Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Borç nedeniyle evde bakım aylığıma bloke koyuldu. Ne yapabilirim?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
mahkemelik olduğumuz bir borçtan dolayı evde bakım maaşıma bloke koyuldu 3 aylığımı alamadım bayada alamıyacam gibi iki sorum var

1.maaşımı alamıyorum kesilirmi
2.maaşımın tamamına bloke koyulabilirmi

Sosyal hizmetlerin vermiş olduğu paraya el koyma gibi bir hakları yoktur, emekli maaşına icra konulmadığı gibi. Kim tarafından bloke edilmişse bildirin sosyal hizmetlerin verdiği maaş diye. sizden fotokopi isteyeceklerdir kanıt olarak.

maaşım bloke edildi hesapta görünüyor alamıyorum oda alamamış dediğinizi yaptığımda almadım paranı derse ne yapabilirim yine sonuç alabilirmiyim

cevabınız için teşekkürler

Bağlı bulunduğunuz postanenin müdürlüğüne dilekçeyle başvurun ve maaş üzerindeki blokenin acilen kaldırılmasını isteyin.İşin aciliyet kazanması için gerekirse Müdürle bizzat görüşüp,sosyal yardım paralarına herhangi bir haciz yada bloke uygulanamayacağını beyfendiye hatırlatın derim.Aynı şekilde yardım aldığınız sosyal hizmetler müdürlüğünede başvurarak maaşınıza bloke konulduğunu ve alamadığınızı belirterek,bloke koyan mercinin uyarılmasını isteyin.

dolunay3473
2022 engelli aylıklarına ve evde bakım aylıklarına haciz konulamaz. evde bakım aylıgı yersiz ödemeden dolayı borcun varsa ve sen evde bakım aylıgına başvurup evde bakım aylıgı alıyorsan evde bakım borcunun ödemesi almakta oldugun evde bakım aylıgından tahsil edilir. bu durum ayrı.
ama maaşına bloke konulduguna göre bu borcun evde bakım aylıgı borcundan dolayı değil.
evde bakım aylıgına haciz konmuşsa hacizi kaldırmak için linkte anlattıklarımı yap:
http://www.engelliler.biz/forum/huk...min-2022-maasina-el-koyabilir-mi-hukuk-2.html
linkteki tüm yazışmaları okursun artık.

okudum ablam birazda ben seni yorucam hakkını helal et şimdiden ben istanbulda oturuyorum bloke afyondan koyuldu birde maaşım ziraat bankasına yatıyor ptt değil şimdi yapmam gerekeni yazarsan pazartesi uğraşmaya başlarım

dolunay3473 evde bakım aylıkları bankaya yatırılıyor zaten ablam biliorum.

ne borcundan dolayı evde bakım aylıgına bloke konuldu ve blokeyi koyan kim/hangi kurum?
emin olmak adına bunu sorayım sen cevap verince devam ederiz. sen ayrıntılı bilgileri ver yeter ki.

daha önce ticaret yaptığımız bir firma mahkemeliğiz zaten biz borcumuz yok diyoruz onlar var diyor 2014 ün ilk aylarında ticari hayatımız bitti zaten o zamandan beri ilgimiz kalmadı ticaretle engelli olan benim dolayısıyla maaşda eşimin adına yatıyor firmada eşimin adınaydı

yani daha önce ticaret yaptıgınız bir firmaya olan borcunuzdan dolayı mı bankadaki evde bakım aylıgına bloke konuldu? evde bakım aylıgının bundan dolayı bloke edildiğini nereden ögrendiniz, bankadan mı?

ablacım icra dosyan neredeyse bunu ögren. haczi koyduran icra dairesi hangi şehirdeyse oradaki icra dairesine evde bakım aylıgına konulan haczin kaldırılmasını talep edeceksiniz. red cevabı gelirse icra hakimliğine başvuracaksın. icra hakimliği haczi kaldıracaktır.
ilk önce haciz dosyanın hangi icra dairesinde oldugunu ögren. dediğine göre Afyon icra dairesi olmalı.

evet Afyonda ablam istanbuldayım burda hangi icra dairesine gitmem lazım acaba anadolu yakasındayım

icra dosyan afyon'daysa orada icra dosyanın oldugu icra dairesine itiraz edeceksin. icra dosyan istanbul'daysa icra dosyanın oldugu icra dairesine.
öncelikle icra dosyanın hangi şehrin icra dairesinde oldugunu ögren. öğrenince de o icra dosyanın oldugu icra dairesine evde bakım aylıgı aldıgınızı ve evde bakım aylıgına konulan haczin kaldırılmasını talep edin.

ablam şunu diyorum dosya Afyonda benim oraya gidebilmem imkansız burda nereye gidip itiraz ediyim

ablacım bir avukat desteği almam lazım bu noktada. ben sana dönüş yaparım avukat arkadaşlarla konuştuktan sonra.

tmm ablam pazartesine kadar zaten bişey yapamayız bekliyorum cevabınızı yordum sizide sağolun

avukat arkkadaş şunu yapmanı istedi ablam, aynen kopyalıyorum:

"İstanbul'daki herhangi bir adliyedeki nöbetçi icra müdürlüğünden Afyon icra müdürlüğüne gönderilmek üzere bi dilekçe verecek.zaten gideceği adliyeden de yönlendirip yardım ederler"

bir avukat arkadaş buradaki yazışmaları okudu ve daha detaylı yazdı ablam. aynen aktarıyorum yazdıklarını:

"Yazışmaları okudum, şahıs kedisine en yakın adliyedeki nöbetçi icra müdürlüğünden Afyondaki dosyasına haczin haksız olduğuna ve kaldırılmasına dair bir dilekçe vermeli.
Tavsiyem mağdur olan arkadaşın önce banka şubesine gidip bloke konulan hesabının engelli bakım aylığı hesabı olduğuna dair bir yazı alması ve bu yazıyı Afyon'a göndereceği dilekçeye eklemesi."

avukat arkadaşın dediklerini aynen yap. gelişmelerden de haberdar et beni lütfen.

evet ablam dün bankadan dediğiniz dökümanı aldım bugünde adliyedeydim dilekçeyle beraber Afyona yolladılar 3 gün sonra Afyonu ara öğren dediler beklemeye geçtik

tamam ablacım:) gelişmelerden haberdar et lütfen.

Kalem

evet ablam şimdi arayıp öğrendim talebim reddedilmiş

ablam nerdesin yardımın lazım senden başka bakanda yok 4 ay oluyor maaş alamadım darlandık

dolunay3473
ablam, işlerim yoğundu mesajını yeni gördüm. gecikme için özür...
canını sıkma halledeceğiz bu işi. o bloke kalkacak rahat ol:)

şimdi icra hakimliğine şikayet edeceksin. haciz koyan memurun bulunduğu yerdeki icra hakimine şikayet edeceksin ama. haciz koyan memur da Afyon'da. yarın adliyeye git, icra dosyanın oldugu Afyon icra hakimliğine dilekçeyle şikayet et.

Afyon icra mahkemesine gönderilmek üzere bulunduğun yerdeki icra mahkemesine başvuracaksın unutma.

tmm ablam bankadan yine döküman almam lazımmı öncekini yolladık elimde kalmadıda

bankadan aldığın dökümana gerek yok ablam.

tmm ablam ALLAH razı olsun yarın dediklerinizi yaparım burayada yazarım

tamam ablacım. gelişmelerden beni haberdar et zaten. rahat ol, o haciz kalkacak.

2828 sayılı Kanunun ek 7 inci maddesi hükmü ve ilgili mevzuatı gereği evde bakım yardımına ilişkin iş ve işlemler il müdürlükleri tarafından yapılmakta olup, ikametgahınızın bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bilgilerinize rica ederim Ablam beni tekrar başa çevirdiler belki yazı gitmiştir bloke kalktımı diye tekrar aradım aile ve sos. müd. bölge bilmiyoruz il müdürlüğünü ara dedi aradım gel yazı veriyim evde bakım aylığı aldığına dair icra dairesine yolla dedi ben zaten yaptım onları dedim bu maaşada haciz koyulabiliyor yapabileceğimiz bişey yok dediler öyle kaldık

yukarıda bahsettiğin yazı hangi kurumdan geldi sana? yazıyı sana gönderen kurumu yazar mısın lütfen?

[FONT=Tahoma]AFYONKARAHİSAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI burdan ablam[/FONT]

Üst Alt