Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bu da benim hikayem... [O an]

aşşegüll

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba... nasıll başlanırr bilmiyorumm yenii üyee oldumm vee bii çokk arkadaşınn hikayesinii okudumm. hepsinee büyükk geçmişlerr olsunn diyorumm. allahımm herşeyinn en iisinii bilirr, böylee bii olyınn olmasındaa daa bii hayırr vardırr diee düşünüorumm. bii çoğuu kadarrr kötüü olmasamdaa (kii onlardaa kötüü değillerr beterinn beterii vardırr) bendee kazaa anıımıı sizlerle paylaşmakk istiyorumm

27 nisan 1999. Ben bu yıldaa henüzz 8 yaşındaydımm :) 1. sınıfaa gidodumm.günlerden pazardıı. her pazarr olduğuu gbiii dışarıı çıktımm, sabahtann ayağımdaa en sevdiğimm spor ayakkabilarımm dar bi tayt giymiştim. çokk güzel bi gündü. lojmandaki herkess dışardaydıı. bahçedee kahvaltı edenlerr, her şey muhteşemdii. komşumuzlaa kahvaltıı etmiştimm, hatta arkadaşımm furkanlaa bisiklete binmiştikk... derkenn öğle vaktine doğruu bii kaza oldu dedilerr yolda. çocukluk yaa, bi de merak, herkes o tarafa giderken ben dee gittim. bi motor devrilmiş. sepetin içinde de adam kalmıştı. ben dee lojmanınn elektronik kapısınaa tutundumm izliodumm.. lojmanınn lokalinde kalan bii üniversiteli abi de kulübede oturuyormuş. kalabalıktaa lojmana kimse girmesinn die kapıyıı kapatmak istemiş. işte herşey burdan sonra başladı...
o kapıyı kapatırken mekanizmanın bulunduğu kutunun arkasındaki beni görmemiş. kapı düğmesine basmasıyla benim kutunun içine girmemm bi oldu. o anı hatırlamıyorum. nasıl oldu nasıl girdim ne oldu bilmiyordum.
gözümü açtığımda etraf karanlıktı ve başımdaa sadecee seslerinii duyduğum bi çok insan vardıı. hepsi dee bağrıodu "ordan olmaz, burdan çıkartalım, hayırr ellemeyinn" gbi bağırtılarr. tek hissettiğimm şeyy kafamdakii sıcaklıktı. biri sürekli içinde bulunduğum kutuya tekmee atıoduu ve ordan sonrasınıda hatırlamıoyorum...
tekrar gözümüü açtığımda birileri benii tutmuş araba durdurmaya çalışıodu. o andaa tek gördüğüm şey kucağıma dökülen bağırsaklarımdııı. 2 gn öncee o küçük ellerimdee kalem varken O AN elimde bağırsaklarımı tutuyordum... neyse araba durduruldu abiim ben ve düğmeyee basan kişi bindik -yani binmişiz-. baş ucumda abim vardıı, ağlıoduu. abimi ilk defaa öyle görmüştüm... abii ağlama ne olur dedimm. ağbim hemm ağlayıpp hem espriler yaparakk benii uyanık tutmayaa çalıştıı. "ayşee bakk kızımm kalbinn çok kirliymiş görüyorum şuan onuu akciğerlerinde çökmüşş:) bundan sonra kalbinii temiz tut" demiştii.
<BUNDAN SONRA> evett acaba bundan sonrası olacak mıı die geçti aklımdan. hastaneye vardığımızdaa hayatımda ilk defa ameliyathane görmeninn şaşkınlığıyla benii ameliyata aldılar... soğuk ve bi o kadar sert tabiri caizse masaya yatırdılarr. başımdaa kocaman ışıklarr ve dolaşan insanlar ve hiç susmayan bi hemşire... kıyafetlerimii çıkartılarr jiletlee kestiler daha doğrusuu son olarak ayakkabımın TEK'ini çöpe atılarr -üzülmüştümm :D hiç üzülecekk birşey yokk gibi ona üzüldüm :D- daha sonra iğne falan birşeyler son sözüm o an, "doktor amca uyuyabilir miyimm :oops: " olmuştu.
kalktığımda başımda babam vardı. sanki o suç işleyincee kii mahcup tavrınıı takmış çökmüş omuzlarıyla endişeli bii biçimdee bana bakışı vardı... ayağımın koptuğunu sanki arabada görmüştüm ama pek inanmamıştım koptuğuna. uyandığımda öğrendim. ağlamıştımm, ne olurr gerii dikin diee "ayağını gömdük" dedilerr bana çok üsüldümm. çıkarın dikin ben öğle de yürürüm demiştimm. daha sonra babaannem ayağımın beni cennette beklediğinii söyleyince susmuştum...
daha sonra 1 hafta yemek vermediler. her içeri girene bana yemek mi getirdin, die sorarmışım. :D o sıralar ablamda trabzonda okuo. benim için gelmiş maraşa. başımda ağlıoduu. hatırlamıyorum ama ablamıı ben teselli etmişim. 8 yaşındaki o halimle ablama, " abla bu olabilecek birşey kimse yarının ne olacağını bilemez böyle olması gerekiomuş. bu saatten sonraa ağlayıp kendini harap etmene gerek yok. bak ben sağlıklıyım, allaha şükür yaşıyorum (ki yaşamamın bi mucize olduğunu söylüyolar) ve yakında ayağa kalkacağım" demişim.
kendimee tam geldiğimdee karnımda 58 tane dikiş vee sağ kasıklarımdann aşağıı doğruu inenn 28 dikişiminn olduğunuu söylediler. bel kemiğim kırılmasına santimler kalmış. kırılsaydı yaşayamazmışım. ben istemişim yaşamayıı...
evet ben istedim çünküü doğduğumdan beri YAŞAMAYI ÇOK SEVİYORUM...

şu an 17 yaşındayım. bii bacağım yok, protez kullanıyorum. hiç bir şekilde hiç birşeyde zorluk çekmiyorum. arasıra protezim isyana geliyo ama olur o kadar :D... mutluyumm. tek olmadığımı ve bunun utanılacak birşey olmadığını biliyorum. bazı insanların bakışlarını sevmiyorum, ama olsun, eminim ki onlar daa art niyetle bakmıyolardırr

GÖRÜŞMEK ÜZERE.. kazasıs belasız günler...

Canım benim, harikasın... Dilerim bundan sonrasında istediğin her şeyi yapar ve yaşamını çok çok mutlu şekilde sürdürürsün.

Biliyor musun, bende ilk yaralandığımda durmadan şunu söylüyordum: "A kişiden X lira alacağım vardı. Görüşün versin" :) Bahsettiğim para da bu günün 50 YTL'si ya var ya yok :) Demek insan öyle bi saçmalığa kilitleniveriyor...

ehehe :D sanırımm öylee sonraa içimdee kalan saçma ama benim için anlamlıı uktelrr var hayatımdaa hiç okula giderken çorapsız gitmemiştim ve pazartesi gidecektim kaza oldu gidemedim bu içimdee ukte kaldı sonra terlik giyememek ehehe :D bunları söylediğim zaman saçmalama diolar ama buda böyle benim için :D inşallah paranı almışsındır abi :mrgreen:

Nasıl başlasamki diye düşünürken bende aynı senin gibi kazayı yapıpda başımda korkudan ağlayan arkadaşımı teselli ediyordum,diğer arkadaş öldü diye ağlıyor devamlı ve susmuyor benide o halimle üzüyordu ama ben kendimi düşündüğüm yok hiç onu sakinleştirmeye çalışıyordum....oysaki kendim can çekişiyordum ama ölmemek içinde savaşıyordum azrail'le :)
Senin gibi benide aç susuz bıraktılar ve her kapıdan içeri girenden yemek değilde su verirmisin diye adeta yalvarıyor ağlamalar ağlıyordum ne olursun bir damla su verirmisin diye ama kimse bana acıyıpda su vermiyordu :cry: :cry: yanımda amcam ve babam sırayla kalıyorlardı amcam kaldığı zaman ogün benim düğünümün olduğu gündü :) biliyorum yaptığı yanlış bi davranışda olsa bana meyve suyu ve su veriyordu ama oda damla damla benimle dalga geçiyordu,sen bi damla demedinmi diye :) pamuğa su döküyordu pamuğu sıkarak ağzıma su akıtıyordu ama o pamuğu yemek için neler vermezdim o anda :cry:
dediğin gibi o soğuk ameliyat hane günlerimi hele hiç unutamıyorum birde o yeşil elbiseyle gördüğüm herkese düşmandım adeta :twisted: ne güzel yatağımda yatarken sağlık okulunda okuyan benden yaşça küçük olan elemanı gönderiyorlardı beni güldürmek için tutmuşlar sanki gelirken sırıtarak beni gülsün diye bişeyler anlatıyor ama gülen kim canımla uğraşıyorum oı ise sırıtmakla meşgul...bigün oda dayanamadı bende yeter l..... yeter kalktığımda ilk iş seni gebertmek olacak dedim... ya abi valla yeter dedi oda bende seni güldürmek için uğraşmayacam gelirkende valla kendimi okuyup üfleyipde geliyorum dedi,hayır yanıma yaklaşmıyor yaklaşsa bi kafayı gömecem gerçi bi kafam sağlam geri her tarafım kablo iğne hortum ne ararsan mevcutdu :) bende ilk gözlerimi açtığımda babam yanıma gelmişti ve bende sizin gibi cüzdanımın arasında 120 ytl var onu aldınmı vede benimle birlikde kazada ölen arkadaşıma olan 60 ytl borcum var demiştim,o paranın içinden verin onada lazım olur dediğimi hatırlıyorum ama oysaki arkadaşım tahtalı köyde neyine lazım olacaksa gerçi onun orda olduğundan haberim yoktuki nerden biliyim ama dimi :)
Yaaa ben senin o anına yorum yapacakken kendimi kaptırdım ogünlerimden bahsetdim çünkü okerken hepde aklıma geliyor çok kötü oluyorum :cry: inş kızmazsın bana :cry:
bundan sonra sana başarılı sağlıklı huzurlu günler diliyorum,herşey gönlünce olması dileğimle sağlıcakla kal

yaa evet aklıma geldii şimdii susuzluk günlerii :D hatta hastabakıcıı gece yanıma geldiğindee tahrik etmeye çalıştım ama olmadıı "bak teyze senin evlatların yokmu onlar sussuzken böle durabilirmisinn sen" falan derdimm acırr belkii die yok ama olmadıı :D bu arada bol geçmiş olsun sana da allah hepimizinn yardımcısı olsun her konuda

geçmiş olsun bitanem sen böyle soğuk kanlı oldukca hayat seni kıskanacak sen zorlukları aşmışsın senin hayatın boyunca mutlu olmanı ve her olayı başaracağından eminim allah daima yanında olsun bitanem

Yaşama sevincin hep coşsun..Hayat seni kıskansın.. :D

harikasın.. tökezlemiş düşmüşsün ama tekrar kalkıp yürümeyi bilmişsinki şuan burda bunları dile getirebilmişsin..hayatta başarılar dilerim..

canım benim yaa çok çok çok geçmiş olsun...nasıl anlatmışsın ve aklında kalmış o ameliyattan çıkınca susuz aç susuz kalmanın ne kötü olduğunu biliyorum...uyandığındaki sancıyı dikişlerin görüntüsüne bakınca kendinden iğrenmeyi bile....ablana söyledğin söz çok güzelmiş canım yaa bak ben sağlıklıyım yakında ayağa kalkacağım die teselli vermen gerçekten yaşından beklenemiyecek kadar büyük bi olgunluk hamd olsun diyelim demi okuluna gitte çoraplı çorapsız farketmez artık...inşallah hep yüzün güler HEP YAŞAMAYI SEVERSİN güzel kardeşim..kendine ii bak....

NURMERVE, inşallah tanışma fırsatımızz olurr :D nurmerve tabii herkesslee

ayşegül arkadaşım çok geçmış olsun yaşadıkların çok buyuk acı ama sen bunu hiç takmamışsın ne güsel hayatla dalganı geçebılıyorsun yüznden hiç güşücükler eksilmesın :) :)

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.. HEPİMİZİN YAŞADIKLARI AYNI TÜRDEN ŞEYLER.. ACILAR AYNI. AMA İŞTE BİRBİRİMİZLE PAYLAŞINCA SANKİ AZALIYOR GİBİ.

abicim hep böyle kal olurmu hep gül güleç ol yaşama sevincin hep artsın eksilmesin inş ölümden dönmüşsün ama hala gülüyosun takdir ettim seni abim

herkesee teşşekürlerr ben anladımm kii gülmedenn hayata küserek zaman geçmio zatenn bendede hayata küsebilecek bi potansiyel yok doğrusunuu sölemek gerekirsee :D 8) :mrgreen:

hikayeni okudum çok etkilendim geçmiş olsun seninle tanısmak isterim hayata küsmemem çok güsel bsi :)

çok şey yaşamışın ama hayata tutunma azminle hayat bile başdememiş herzaman gülmen ve mutlu olman dileğimle çok geçmiş olsun :wink:

ayşegül merhaba canımm.allah o güzel yüreğinden azminii sevginii umudunuu hiç yok etmesinn.herşey gönlünce olsun canımm.

herkesee çok teşşekürleer arkadaşlarr benle birlikte hepimizee geçmiş olsunn o gnlerii atlatıpp hala gülebilmekk güzell birşeyy bu aralarr kafammdaa yine kara bulutlarr var ama bunlarda geçecekk inşallah anneminn beynindee tümör olduğuu ortayaa çıktıı allahtann ii huyluu onudaa atlatırsakk şükürr rabbimee

ayşegül çok geçmiş olsun...allah birdaha göstermesin....
hayata devam neşeyle... :wink:

ayşegül kardeşim annen için çok üzüldüm canım yaa çok geçmiş olsun öss ye hazırlanıyormusun sen dualarımda seninde kazanmanı isteyecemde:)

çok tatlısın, ilk defa senin hikayeni okurken gözlerim doldu çok öptüm sevgiler...

Aşşegülüm,kardeşim benim ;geçmiş olsun.umudunu ve azmine hayran kaldım.kendine cici bak.

mrb

çok üzüldüm başından gecen tüm acılar beni çok etkiledi geçmiş olsun diyeceğim ama boş olduğunu biliyorum ALLAH yardımcın olsun ALLAH kimseyi acılar ile karşılaştımasın...

.

Tek kelimeyle harikasın:)
Bir şey daha ameliyattan sonra su içiyorum hiçbir şey olmuyor ama söylemiyorum içtiğimi:))mucu..

BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ HAYATA DÖRT ELLE SARILIN LÜTFEN HAYAT YAŞAMAYA DEĞER HERŞEYE RAĞMEN

çok büyük geçmiş olsun artık gelecek için yaşamak en güzeli..

cevap

HİKAYENDEN ÇOK ETKİLENDİM TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU.HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR,ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAK GÜZEL.HER ZAMAN MUTLU OLMAN DİLEĞİYLE GÖRÜŞÜRÜZ.

Ayşegülcügüm geçmiş olsun demiyorum çünkü sen bunu gerçektende başarıyla geçirmişsin ve harikasın canım yaşama azmin hiç eksilmesin sen okumana bak bundan sonra tek asılacagın şey okumak ve başarmak olsun canım
Başaracagına inanıyorum.

samimi içten anlatımın için çok teşekkürler geçmiş olsun hayatla barışık olmana çok sewindim

Üst Alt