Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği için hangi oranda rapor verilir?

yagiz derya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben babama sağlık raporu alacagim bobrek yetmezligi var ama şuan diyalize girmiyor gfr si 16ml/dk/1.73 aynı zamanda tansiyon hastası raporlu şeker hastası insülin iğnesi kullanıyor uzak gözlüğü kullanıyor kulağı ağır istiyor ama onun raporu yok sizce yüzde kaç engelli raporu verilir

Grf 16 ml 1.73
Diğer böbrek tahlilleri'ni de görseydim iyi olurdu, güncel yeni tam kan sayımı hemogram biyokimya idrar tahlilleri gibi.

Grf 16ml 173 babanız diyalize doğru gidiyor.. hastaneye yatırılıp takip etmelerini istemediler mi? Belki diyaliz olmadan böbrekleri kurtarma yönünde bir tedavi olabilirdi ..Genelde zor oluyor fakat bazen tedavi ile böbrekler bir nebze de olsa kurtarılabiliyor.

Her neyse.. böbrek yetmezliği gfr 16 ml 1.73 %60 +ht %10+İnsülin kullanıyorsa muhtemelen tip 1 diyabet %30

60+30+10=%75

Tahmini puanlardır.. anlattığınız kadar biliyorum..en net puanları takip eden hekim verecektir.

@yagiz derya,

Raporları paylaşa bilirim ama nasıl göndereceğim bilmiyorum

@OğuzHan112, bu arada böyle bir söylemde hiç bir nefroloji doktoru onermedi bize acaba artık kurtarilma aşamasını geçtiğini mi düşünüyorlar birde kolundan da fustil açıldı diyaliz hazırlığı için

yüzde 90 oranda rapor verirler. Ağır engelli ibaresi de bulunur. fustil açıldıysa hemodiyalize başlatırlar

@yagiz derya,
Siz diyaliz için fistül açıldı demediniz ki?
Doğru bilgi verilmeyince yorumlar böyle oluyor.. fistül açıldıysa diyaliz programına alınmış demektir %90 ağır engelli yani tam bağımlı hayır kısmi bağımlı olarak çıkar.

Hasta çok ağırsa tam bağımlı denilebilir

Fustil açıldı ama diyalize girmedi için sadece hazırlık yapıldı diye yazmadım bu fustul açılması raporu etkiler o zaman

@sezeny
Sorunuzu buradan sorun lütfen.

@yagiz derya,
Hasta diyalize doğru gidiyor dedim zaten.. fistül açıldıysa diyaliz programına alınacak demektir.. fistül açılır açılmaz diyalize alınamıyor maales açılan fistül belli bir süre olgunlaşması gerekiyor... Çok acil durumlarda kasıktan veya boyundan kateter yoluyla diyaliz yapılıyor,rapor konusunu etkiler evet diyalize giren hastalar için engel oranı %90(diyalize giriyorsa)

Tam bağımlı kısmi bağımlı bu hastanın durumuna göre değişir fakat muhtemelen kısmen bağımlı olacaktır.

Son düzenleme:
Tekrar merhaba ben babamı sağlık kuruluna girdi kulaklarından 30 gözden 7 dahiliyeden 82 almis ama toplam 119 almış ama raporda 88 düşürülmüş ve 2 yıllık süreli cikmis sizde itiraz hakkımızı kullanmalimiyim faydası olur mu

Üst Alt