Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bugünlerde engelli memur idari izinli olup amirleri tarafından göreve çağırılan..?
fahru
Siz çağrıldınız mı?
Sağlık Bakanlığındaki izinler diğer kamu kurumlarından daha farklı diye biliyorum.
Ben geri çağrılmadım ama evden de çalışıyorum. Her gün mutlaka aranıyorum (dönüşümlü çalışanlar sabah çalışıp öğleden sonra evine gittiğinde onlar yerine ben aranıyorum malum evdeyim ya boş durmayayım!)
gunduzm
Resen emeklilikte baz alınan peşpeşe sürekli raporlar, sağlık izinleridir.
Bu ise bireysel sağlık durumu ile ilgisi olmayan genel bir idari izindir, resen emekliliğe etkisi olmaz. perseküsyon
İdari izinli memur izinsiz şehir dışına çıkamaz. Her zaman göreve çağırılmaya hazır olarak bekler.
Senelik izinde ise bulunduğunuz ve gideceğiniz yerde karantina uygulaması yoksa gidebilirsiniz.
i_brahi_m birkaç sebebi var aslında. Şöyle ki benim birden fazla işim var. Sözde her iş için birbirimize yedek olmalıyız. Nedense ben herkesin yedeğiyim ama ben olmayınca benim yerime iş yapan yok, daha doğrusu uğraşmak istemiyorlar. Yıllık izindeyken bile döndüğümde masam dolu oluyor. Şimdi mecburen yapılması lazım ya beni arıyorlar "bu nasıl yapılacak" diye soruyorlar. Bir başka nedeni de benim birincil sorumlu olduğum işleri müdür başkasına yap diyemediğinden beni arıyor. Açıkçası izinde olmam batıyor ben de tadını çıkarıyorum ama bir ara telefonu kapatmıştım bıktığım için.
Bende babamla 20 sene çalıştım. Bende aynı durumdaydım, dediğiniz gibi babam dahil işyerinde çalışan bütün personel her şeyi bana soruyordu ama yardım eden yoktu. Sürekli eleman alınmasını söylüyordum.
En sonunda bana yardımcı olacak eleman alınmayınca sinirlendim. 10 sene geçti hala benim o dönemde yaptığım hataları düzeltmeye çalışıyor babam.
Karantina kapsamı süresince senelik izin alsan bile istediğin yere gidemezsin. Gidebilmek için valiliğe başvurman lazım gerekçesiyle. Örneğin şimdi ben İzmir içinde oturuyorum ve diyelim senelik iznimi alıp herhangi bir başka şehre gitmek istiyorum. Bunun için valiliğe dilekçeyle başvuracağım ve neden gitmek istediğimi söyleyeceğim. Fakat şu var, senelik izin için yani tatil için gideceksen sanırım izin vermezler. Cenaze için, birinci derecede yakının olup başka şehirde ikamet eden bir yakınının refakatçisi olmak için gidersen bunları belgelendirirsen valilikten izin alıp gidebilirsin. Tabii ben yanlış bilmiyorsam bu böyle.
31 şehir için giriş-çıkış yasağı kararı alınmadan önce gitmişsin sanırım dönüşte sıkıntı yaşıyorsun. Gideceğin şehirde çalıştığını belgelemen gerek belki bu sayede izin verebilirler dönüşüne.
Hayır Pek öyle sayılmaz. Ailemle birlikte gittik. Dönüşte de onlarla beraber olacağım içim sorun yok. Senelik iznim bitti ve İstanbul'a dönüyorum denilecek. Kaymakamlıktan seyahat izni yazısı almak çok zor değil..
Arkadaşlar iş yerinden işe çağrılan oldumu bugün beni aradılar valilikten izin aldık işe gelmelisiniz diyor nasıl oluyor bu? (memur) biz bakanlıkça idari izinli değilmiyiz.
Oradaki bahsi geçen dönüşümlü çalışıp idari izinde olanlar. Genel yazıldığı için maalesef muğlak bir durum gibi görünüyor ama orada daha önce idari izinli olanlar ikinci bir emre kadar idari izinli sayılacaktır da diyor o zaman iki madde çelişkili olur.
2020/4 sayılı Genelgenin 5. paragrafında, "İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevine dönmek zorundadır." talimatı yer almakta olup, bu talimata göre, idari izin kullananlardan hizmetlerine ihtiyaç duyulanlar, çağrıldıklarında mesaiye gitmelidir.