Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyunda C4-C5 kırıkları olup tedavi olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi?

fizik tedavi doktorları nereden geldi özel fizik tedavi doktorlarımı yoksa devlet hastanesinden mi benim bildiğim sizi yatılı fizik tedavi hastanesine çağırıp orada muayene edip ona göre karar vermeliydiler... size gösterdikleri hareketler işe yarar tabi ama yatılı olsa her gün doktorlar tarafından takip edilir ve 1 saat fizik tedavi uzmanı tarafından tedavi görürdü trakeostomisi nin durumu nedir size ne zaman kapatılacağını yattığınız hastaneden söylemediler mi? şu anda hastaneye yatması mümkün değilse yapacak bir şey yok gösterdikleri hareketleri düzenli olarak yapın ki hastaneye yatıncaya kadar hareketler çıkmaya başlasın ve vücudu kuvvetlensin yoksa vücudu dahada zayıflar...

devlet hastanesinden geldiler.biraz tanıdık yardımıyla geldiler.trakeostomisi için 2 hafta sonra kbb ye kontrole gidilecek ne zaman kapanacağına nasıl olacağına onlar karar verecek

beklemekten başka çare yok çalışmaya devam Allah hayırlısını nasip eylesin
geçmiş olsun...

evet bnmde trafk kazası ama amelyat etmedilr tesekkrlr

slm öncelikle çok geçmiş olsun allah sabır ve kolaylık versin.Yakın geçmişte zor şeyler yaşamışsınız bende ankara'da yaşayan biri olarak keşke öncelikle Tedavi için Ankara Üniversitesi İbn-i Sina hastanesini tercih etseydiniz.Okuduğum ve hastanedeki tanıdıklarımdan bildiğim kadarı ile Prof.Dr. Ayhan Attar iyidir.Ayrıca izin çıktıktan sonra ilk kök hücre naklini de kendisi ekibi ile yapmıştır.İlk yapmış olduğu kök hücre ameliyatı 10 kişi üzerinde durumu en agır hastalarda yapıldı ve bildiğim kadarıyla bu hastaların çogunda iyi sonuçlar alındığıdır.Bu ameliyatı bu sene gerçekleştirdi.(Dr. Ayhan Attarın telefonlarını veriyorum belki bilgi almak istersiniz 0312 508 42 19 )

Mhb esim 08 2014 trafik kazasi gecirdi .boyundan asagi felç 3ay yoğun Bakim da kaldi.trakostemi + ventilo hava makinesine bagliydi peg vardi vücudunda omuzlar hariç hic birşey yok.10 ay sonra önce makineden peg ten ve trakostomiden ve sonda dan kurtuldu.bedeninde istemli hareket yok.doktorlar yaşamasına olanak vermiyorlardı.hareketler geri döner mi?kaslarinda küçükte olsa biseylr var ama nedir bilmiyorm evde fizik görüyoruz.

brsndem

Geçen sürede his-hareket açısından ne kadar bir geri dönüş olmuşsa, beklenir ki 2 seneye kadar o trend bir şekilde devam eder. Eğer 10 ayda önemli gelişmeler olmamışsa, bundan sonra radikal değişiklikler olması kolay değil.

Ama bu demek değil ki her şeyi koyverin gitsin! Sandalyeye transfer, evde pasif fizik tedavi, kullanabildiği kasların maksimum kendi başına kullanılması, ne kadar bağımsız olabilirse, hangi konuda bir parça bağımsızlık fırsatı varsa onun için çalışmaya devam...

Otururken ya da yatarken yara olmaması önemli.
İdrar yolu enfeksiyonu açısından bol su içmeyi ihmal etmemeli.
Sabit sonda kullanılıyorsa 3 haftada bir katater değiştirilmeli.
Sabit sonda kullanılıyorsa idrar sürekli torbaya akacak şekilde olmamalı. Eğer idrar mesanede birikmezse, kısa sürede mesane kapasitesi azalır ve sonda kenarından idrar kaçağı başlar. Daha da önemlisi böbrekler risk altına girer. O nedenle: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ne-kuculmesi-icin-rehabilitasyon-onerisi.html

Zor süreç sabır benimde trafik kazası c5c6 kırık sabır igne ile kuyu kazmak allah yardimcinız olsun

ftm88
Öncelikle selamlar merhabalar. Bende. Yazin denize gitmistim ailece. Ben o sırada. Balıklama atlamak istedim. Ve atladığım anda suyun cekilmesi yuzunden boynum kuma cakildi boynum da 6 kirik ve kayma var dediler.
Olaydan 3 ay gecti. Sanirim. 1 ameliyat oldum suan esksii gibiyim herseyimi yapiyorum arı sizi hiç yok olsada çok ufak. Yani fizik tedavi için bise demedi henus ama neyse bilgim bu kadar.

Ama watsaptan yardımcı olursam yada bilginiz varsa sizde bana anlatirsaniz sevinirim bazı soruların var da. 0534 373 0306 saolun allah herkese acil sifalar versin insallah iesirsiniz.

TRAFİK KAZASI dan oluşan felçli bakıma muhtaç kisilere trafik sigortası yüklü miktarda BAKICI TAZMINATI ödüyor.misal sigorta tazminat olarak 250 bin ödüyorsa 250 binde bakıcı tazminatı odemek zorunda Bilginize.

dan.emre 01.06.2015 Tarihinde bazı rivayetlere göre :) hazine müsteşarlığı yeni genelge çıkarmış ve artık bakıcı gideri sakatlık tazminatiyla beraber ödenecek. Aynı tek limit içerisinde

Bakıcı tazminatı için bazi şartlar var.misal yüzde 60 ve raporda ağır özürlü ibaresi geçmesi gerekiyor.dava yolu ile gidildiginde bakıcı ve sigorta tazminatını birlikte aliniyor.fakat bakıcı tazminatı davası sigorta tazminat davasindan uzun sürdugu için sigortadan tazminat alınıp bakıcı tazminatı için ayrı dava açılmasini doğru buluyoruz

Üst Alt