Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bordroma göre vergi indiriminden yararlanıyor muyum?

Sağolun çözdüm, memurlar net ten maaş hesaplama yaptım. Raporlu, raporsuz olarak 53 tl olarak hesabıma yansıtılıyormuş

Hocam. memurum.eşim % 40 oranında engelli.eşim hanımı.
eşim adına vergi indirim alırsam,maaşta ne kadar etki ediyor.
Teşekkürler..

iyi gunler ben 22.05.2019 da engelli kartımı aldım vergi indirimini hakkettim bana tebiğ edilen tarih 11.10.2019 iş yerine giden vergi dairesinden gönderilen yazıda 16.10.2019 da ellerine ulaşmış şirket 01.11.2019 da 290 tl olarak bodroma yansıtmış. sorum şu geriye dönük yansıtması gerekirken yapmamış. sizce ne yapmalıyım iş yerine ne diyeyim. teşekkürler.

Son düzenleme:
mining
Engelli kartı almış olmanız o tarih itibariyle vergi indirimi hak ettiğiniz anlamına gelmiyor.
Gelen yazıda xx tarihinden itibaren şeklinde belirtilir zaten.

galiba detaylı açıklamaya çalıştım anlatamadım. gelen yazıda : Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş ve adı geçenin çalışma gücünün yüzde kırkikisini (% 42) kaybettiği ve rapor tarihinden (22/05/2019) itibaren adı geçenin 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31'nci maddesine göre engelliler için uygulanan engellilik indiriminden faydalandırılmasına karar verilmiş olup....diye yazıyor. firmaya yazı 16.10 da gidiyor bu ay ayın 1 inde maaışma 1 aylık 290 tl yansıyor. geriye dönük yansımıyor bunun için ne yapabilirim?

mining
O dönemde vergi indiriminiz yoktu, dolayısıyla işveren normal matrahtan gelir vergisini kesip bunu da vergi dairesine ödedi.
İşverenin şimdi geriye dönük işlem yapma zorunluluğu yoktur.
Vergi indirimi yazısı, ilgili aylara ait onaylı maaş bordrosu ve imza sirkülerini ekleyeceğiniz bir dilekçe ile isvereninizin bağlı olduğu vergi dairesi vergilendirme bölümüne başvurabilirsiniz.

çok teşekkurler bilgi verdiğiniz için peki değermi? 50*5= 250 tl mi yapar ? elime gecen

mining
Şahsen ben uğraşmam o tutar için, sorduğunuz için söyledim.
5 ay bile değil, bu ay aldığınız 10.ayın maaşıydı ve ona uygulandı zaten.
Vergi indiriminiz 5. ayın sonundan itibaren geçerli, bu durumda fark 4 aylık oluyor.
Ben yukarıda belirttiğim yöntemle geriye dönük 52 aylık iade aldım.
Hem de emekli çalışan olarak.

%yüzde 46 raporum var.Acaba vergi indiriminden yararlanabiliyor muyum? Aşağıda bordro bilgilerim mevcut.

GELİR
ADI T U T A R I
Aylık Tutar 83.08
Ek Gösterge 0
Taban Aylık 2167.25
Kıdem Aylık 0
Yan Ödeme 98.8
Em.Kes.Karşılığı 316.99
Artış %100 (Devlet) 0
Giriş %25 (Devlet) 0
Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet) 216.13
Aile Yardımı 0
Çocuk Yardımı 0
Özel Hizmet Tazminatı 631.37
Dil Tazminatı 0
Makam / Görev Tazminatı 0
Ek Öde.(666 KHK 1118.06
KESİNTİ
ADI T U T A R I
Gelir Vergisi 56.47
Damga Vergisi 31.11
Emekli Keseneği (Devlet) 316.99
Emekli Keseneği (Kişi) 259.35
Artış %100 (Devlet + Kişi) 0
Giriş %25 (Devlet + Kişi) 0
Gen.Sag.Sig.Pir.(Devlet) 216.13
Gen.Sag.Sig.Pir.(Kişi) 144.09
İlksan Aidatı 57.63

Gelir Toplamı 4631.68
Kesinti Toplamı 1081.77
Net Ödenen 3549.91

Arkadaşlar bence hiç bir yere sormayın net bir cevap alamıyorsunuz çünkü. engelli kişi bireysel olarak gidip kendi basvurmadikca vergi indirimi uygulanamaz. En kısa sürede mutemetiniz ile görüşüp başvuru yapmadığınız halde yararlanıyorsanız iptal edip vergi dairesine başvurmanızdır.

Başvuru yapmadığın halde yararlanmak ne demek

çirkin

Bazı işyerleri engelli olduğunu belirten engellileri vergi dairesine başvuru yapmadan vergi indiriminden faydalandirabiliyor

mufto 27

Bu nasıl oluyor ve nasıl mümkün oluyor? Buna ödenek nasıl çıkıyor nasıl ödeniyor? Kanunsuz bir durum mudur değil midir?

çirkin

Bazı işyerleri engelli olduğunu belirten engellileri vergi dairesine başvuru yapmadan vergi indiriminden faydalandirabiliyor

Maliye böyle bir durumu tespit ederse vergi farklarını o işletmeden cezasıyla talep eder. Yönetmeliğe göre başvuru yapılmadan işveren kendiliğinden indirim uygulayamaz.

nostaljik çirkin işe girişte engelli olduğunuzu belirtmek amacı ile engelli raporunuzu dosyanıza eklediğiniz zaman mutemet direk kendi insiyatifine göre vergi indiriminden yararlandırıyor. Kesinlikle konunsuz bir durum.
Bu arada not düşmek istiyorum bu bahsettiğim 4d sürekli işçi kadrosunda böyle.. memur kadrosu hakkında tam bir bilgim yok ama sanırım direk ekpss den atanan 657 devlet memuru olan kişilerde vergi indirimine başvuru yapılmıyor diye biliyorum. Ufukalp abi doğru mudur

mufto 27
4A, 4B, 4C, 4D, devlet memuru, kamu işçisi, özel sektör çalışanı, taşeron işçisi hangi statüde, nerede çalışıyor olursa olsun, raporu Maliye Merkez Sağlık Kurulu tarafından değerlendirilmemiş, vergi indirimi onaylanmamış hiç ama hiç kimsenin ücretine gelir vergisi indirimi uygulanamaz. Yapanlar var evet ama kesinlikle hatalıdır. Tespitinde yersiz ödeme iadesi ve cezai yaptırım kaçınılmaz olur.

arkadaşlar ben yüde 52 olark vergi indirimi aldım Maliyeden. Maaşıma yansıtmıslar mıdır?
gelir vergisi kesintisi
119.13 tl

mylife
Maaşınızı bilmeden bunu söylemek mümkün değil.
Bordronuzun resmini atarsanız net olarak belli olur.

xGwVPh5

fSACce.png

Ufukalp yardımcı olursanız sevinirim

Adı üstünde vergi indirimi..
Verginin 0 olması mümkün değil.
Benimde bordromda vergi indirimi görünüyor...O şirketin size göstermek istediği ile alakalı birazda.
İlk paylaşım yapan arkadaşın agisi 0 görünüyor.

AGİ yi Vergi indiriminden düşerek sanırım çakallık yapmışlar....Verdik hesabı..

mylife
Bordroda ne vergi matrahları var ne agi var, ben anlayamadım o yüzden.
Salim G.
Agi zaten aylık gelir vergisinden mahsup edilir. Bağımsız, ilave bir ödeme değil.
Vergi indirimi ile matrahın tamamı sıfırlanıyor, gelir vergisi tahakkuku son fir oluyorsa o kişi agi alamaz.
Ortada bir çakallık yok yani.

Bazi arkadaşların bordrosunda neden gelir vergisi 0 olarak gözüküyor?Engellilik oranıyla1,2 ve 3'üncü dereceyle alakalı degil degil mi?

AGİ aylık gelir vergisinden mahsup edilmez...Adı üstünde AGİ...Kurumların çoğu hakkınızı yiyor sadece...Ben 3 bankada çalıştım AGİ ödendi. . KURUMSASL FİRMALARIN HİÇBİRİ BUNU YAPMIYOR....

Küçük esnaf hakkınızı yiyor.

@Salim G.
Lütfen bilmediğiniz konularda kesin ifadeler sarf etmeyin. Bilen zaten ciddiye almaz ama bilmeyenler yanlış bilgi edinir.
Sırf polemik yaratmak, aksini iddia etmek için konuşuyorsunuz. Bunu bir kaç başlıkta daha yaşadık. Bilmediğiniz konularda susmayı bilin en azından.
[SIZE=4]Agi aylık tahakkuk eden gelir vergisinden mahsup edilir. [/SIZE]
Bu, hiç bir tartışmaya açık olmayacak şekilde kesin ve nettir.
Bu konuyu size detaylı anlatmaya çalışsam sayfalar sürer.
Ben yine gocunmam, bilgi edinmek isteyene anlatırım da, amaç polemik olunca muhatap almam.
@OturanBoğa , @hozgul
Burada polemik amaçlı saçmalıklara müdahale edilmezse forumun bilgi paylaşımı içeriğinin yerini sayfalar dolusu tartışma mesajlarının alması kaçınılmaz olur.
Bu da sizin tercihiniz.

Merhaba arkadaşlar, https://isci-maas-hesaplama.hesabet.com/ bu siteye girip brüt maaş ve engellilik derecenizi ve diğer bilgileri girdiğinizde almanız gereken maaş yazar. Benim işyerimde de bu sistemden hesaplıyorlar bizzat insan kaynakları dedi bana

@Ufukalp

Çok biliyorsun ya o zaman açıklar mısın şu bordroyu hem engelli indirimi var hem vergi alınmış

https://i.hizliresim.com/od17Bo.png

İkinci olarak ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ diyoruz. Sıfırlansaydı ENGELLİ MUAFİYETİ demiş olurduk. Verginin alınmaması gibi bir şey söz konusu olamaz.

Ben bildiğimi iddia etmiyorum zaten. Ama çoığu şirketin AGİ yi maaşın içinde tutarak çalışana ödemediğini biliyorum. Engellilikle alakası yok. Genel sorun.

@htcaky

Doğru hesaplıyor.

Üst Alt