Bu tür konularda bizlerin vereceği yanıtlar doğru olmaya bilir ve sizi yanılta bilir. Sonuçta bu raporları vatandaş vermiyor, kanunen yetkili kılınmış hastane ve bunlara bağlı doktorlar veriyor, yani kısaca aynı rahatsızlığı olan 2 kişi den 1 i alır biri alamaz bu konu tamamen doktorun insiyatifinde. Örnek vericek olursam benim polie sekeli rahatsızlığım var, aynısı arkadasımdada var ikimiz aynı anda ehliyet için başvuru yaptık aynı zamanda kontrol e gittik aynı zamanda heyete girdik ama ben ehliyeti aldım arkadasım alamadı, nedeni isi aynı rahatsızlığın farklı versiyonları var, bu yüzden butür konular hassas konulardır ve burdan yapılacak yanıtlar sizleri çelişkiye yada şüpeye düşürecektir. Bunu vericek mecri Doktorlardır,
Şunu da söyliyeyim, ehliyeti aldınız sıkıntı cıkmadı arabanızıda aldınız hıc bır sorun yok, kullanıyosunuz geziyorsunuz, olduki trafik polisi durdurdu sizi ve sorgusuz sualsız ehliyetinize el koyup sizi doktora sevkedebilir, bu adam bu ehliyetle araç kullanamaz der ve ehliyetinizi iptal dahil edebilir. kanunen böyle bir yetkisi vardır. üstüne üslük sizi trafik polisi sevkettiği için 2. kez ehliyet alamassınız der doktorda, nedenmi? DOKTORUN AĞZINDAN CIKAN SÖZ ŞU OLUYOR, DURDUK YERE BU ADAMIN EHLİYETİNİ POLİS ELİNDEN ALMAZ ALIYORSADA MUTLAKA BİR SEBEBİ VARDIRKİ ALIYOR OYUZDEN BEN BU KIŞIYE 2. YE EHLİYETİNİ ALMASI İÇİN RAPOR VERMEM DİYOR!!!!!
Haklı hakkız ben bilemem, bu uygulama sadece Türkiyede yok, yani gelip burdan işte Türkiye diye saçma sapan yazmayın, aynı uygulama AB ülkelerin bir çoğunda var hatta daha katı kuralları var Örnek olarak Almanyada bizim tabirimizle B sınıfı ehliyeti olan bir surucunun ehliyetini yolda giderken sağ sol yaptı diye göz doktoruna gönderip ehliyetini iptal ede biliyorlar!!
Oyüzden Doktor vermesse yapılacak bir şey yok, ya başka bir doktordan alıcaksınız yada farklı altarnetiflere yöneliceksiniz.!