Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boynumdaki kısıtlılık nedeniyle B sınıfı ehliyetim iptal edildi!?

geriye dönmemenin iptal sebebi olması gerçekten saçmalık. aynalarla ve kamerayla görülemeyip, geri dönerek görülen hangi açı var? ben geri geri park ederken yan aynalar ve kameradan son derece yarar görüyorum. Dar yerlere ve paralel parklara geri park şeklinde ustaca giriyorum. Hatta geri dönerek göremeyeceğiniz yerdeki kısa beton park engellerini kamerayla ayırt edip ona göre pozisyon almak mümkün.

Benim fiziksel bir engelim yok ve 20 yılın aşkın süredir aracım var faal olarak sürekli yollardayım.
Hiiiç bir gün de park ya da başka sebeple geri dönüp baktığımı hatırlamam.

Ayna var park sensörü var geriye donmeye gerek yokki adam kosskaca tur suuyor oferiyrmi doncek

Şimdi yasaya gore a veya b olcak dior ama b engelli gibi yorumlar okuyorum ehluetde b engellimi yqzior

bu konu ile ilgili bimer e yazan var mı hiç? nasıl bir cevap verdiler merak ediyorum.

merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili sıkıntı çekenler lütfen cimer e veya bimer e toplu halde yazalım bende defalarca hastanelere para yatırdım aynı şekilde boynumda kısıtlılık var diye geri çevirdiler ve bir sürü param gitti üstelik sağ a ve sola çevirebiliyorum boynumu lütfen mağdur olanlar hep beraber haberleşip bimer e veya cimer e yazalım

Benden daha engellileri ve benden daha ağır skolyozlu,kifozlu,boyununu sağa sola çeviremeyen,tüm bedeniyle donmek zorunda olanlar bile ehliyetini yeniledi.komisyondan geçti.ama il saglik komisyonu bugun bir tek beni uygun görmediler.boyun hareketim kısıtlıymış.benden 3 imzali ftr raporu istemisler.sonra tekrar komisyona girecekmisim.en son beni çağırdılar zaten.memur,"sana sürücü olamaz diyeceklerdi ama bu raporu getirmen gerekiyor.o raporu getirince sürücü olamaz diyecekler sana"dedi.orada karar vereceklermisti aslında.yinede hakkaniyetli davranalım raporu da alsın demişler.kesin vermiyorlar sana dedi memur.
Kaç yildir aktif kullaniyorum.hic kazam olmadi acemilikte bile.ben Ankaranin öyle dar,dönüşü zor vs.yerlerinde suruyorumki.ayna ve kamera her zaman yetti.hic dönmek zorunda kalmadım.kardeşim sağlam.o da diyor hic boyun çevirmek zorunda kalmadim ben diyor.kör nokta dediğimiz şey zaten adı üzerinde kör nokta.saglam insan da göremez.görse kör nokta denmez.
biraz boynumu ceviremiyorum.doktor sol %45,sağ%30 diye tahmin etti.
Resmiyette direksiyonu iki elimizle tutmamiz gerekiyor.kim iki eliyle kullanıyor?sağlamlar kaza yapmıyor mu?yaptığında yine de ehliyeti duruyor.
Yonetmelikteki madde engelliyi magdur eden cinste.
Bu engelli her yere yayan gidecek,agir yükünü arabaya koyamayacak.elinde taşıyacak.Bu mu yönetmelik yani.
Komisyon bir karar yazmadığı için ben FTR raporu almayacağım.2 sene daha bekleyecegim.
Komisyon benden daha skolyozlu ve kısıtlıligi olan birine olur veriyorsa bana da vermeliydi.
Çok şaşkınım.hic boynumu mesele edecekleri aklıma gelmemişti.kolumu mesele ederler mi derken boyun çıktı bir de.buna göre tertibat hiç mi yok ya

Hakkınızda hayırlısı olsun sıkmayın canınızı

Arkadaşlar zaten ayak bileği kol bileği kısıtlamalarıda buna dahil %5 oranındaki kısıtlamaya h sınıfı ehliyet vermiyor bu kısıtlama yı da doktor emnıyete bıldirdiği takdirde var olan b ehliyetinizide kaybedebiliyorsunuz

bende as hastasıyım ehliyet yenilemenin son gününe kadar bekleyeceğim mecburen belki bir düzenleme olur ümidi ile

dada$
Bu dediginiz nerede yazıyor?el ve ayak bilegi kısıtlılığı diyorsunuz da el ve ayağı,bacagi olmayan bile tertibatla araç sürebiliyor

Boynumdaki hareket kısıtlılığım ve ehliyet alma sürecimle ilgili bir şeyler yazmak istiyorum.

Önce aile hekimine gittim. Normal %88 engelli raporumla başvurdum ve koktoruma sorunlarımı anlattım ve beni devlet hastanesine sevk etti. Muayene olmam gereken bölümleri de Göz, kbb ve fizik tedaviyi olarak yazdı. Sevk kağıdımla hastaneye gittim başvurumu yaptım. 125 tl rapor ücretini ödedim ve ilgili bölümlere muayene oldum. Göz ve Kbb ye muayene olduktan sonra fizik tedavi bölümüne gittim. 2010 yılında baş-boyun kanserinden dolayı yüksek dozlu radyoterapi aldım ve boynumdaki yumuşak dokular kalıcı olarak yandı. Boynum küçüldü ve sertleşti. Bu yüzden boynumu istediğim yöne rahatça hareket ettiremiyorum. Fizik doktoru beni güzelce muayene etti ve yorumunu yazdıktan sonra komisyona sevk etti. Sonra komisyona girdim ve boynumu sağa-sola çevirmemi istediler ve fazla beklemeden dışarı çıktım. Görevli arkadaş sonuç raporumu il sağlık müdürlüğünden alacağımı söyledi. Raporumu aldım. Raporda aşağıdaki kodları gördüm.

47. İki tekerlekli araç kullanamaz
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz
103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz
42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz
42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı
42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları

Sonrasında kursa başvuru yaptım. Kurs müdürü önce bu kodları milli eğitime sordu ve bu kodlarla ehliyetimi alabileceğimi söyledi. Başvurumu yaptım, sınavları geçtim ve dün itibariyle ehliyetimi aldım. Ama asıl sorunlar şimdi başlıyor.

1- '103.03 Yılda bir sağlık kontrolü''. Bu kontrol nasıl olacak hiçbir bilgim yok. Buradaki benzer konulara da baktım ama net bir sonuç bulamadım. Kimi yeniden ehliyet raporu alırken yaşanılan süreç tekrarlanacak diyor. Kimi kısıtlama kodlarını veren ilgili bölüme muayene olup tek bir rapor-belge almak yeterli olur diyor. Ben bunun için ileride önce il sağlık müdürlüğünden bilgi alacağım ya da komisyon tarihini öğrenip komisyonda bunu soracağım. O da olmadı emniyetten bilgi alacağım. Bakalım neler olacak...

2- Ve asıl merak ettiğim ve beni en çok ilgilendiren kısım. 42.01-03-05-06 kodlarıyla ÖTV indirimli araç alamıyorum. ''[FONT=sans-serif]Çünkü maliye "hareket ettirici tertibat" ilişkisi kuruyor ve sadece vites kolu ile pedallarda modifikasyon için ötv istisnası tanıyor.'' ( via OturanBoğa [/FONT])
Maalesef bu kodlarla ve % 88 raporumla ÖTV indirimli araç alamıyorum.

2015 de %88 rapor almıştım. O zamandan sonra bazı sorunlarım daha çıktı. Şu anda tahmin ediyorum %90 ve üstü rapor alabilirim. Diyelim % 90 ve üzeri engelli raporu aldım. Ben bu aracı kullanabilecek miyim? Bu 4 kodun 3 tanesi zaten mevut orta sınıf 0 araçların hemen hepsinde mevcut.

Örneğin;

''42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz.'' Bu zaten bildiğimiz geri görüş kamerası.
''42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı'' Bu da kör nokta uyarı sistemi ve bir çok 0 araçta var. Ayna gerekirse de zaten takılır. Normal bir insan bile güvenliği artırmak için aracına bunu ekleyebilir.
''42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları'' Bu da aynı şekilde bildiğimiz sağ-sol dış aynalar. Ve bu da yeni araçta mevcut.

Sadece ''42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz'' için bir ek ayna gerekiyor o kadar. Ki bence bunları normal insanlar da araçlarına ekletip kullanabilir. Bununla ilgili nereden bilgi alınır bilemiyorum. Araç bayisi mi ya da verdi dairesi mi.

oVXLq7.jpg

qvdgQQ.jpg

ODvWzP.jpg

Çok önemli bilgiler vermişsiniz.teşekkür ediyorum.bu tertibatlar varsa bunu mühendisler bilmiyor mu?

Sanki trafiği katledenlerin hepsi boynunu çeviremeyenler.Doktorlar ani durumları,kaza anını düşünerek degerlendiriyor ama öyle bir durumda ben sağlam olsam nolurki.panikten yapamam zaten yapabilecegim şeyleri.

İnsanlar mahkemeyle ehliyetine kavuşmuş.yazık ya.Dava açan kişiler eğer önceden ehliyet verilmişse mahkemeyle %100 kazaniyorsun dediler.ne kadar doğru bilmiyorum

Her şey o karışık ki bazen şaşırıyorum. Sürekli sistem değişiyor ve bu sisteme kimse tam uyum sağlayamıyor.

Mesela kurstan dosyamı aldıktan ehliyeti çıkartmak için il nüfus müdürlüğüne gittim. Neyse sıra bana geldi dosyamı verdim görevli memur sırasıyla işlemleri yapmaya başladı. Sonra başka bir arkadaşını çağırdı. Dedim acaba sorun ne? Meğerse kodlarla ilgiliymiş. Önce normal B sınıfı girmiş memur. Ardından diğer memur geldi baktı rapora falan yok dedi Engelli B gir. Sonra kodları tartıştılar 5 dk falan. Halbuki evraklarım yani raporlarım önlerinde duruyor. Yarım saatte olayı anlayıp kodları anca girdiler.

Dediğiniz gibi mühendisler bunu bilmiyor mu ki. Yani bu tertibatlar var ama özel tertibat sayılmıyor galiba çözemedim ben de..

Seneye kontrolde başka bir fizik doktoru denk gelip de bana demesin sürücü olamazsın diye. Bakalım ne olacak bunlar olabilir.

Bence peşini bırakmayın. Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlar merhaba boyun hareketi kısıtlılıgından dolayı banada 01.09.2021 tarihinde sürücü olamaz kararı verildi ve ehliyetim iptal oldu, içinizde mahkemeye başvuran oldu mu? Olduysa dava ne aşamada, avukatlarla görüşüyorum dava açacağım, avukatların dediği daha önce dava açan var mı? Mağdur olan arkadaşlar Lütfen bana mermerha@hotmail.com adresinden ulaşın

Ben de geçen hafta ehliyetimi değiştirmeye (B engelli olarak) karar verdim ve il sağlık komisyonuna girdim.Komisyon 3 yılda bir kontrol yazdı boyun hareketleri kısıtlılığından dolayı.Dr rapora %50 döndürebiliyor yazmıştı.Kısıtlılık yarıdan fazla olursa vermiyorlar.Sanırım normal bir insanınki %90 imiş.Ben Ankilozan spondilit hastasıyım.Araç almak için ehliyet değiştirdim bu arada.Sürekli boyun egzersizi yapıyorum şu an.

Üst Alt