Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliğim var. Engelli kimlik kartı kullanmak rahatsızlık veriyor

Hatipp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Yaş 19 böbrek yetmezliği var dış görünüşte bir sıkıntı yok hastalığımı kabul etmiş ve kendimle barışık bir insanım ama verilen engelli otobüs kartını sürekli gizleme ihtiyacı duyduğumu fark ettim aynı şekilde engelli kimlik kartımı da gizlediğimi fark ettim tanıdığım birisiyle genelde otobüse vesaire binerken bir tık çekindiğimi hissettim ama daha bu konu hakkında başıma bir şey gelmedi yargılanmadığım halde böyle hissediyorum bu durumu nasıl alabilirim sizler nasıl aştınız

sana verilmiş bir hak var, yok ben almıyorum deme hakkın da var, kullanma hakkında.

burada terazi senin elinde,
mesela ben otoparklarda ortopedik engelli olmama rağmen ve aracım engelli aracı olmasına rağmen engelli otoparkına park etmiyorum.

ulaşımda ücretsiz kart kullanma da, gençlik yıllarımdan beri ulaşımın herkese ücretsiz olmasını savunan biri olarak gönül rahatlığı ile ücretsiz kartımı kullanıyorum.

yoksulluk sınırının 100 bin, açlık sınırının 30 bin olduğu ülkede,
emekliye 20 bin, engelliye 10 bin verenler utansın!

sadece bir yandaşa, bir emeklinin 88 yılda kazanacağı parayı 1 ayda verenler utansın.

Hakkın olanı kullanmak asla ayıp birşey değil.

Nasıl aşarsın ? Bunun ayıp bir şey olmadığına inanarak aşarsın tabi ki.

Muhterem kardeşim yaşın genç olduğu için hastalığını kabul etmekte zorlanıyorsun.
Zamanla bu hastalığını kabul etmeyi öğreneceksin hiç merak etme.
Bence hastalığını gecikmeden şimdiden kabul edip nimetlerinden çekinmeden yararlan.

Üst Alt