Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bordro üzerinden vergi indirimi alıp almadığıma bakabilir misiniz?
Papatya;
bu konuda uzmanım vs diyorsunuz ancak verdiğiniz bilgiler ve söyledikleriniz içerisinde bir tane bile doğru yok.
En sonunda hakan'ı kurum yöneticileriyle papaz edeceksiniz durduk yerde.
Arkadaşa vergi indirimi uygulanmış bunu Dadaş kardeşimz de zaten belirtmiş, zaten uygulanmasa agi sadece 26 tl olmazdı ilk bakışta buradan bile anlaşılır.
Bordroda gelir vergisi sıfır yazamaz da yazamaz deyip duruyorsunuz, vergi indirimi ile agi mahsubundan sonra kesilecek gelir vergisi kalmıyorsa ne yazması gerekiyor ki, olmayan vergiyi mi yazacaklar?
Hakan kardeşim;
bende sıfır ise 1.derece nasıl olacak demişsiniz. Kalacak kardeş devlete kalacak
Yasa yönetmelik bu yönde yapacak birşey yok. AGİ ve vergi indirimi toplamı o ay tahakkuk eden gelir vergisini aşamaz, çünkü bunlar ek bir gelir olmayıp gelir vergisinden mahsup edilir.
1.dereceden vergi indirimi olanlar avantajın tamamından ancak maaşları çok yüksek olmaları durumunda faydalanabilirler.
Ufuk alp beyfendi Elleriniz dert görmesin verdiğiniz bilgiler için sağolun, , Lütfen BİLGİ KARMAŞASI Kirliliği Yapmayın, Rica ediyorum Papatya hanım bizi şaşırtırıyorsunuz DOĞRUSAL İFADE Bile yok nereden söyleyebilirsiniz bunları mantıken bile HATALI İfadeler , LÜTFEN BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞINIZ Konularda görüş bildirmeyin ....
Arkadasin maasinin netten burutemi yada burutten netemi cevrildiginin bir onemi yokmu sizce bende vergi indirimi aldim ama ucretim netten burute cevrildigi icin degisiklik olmamisti aslinda bunu enguzel alo mali cozer neden arayip bilgi almiyorsun ii aksamlar
Sayın Mr.No;
Hayır muhasebe yanlışlığı ile alakası yok,maaş bordroları kullanılan programa girilen veriler ile otomatik hesaplanır zaten.
Gelir vergisinin sıfır olabileceğini size örnek vererek açıklayayım daha kolay anlaşılır.
Diyelim ki siz 2.dereceden vergi indirimine sahipsiniz ve 2015 Ocak ayı için normalde sizin gelirinize 150 tl gelir vergisi tahakkuk etmesi gerekiyor.
2.derece vergi muafiyet tutarı 440 tl olup size yansıyacak miktar 66 tl dir.
Siz bekar olsanız dahi alacağınız agi tutarı 90 tl olacaktır.
AGİ ile vergi indirimi aylık gelir vergisinden mahsup edilerek ödenir.
Örneğimizde agi ve vergi indirimi toplamı 66 + 90 = 156 tl olmaktadır.
Bu 156 tl nin sze o ayki gelir vergisinden ödenmesi gerekmektedir.
Ocak ayı gelir vergisi tahakkuku ise zaten 150 tl olduğundan bizim alacağımız 156 tl yi bile karşılayamamaktadır.
Gelir vergisinin tamamını agi ve vergi indirimi olarak iade alınca geriye kesilecek gelir vergisi kalmamakta ve karşılığına 0 (sıfır) yazılmaktadır.
Umarım açıklayıcı olmuştur, sağlıklı ve huzurlu günlerde harcamanız dileğiyle.
BU ARADA FORUM MODERATÖRLERİNİN BAŞLIKLARI DAHA DİKKATLİ İNCELEYEREK GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPMALARI GEREKTİĞİ İNANCINDAYIM.
arkadaşlar biraz fazla kırıcı olmuşsunuz . lütfen yapmayın . hepimiz hata yapabiliriz . olgunlukla karşılıyabilmek en güzeli .
sayın arkadaşlar maliye teknik bir kurumdur . maliyenin hesaplamalarını herkez anlamayabilir . hesaplamalar uzmanlık ve deneyim ister . mali konuları sıradan bir vatandaşa anlatabilme yeteneğimiz çok zayıftır çünkü sıradan insan anca bildiği kadar anlar teknik konuları . örneğin : engelli indirimi net kazanç dan değil matrahdan indirilen bir iade dir desem çoğunuz anlamazsınız . matrah nedir ? matrahdan iade olurmu ? matrah nasıl hesaplanır ? her ayın matrahı aynımıdır ? kıssaca bilenler anlamıştır yazdıklarımı lakin bilmeyene anlatmak gerçekten zor .
sayın ufukalpin yazdıklarını ben anlarım ama nefise hanım anlamayabilir
sayın hakan7272 nin yazdıklarını ve sorularını ben anlarım ama nefise hanım anlamayabilir yada başka biri yanlış anlar .
sayın nefise hanım teknik konuları bilmediği için ve anlattıklarımızı anlamadığı için çıkar yol arıyor olabilir
kimse kötü niyetli değil . bu sitede bilgilerimizi paylaşıyoruz . engelli indirimi ve asgari geçim indirimi maliyenin konusuna girer ve maliye mevzuatında kanunları vardır bir maliyeci olarak verdiğim bilgilere inanmanızı isterdim inanmasanız bile kendiniz yorum yapmayın başka bir maliyeciye danışın ( olurya bende yanılmış olabilirim )