Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boy kısalığı ile ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

Alyel0708
pazartesi komisyona evrakı bırakacaksınız. 2-3 hafta sonra kurul için çağıracaklar. gider gitmez kurul olmuyor malesef

10KOLİK

Il saglik müdürlüğü otv için uygundur raporu verirse tekrar yeni rapor çıkaracak saglik kurumundun degilmi

Arkadaşlar merhaba bir konu başlığı almıştım boy kısalığından otv siz arac verirler mi diye ben bugün il saglik müdürlüğünde kurula girdim boyum 1.40 ama red cıktı kurumdan bide doktor bayanlarda boy ortalaması bu diyor zaten ne sizce bu normal daha önce benim durumumda olup arac alan var mi lütfen yardımcı olur musunuz raporda itiraz etmedim gideceğim.hastanede aynı kararı verip lütfen bir bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz...

Merhabalar kurulda red kararı cıktı ne yapmam lazım

Alyel0708
[FONT=Verdana]Şaka mısınız şaka mı yapıyorsunuz. Belirli bir kalıtsal hastalığa dayanak teşkil eden boy kısalığınız yoksa elbetteki bu haktan yararlanamazsınız. Doktorun dediği gibi ortalamayı söylemiş hatta afedersiniz sizinle kafa bulmuş ki HAKLI. Forum mesajlarınıza bakıyorum Bir boy kısalığından araç alır mıyım ? Profilinizde engelinizi Böbrek Nakli olarak belirtmişsiniz.
Tekrar edelim. "
[FONT=Verdana]Belirli bir kalıtsal hastalığa dayanak teşkil eden boy kısalığınız yoksa engelli raporu alamazsınız. En azından boy kısalığından A LA MAZ SI NIZ." İyi günler.[/FONT]
[/FONT]

DepresifLife

Arkadaşım önce düzgün konuşurmuşum terbiyesi sınırları içerisinde kastım size. Ben burda bilgi sahibi olmadığım için bilgi almak için yazıyorum sizde yardımcı olmak için yazacaksanız yazın evet belirtiyim gibi böbrek yetmezliğine bağlı olarak hipofizer nanismus oranından %30 vermişlerdi bana nakil.oldum diye boyum uzamadi herhalde degilmi? 1.40 cm de bir bayan için çok mu iyi diyorsun sen yani bumu nasıl cümleler kurmuşsun sen öyle asıl sen şaka mısın yoksa şaka mı? Yapıyorsun kardeşim düzgünce beni bilgilendirmek için yazın lütfen belirtigim gibi,

Terbiye sınırlarını kimin aşıp aşmadığı ile ilgili karar mercinin siz olduğunuzu bilmiyorum Özür dilerim.
İkincisi ise daha önceki mesajlarda net bir şekilde ifade etmeme rağmen siz hala iki üç konuya durumunuzu net bir şekilde ifade etmeden aynı soruları yazmaktasınız. Üçüncüsü ise sizin durumunuzun kesinlikle çözümünü biliyorum ancak bu tavrınız nedeniyle yardımcı olmayacağım. Burada insanlar sizlere iyi niyetle ve karşılıksız olarak yardımcı olmaya çalışmaktalar (en azından benim için öyle idi). Bir başka konularda da insanlar yardımcı olmaya çalışan insanlara sürekli muhalefet etmek ve söyleneni anlamamak yada işlerine gelmediği için alternatif aramakta ısrar etmekteler. Ben kanun, yasalar ve resmi yürütmelere dayanmayan hiç bir çözüm önerisinde bulunmuyorum bulunmadım. Bu süreçte size boş şans. İyi günler.

DepresifLife

Yardımcı olmaya çalıştığını düşünmüyorum yardımcı olmak istiyen insan o şekilde burda öyle bir mesaj yazmazdı senin maksadın sadece burda dikkat çekmek ve milleti tartışmaya tesvik etmek önceki yazışmalarında okudum ben en azından kabul ediyorum bisey bilmediğim için sürekli sorduğumu ama ne yazıkki bu mesajında da net anladimki sen iyi bir insan değilsin ve bunuda kabul etmiyorsun insanın kendini bilmesi iyi bisey ...sanada bol şans kardeş.

Ayrıca burda sana hitaben yazmıyorum burda sadece bilgi sahibi sen yoksun seninde gördüğün gibi durumun altına senin gibi bilgisi bir sürü arkadaşlar yazmışlar onlara danışıyorum kendini boşuna yorup ağzını bir bayanın ağzına vermene gerek yok ki burda bayan tarafı gibi davranıp tartışmayı başlatan sen oldun kusura bakma ama ;) anamdım sen ;)

Merhaba sakıncası yoksa acaba boyunuz ne kadar ? yanımda çalışan bır arkadaşım var aynı süreçten geçmiş onun adına yazıyorum

ela23

Merhabalar 1.40 cm bobrek yetmezligine yetmezligine bagli hipofizer nanismus %30 oran alrim nakil olduhum.icinde oran var

Alyel0708

Bana kalırsada diğer rahatsızlığınız yüzünden zaten nakıl olmuşunuz değeriniz bu sebepden ötürü düştüğüne göre boy kısalığından alamazsınız rapor benim arkadaşım 147 ama ortopedik rahatsızlığıda olduğu için otomatik araç kullanabilir diye rapor aldı. ÖTVden yararlandı. 1.47 ile araca özeş terdibat falanda takılmadı.

ela23

Arkadaşınızın ortopedik rahatsızlığı neydi özel değilse ya aslında vermeleri gerekir sonuçta ayaklarım.fren ve gaza raaaht yetişmiyor rapor oranım % 73 ama boy kısalığıda ortopedik bir rahatsızlık olmuyormu mantıklı bakınca

Alyel0708

Benim bildiğim hıs kaybı var ama ortobedık kısmı %2 baska rahatsızlığı var 50 oranında onun da boyu kısa 150 ayaklar pedala yetişmese bile pedal kısmı boyunuza göre ayarlanıyor yanı o yuzden rapor alıp otv siz araba alamazsınız gibime geliyor

Boy kısalığı olup ötv'siz araç alan arkadaşlarımız varsa ve deneyimlerini yazarsa çok iyi olur

Üst Alt