösterildi :( evrakları teslim alırken neden kabul ettiniz beni uyarmadınız diye sorduğumda memurun gözünden kaçmış denildi. şikayetçi olsanızda nolur soruşturması alınır daha ne olur denildi. tekrar hastaneye sevk edildim kontrol muayenesi için % 70 oranla emekliliğime karar verilmişti yeni raporda % 79 oldu . Evrak ocak ayından itibaren ankara gidip geliyor 2 ay önce maliye bu konuda karar bağlama yetkisi bizde değil diye cevap döndü 11 nisan itibariyle evrak ankaraya tekrar ulaştı bu defa raporlarımla birlikte gönderildi ...sonuç ne olur hiçbir fikrim yok ... sizce ne yapmalıyım .... ???

Maliye'den elde edilmiş bir vergi indirim hakkınız varken emeklilik başvurusunda neden sgk'Ya bir rapor verdiniz ki?

Vergi indirim belgesinde süre kısıtlaması varsa o hak sürelidir, bir tarih yoksa, süresizdir. Bunu anlamayacak kadar ahmak mı SGK'da sizin maaşınızı iptal eden kişi! Bu nasıl bir mantık böyle! Ne yazacaktı vergi indirim belgesinde, "bu hak 2999 yılına kadar geçerlidir" mi diyeceklerdi! Kimin vergi indirim belgesinde böyle bir tarih var!!!

Bülent bey sgk emeklilik için gerekli olan evraklar arasında raporda istediği için maliye vergi indirimi için kullandığım raporun aynısını verdim farklı değil ama raporda 1 yıl süre konulmuş fakat vergi indirim belgemde şu tarihten itibaren 2. derecede vergi indirimine hak kazanmıştır ibaresi var sgk da yetkili şefe defalarca anlatmaya çalıştım ama hangi tarihe kadar olduğu belirtilmemiş dedi durdu resmen hak ettiğim maaşı bana bağış yapıyormuş gibi muamele etmeside cabası. kontrol muayenesine gönderdiler % 79 oranlı rapor aldım ocak ayından itibaren ankara sürecini bekliyorum bu arada sağlık hizmetinden faydalanıyorum yarın birgün tedavi ücretlerinide talep ederlerse hiç şaşırmayacam . Ne yapmalıyım bu durumda :(((

Ayrıca şunu öğrenmek istiyorum 02.10.2013 tarihinde evraklarımı teslim ettim . maaş alma günü her ayın 23 'ü olarak belirlenmiş 23.01.2014 tarihinde birdefaya mahsus maaş aldım . bu tarihte 3 aylıkmı 4 aylık mı maaş almam gerekiyordu ?

02.10.2013 tarihinde evrak teslim edince 01.11.2013 tarihi itibarı ile aylık başlar.

Vergi indirimi ile emeklilikte rapor istenemez. Yok böyle bir şey! Sizden o evrağı isteyen kişi hakkında Erzurum Valiliği'ne şikayette bulunun.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ERZURUM SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI :

Sigortalılık Durumu 4/A’lılar İçin Yaşlılık Aylığı Bağlanması:

İstenen Evraklar:
  • 1- Tahsis Talep Ve Beyan Taahhüt Belgesi
  • 2- Gelir Vergisinden Muafiyet Belgesi (Vergi İndiriminden Yararlanan Sigortalılar İçin)
  • 3- Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (İşten Ayrıldıktan Sonra İlk 10 Gün İçinde Talepte Bulunanlar
Hizmetin tamamlanma süresi (en geç): 22 Gün

Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenilmesi veya başvuru eksiksiz belge ile yapıldığı halde, hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.

Müracaat Yeri: SGK Erzurum İl Müdürlüğü
İsim : H ulusu BUMİN
Unvan : Sosyal Güvenlik İl Müdürü
Adres : Lalapaşa Mah. Menderes Cad. No: 37 Yakutiye / ERZURUM
Telefon : 0442 214 18 00
Faks : 0442 214 18 18
E-Posta : erzurumsgim@sgk.gov.tr

İkinci Müracaat Yeri: Erzurum Valiliği
İsim : Ö zgür ASLAN
Unvan : Vali Yardımcısı
Adres : Yönetim Cad. Hükümet Konağı Yakutiye / ERZURUM
Telefon 0442 233 53 21
Faks : 442 235 47 15
E-Posta : ilyaziislerimd@erzurum.gov.tr

Bülent bey yaşanılan sıkıntılarda SGK il müdürü Huluisi beyinde yanına gitmiştim tekrar gidip detaylı bir şekilde konuşacağım .Belirttiğim süre zarfında bana 3 aylık ödeme yapıldı. Size vermiş olduğunuz destek ve hizmetten dolayı teşekkür ediyorum . İyi varsınız . SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLİYORUM ...

Ve nihayet beklediğim cevap geldi :) Genel müdürlüğümüzün 11.04.2014 tarihli 2014/5 sayılı e_ tahsisine istinaden aylığınız kesildiği tarihten itibaren yeniden başlatılmıştır diyor.Kontrol muayenesi kaldırılmış :) 680,31 tl net maaş ek 34 tl toplamda : 714,31 maaşım . Bülent bey sizce 714,31 maaşıma itiraz etmelimiyim ?

Yeniden hayırlı olsun! Önce eşşeği kaybedip sonra bulduruyorlar; seviniyoruz! :)

Maaş için itiraz etmekte bi sakınca yok. Ama belli ki düşük olacak. Maaleaef artık emekli maaşları çok çok düşük oluyor

Tekrar teşekkür ederim :) bu halimizede şükür diyelim ,hiç olmamasından iyidir .

Üst Alt