Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma kararındaki şu ibareler ne ne demek? [Hukuk]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vedanur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vedanur

Üye
bi konuda bilginizi rica edicektim. babam annemi mahkemeye verdi boşanmak için mahkemeye girdiler ve hakim annemin boşanmak istememesini kabul etti ve boşamadı. bunun üzerine babam temyize verdi. aradan belli bi süre geçti ve sonuç kararda şöle yazıor ben anlamadım boşanmışlar mı yoksa boşanmamışlarmı. bir bileniniz varsa cvp yazarsa çok sevinirim.

taraflar arası davanın yapılan muhakemesi sonunda mahali mahkemece verilen ... tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeblere ve özellikle delillerin takdirinde bir yalnışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına onama harcının temyiz edene yükletilmesine bu kararın 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.​

lütfen en kısa zamanda bilgi verirseniz çok mutlu olurum

Bende cümleyi şöyle kurayım; baban annenden boşanamamış.

çok saolun ya ben de öle anladım ama birkaç kişi okuyup bboşandı diince terddüte düşmüştüm.çok çok tşkr edrm

Devletin kurumlarıda artık dilini güncelleştirsede ne yazdıklarını anlamak için birde kılavuz aramasak.

Yargıtay, babanızın Temyiz istemini yerinde bulmayarak, reddetmiş ve esas mahkemesi kararının usul ve kanuna uygun olduğunu belirterek, Onanmasına karar vermiş. Bundan sonrasında ise, Yargıtay kararının babanıza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde babanız, Tashihi Karar (Karar Düzeltme) isteminde bulunmaz ise, esas mahkemesi kararı kesinleşmiş olacaktır. Saygılar.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri