Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bracial pelxus (Brakiyal Pleksus) ile emeklilik için yeterli tanı alınabilir mi?

aspan

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
7
tek rahatsızlık bracial pelxus goremedım hastalıkların lıstesınde neye tabı oluyor

18. Periferal nöropatiler ile birlikte

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Tedaviye rağmen sekel halini almış ağır düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya ağır düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması
b) Tek veya çift taraflı sekel halini almış total brakial pleksus lezyonu(EMG ile kanıtlanmış)

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Orta düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya orta düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Hafif düzeyde ¹efektif ambulasyonun veya hafif düzeyde ²üst ekstremite ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması

Merhabalar sağ kol brakiyal pleksus tan 2 ay sonra emeklilik için iş gücü çalışma kaybına basvuracagım. Sag koldan sgk dan oran alan oldumu.? Tahminiz sgk kaç oran verir bilgisi olan ? Tskler.

ben de sol BP liyim tahminen %40 ile 60 arası verliyor hafif orta derece iş gücü kaybı ile sgk hastalık listesinde engelimiz mevcut ama bu rahatsızlıktan emekliliği onaylanan olduğunu duymadım

benimde sag brakial pleksus yaralanmasi var %42oraninda.elimi killanabiliyorum yazi yazamiyorum ve yemek yemede zorlaniyorum bazen kaşıgı düşürüyorum elim saglam sol elimgibi hepsi ayni sekilde dirsekten yukarisini tam kaldiramiyorum yarim kalkiyor ve disegim tam dogrulmuyor askerede alinmadim sizce sgk hastalim listesinde hangisine girer.@OturanBoğa,

Sağ kol % 49 oranla 2020 senesinde emekli oldum .büyük ihtimal bu değişmez . rapurumu Ankara sgk % 49 olarak onaylamıştı

@Ferhat3333,

ehliyetle emekliliğin ne alakası var ki ehliyetimi de değiştirmiştim zaten o dönem ötv muaf araçda aldım

@aspan, öylede bnim de arava aldm ötv ile malulene basvrdm sag kol brakiyal pleksus red geldi 2 ay sonra 16 yılım oluyo iş gücü kaybına basvurcam. İnş 50 alırsam emekli olcam. Duydugum malulende ehliyeti iptal ederler diye duydum dogru yanlıs bilemiyorum artık

Üst Alt