Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Brakial pleksus rahatsızlığı için hangi oranda rapor verilir?

Şaka gibi bu doktorlar yüzde 21 orana itiraz ettim sonuç yüzde 12 ye indirdiler tekrar itiraz ettim

@Yesim01,

Bilerek yapıyorlar size yemin ederim bu rapor saçmalığı tamamen siyasi baskılar yüzünden oranlar bilerek düşürülüyor...
mehmet şimsek dönemi hep baskı ve engellemeler oluyor engelli adamı sağlam ilan ediyorlar sakın boyun eğmeyin tekrar itiraz edin imkan ve güç dahilinde yargıya taşıyın binlerce BP li %40 almış

@marto1 üstad selam ehliyetimi sonunda aldım şükür verilen kodlar 10.02-35.04-40.11-47-78-102 bunlar yeterli midir acaba sol kol BP

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
hayırlı olsun aynı kodlar bir sorun olmaz.Buna uygun engelli rapor ile araç alımı yaparsın yeni yılı bekleyin araç alırken acele etmeyin yeni limit 2 milyon limit olması bekleniyor

Raporun açıklama Kısmına ''Sadece Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir'' şeklinde harfi harfine kanuna uygun olarak yazdırılması aksi taktirde red yeme sebebi.
Uygundur
kullanabilir
Gibi cümlenin sonunda yazan bu ifadeler RED sebebidir o sebeple rapor kısmını mutlaka heyete girmeden engelli kurulundaki veri girişi yani kayıt açan memura bunu ısrarla belirtin..

Ayrıca eksik ehliyet kodu da RED sebebidr yukarda arkadaş sinyal kodu olsa yeter demiş bu malesef yanlış bilgidir.
Aşağıdaki kodlardan biri eksik olsa red yerdin

10.02-35.04-40.11-47-78-102

Topuz ve sinyal sol kol için zorunlu - Sağ kol ise topuz-silecek ve Vites yükseltici vergi dairesi tarafından zorunlu

Ek Bilgi;Rapor da tanı kısmında eksiklikler var ise durum bildirir rapor isteem hakkı ve vergi dairesine davet etme hakları var

@marto1,
Eyvallah ocak 25 gibi kısmetse rapor alacağım raporu 2,5 ay önce aldığımdan 6 ay bekleme durumu olduğundan bekleyeceğiz.

@marto1,
Tekrar itiraz ettim bu 3 olacak heyete gireceğim 3 kere itiraz hakkım varmış il sağlık müdürlüğü öğle bilgi verdi bu son şansım olacak yani umarım bu sefer daha doğru dürüst insanlarla karşılaşırım da sonuç da doğru çıkar

@Yesim01,
ilk oranınız 20 kusurdu sonra yeni EMG çekildiniz eskisine göre kolunuz daha ağır duruma gelmis şimdi ona yüksek verseler risk bilerek düşük verip hakem hastene size oran versinler diye hamle yapmış olmaları çok yüksek yoksa adama sorarla 20 kusurden 1 hafta sonra nasıl 40 üstüne ciktjn o yüzden hakem hastaneye gidebilmek şartı ikinci aynı hastaneye gittiniz itirazdan sonra ya yükselecek ya azalacak oran riske girmemek için düşük verip hakem hastaneye sevk ettiler sizi bakın inanıyorum 40 alma durumunuz var hakkınızda hayırlısı olsun

@AHMET FATİH ERYILMAZ,

İnşallah Ahmet bey dediğiniz gibi olur Burda nöroloji doktoru tekrar emg istedi sonuç yine aynı tabi özel çektirdiğim emg ye aynı hasarla çıktı ftr oran veriyor sadece ama nöroloji doktoru dirsekteki kısıtlamayı da ekledi film de çekildi bu hastanede

@Yesim01,

hakem hastane verecek orani ve 40 alma olasılığı yüksek çünkü şöyle 20 kusur verdiler yeni EMG çekildiniz sonra yukseltseler sıkıntı düşürdüler ki hakem hastaneye sevk ettiler ne zaman girecekisiniz

@AHMET FATİH ERYILMAZ merhabalar Ahmet bey son girdiğim heyet sonucu yüzde 3 verdiler ve tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur diye açıklama ya yazmışlar yani araç alım hakkımı da iptal etmişler ne yapabilirim bilginiz varmı acaba

NÖROLOJI EMG SONUCU ( SOLDA KRONİK DÖNEM C5-6-7 KÖK ÖN BOYNUZ TUTULUMU) FTR 0 GÖRÜŞÜ UYGUNDUR. ( dirsek hareketleri sınırlı)
SOL OMUZ FLEKS - ABD 160 DRC ER-İR AÇIK SOL DİRSEK EKSTANSİYONU 30
FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON DRC LA FLEKS AÇIK PRONASYON-SUPİNASYON AÇIK ŞEKİL 2.10 1+1 :2 ŞEKİL 2.8 3
E GÖRE 3+2:5 TV %3 DR RÖ

Heyet sonucum bu şekilde nöroloji de yazıyor sıkıntılar fizik tedavi ne yazmış nasıl hesaplamış hiç anlamadım ama %3 vermiş bu sonuçlara göre nasıl hesaplama yapılıyor bilginiz varmı veya burda soracağım biri varmı

Dava açmak istiyorum aslında acelem yok hiç bişey için benim için önemli olan emeklilik yani vergi indirimi en önemlisi zaten o yüzden ilk rapora da itiraz ettim oran değişir diye ama düşürdüler sürekli diğer 2 hastanede yüzde 3 e kadar emekliğe 2 senem var sizce ne yapabilirim

Sonuç:solda c5 kökünde belirgin olmak üzere(ileri aksonal dejenerasyon)c5-c6-c7 segmentlerinde kronik parsiyel aksonal dejanarasyona neden olan radikülapati yada nöronopati ile uyumlu bulgular elde edilmiştir

Bu sonuca göre hesaplama nasıl oluyor yüzde kaç almam gerekiyor hesaplamayı bilmiyorum bilen biri varsa bana yardımcı olabilir mi…çok önemli benim için yardımcı olursanız çok memnun olurum

Son düzenleme:
@Yesim01,
tek çözüm dava açmak yeşim hanım başka çareniz yok şuan yada 6 ay sonra tekrar heyete gireceksiniz başka ilde başka hastanede ÖTV indirimli araç hakkınız kaybolmuş durumda yapılan muayenede dirsek haraket kisitliligi yazıyor ama oran çok düşük gerçekten ilginc

buna göre sizin tablo 2.13 ve tablo 2.3 ten hesaplama yapilmasi gerekli örnek vermek gerekirse benim üst ve orta trunkus ağır hasarlı elim karnimdan yukarı kalmiyor kolumu uzatamiyorum yamuk el bileğin dua pozisyonuna gelmiyor ve sol kolumun uzerinde his kaybı var en sağlam parmaklarim %57 oran verildi ehliyeti değiştirdim tek elle hareket ettirici aksamli kullanabilir kodları eklendi şimdi bende şubat ayında heyete gireceğim ÖTV için ama sizin oran gerçekten çok düşük

Son düzenleme:
@AHMET FATİH ERYILMAZ, tşk ederim Ahmet bey biraz düşünecem acelem yok şuan için sadece hesaplamayı nasıl yapıyorlar onu anlamaya çalışıyorum yani 1 yıl sonra da ÖTV veya vergi indirimi için aynı şehirde başvuru yapamaz mıyım

6 Ay sonra yapabilirsiniz ama çok ilginç kolunuzu ölçüp açılarına mı baktılar ? emg ye bakmadılar mı

Emg ye baktılar mı bilmiyorum muayene de ettiler kolumu en fazla göz hizama kadar kaldırabiliyorum iki elimi arkadan birleştiremiyorum dirsek açılmıyor hepsini de gördüler ama bi hata olduğu kesin bekleyeceğim artık

Üst Alt