Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugünlerde engelli memur idari izinli olup amirleri tarafından göreve çağırılan..?

gul2011

Aynen bahsettiğin gibi gül orda bahsedilen dönüşümlü çalışıp idari izinde olanlardır engellilerle uzaktan yakından bir alakası yok engelliler ikinci bir emre kadar idari izinlidir, engellilerin kafasını karıştıran bölüm o genelgenin üst bölümüdür ancak o bölüm engellileri ilgilendirmiyor genelgenin son paragrafında daha önce idari izinli olanlar yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edeceklerdir diye belirtiyor.

yani benim anladığım 2. bir emre kadar engelliler idari izinli peki çağırdılar gitmedin ne olur?

Yasa, genelge bunlardan bir haber idarecin varsa basiniza gelebilir bu durum,boyun eğerseniz susarsaniz gitmek zorunda olmadiginiz ise gitmis olursunuz. Ha kötü mü olur, hayır ama virüsü kaparsaniz ve kronik bir rahatsizliginiz varsa bu durumda isterseniz size ise çağıran idarecinin canına ot tikayabilirsiniz.

evet bunlar birhaber daha benim engelli kadrosunda olduğumu yeni öğrendiler illede gelecen diyorlar tutanak soruşturma disiplin cezası veririz diyorlar.

Kurum telefonu mu cep telefonuyla mi aradılar ? Bence yazı yazdirip gitmelisin idarecilerine kötü olma

Ciddi bir kronik sorununuz yoksa neden çalışmayacaksınız ben bunu anlamadım. Nedir bu ısrar. Kolu 10 cm kısa olanda yaygara koparıyor 2 böbreği olmayanda.

Şu işlere alırken keşke puana torpile göre değilde harbi çalışacak, çalıştığını hak edecek adamlar alsalar.

10 yıldır özel sektördeyim, Türkiye'nin ilk 30 şirketlerinin birinde. İzinin "i" sini görmedik daha. Biraz azimli olun hırslı olun virüs geldiyse bi tek size gelmedi. Bu ülkede boşuna her şey özelleştirilmiyor gerçekten haklılar çünkü yönetilemiyoruz devlet tarafından. Bu virüs ile anladım ki bu ülkede her şey özelleşmeye mahkum, devletin hiç bir kolu uzantısı adam gibi çalışmıyor. Rezillik diz boyunu bile geçti.

Styric Arkadaşım yerden göğe haklısın, o dediğin kişiler zaten karakter yoksunu işte çalıştıkları zamanlarda iş yapmamak için dokuz takla atıyorlar

@login o gönderdiğiniz yazıyı okumuştum,paylaştım diye de hatırlıyorum hatta. Tabii ki ben de çağırırlarsa giderim ben gelmiyorm demem yeri geldi öğle arası bile çalıştığım oldu. Sadece bu izin sürecinde gördüğüm kadarıyla iş yerinde çalışan sağlığı yerinde olanlar iş yapmıyor beni arayıp evden şunu yap bunu yap diyorlar. Keşke net bir şey olsaydı zira bazı amirler de bunu kişinin aleyhine kullanabiliyor.

@Styric
Yazdıklarınıza çoğunlukla katılıyorum. Özelde çalışmadım ama devlette de olsam yılda bir haftadan fazla izin aldığımı bilmem, hastane kontrolleri için kullandım hep yıllık izinlerimi. Ben böbrek nakilliyim, bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanıyorum. Ona rağmen iş yerinde sekreterliğinden muhasebesine her işe ben koşturuyorum, idari iznin verildiği gün bile herkesin iznini (kendiminki de dahil) ben yazıp 1e kadar çalıştım, üstelik idari personel olmasına rağmen onların işi bile bende! Çünkü yapmak istemiyorlar, amir de nasılsa sen yaparsın diyip yüklüyor. Çoğu memur arkadaşın "salla başı al maaşı" modunda olduğunu gözlemledim 7 senelik memuriyetimde. Burada çalışmayı seven arkadaşların da olduğuna inanıyorum sadece şunu düşünmek lazım ki herkesin kendince sağlık sorunları da var. Hastaneye gitmek için bile izin almakta zorlanan biri olarak diyorum bunu.

Yazdığınızda katılmadığım şey ise, insanların torpille memur olduğu imanız. Şahsen memur olmasaydım da çalışırdım, memur olmak için bile 1 sene çalışıp atanmak için bile beklemiş biri olarak üslubunuzu biraz ağır buldum. Tabii ki sizin düşünceniz saygı duyarım, özelde çalışmak nasıldır bilmediğim için sizin çalışma koşullarınız hakkında yorum yapamam. Saygı ve empati olması gerektiği kanaatindeyim. (Bunu herkes için söylüyorum şahsınız özelinde değil)

gul2011

Aynen sana katılıyorum.Şu aşamada normal olanlar kaytarmaya bakıyor.Bana Cumhurbaşkanlığı kararnamesi varken Kaymakamlık görevlendirmesi yapıldı.İlk başta ben de senin gibi düşündüğümden buna resmi yazıyla itiraz ettim.Kararnameye göre idari izinli olduğum ancak işlerin aksamaması adına uzaktan gönüllü olarak çalışmak istediğimi belirten bir dilekçe idi bu.Yani idari izin hakkım varken ben uzaktan çalışmak istediğimi belirtiyordum.Bu yazıya yine resmi yazıyla red cevabı geldi.Ben aynı zamanda yöneticiyim.Kurumumuzda engelli memur personel var.Bu personel ilk günden beri izinli.İstersek çağırabiliriz ancak onun işini de biz yapıyoruz.Bunu dert etmiyoruz açıkçası.Dediğim gibi kurum amirlerinin yetkisinde olan bir durum.İhtiyaç hissederlerse çağırırlar haklı olarak.Devlette işler aksamaz.Biri iki kişilik üç kişilik iş yapar ama mutlaka yürür.

İdari izinli olunsa bile, eğer işe gidemeyecek kadar olan bir rahatsızlığınız yoksa sizi çağırmasalar bile gidip yapmanız gereken bir iş bir evrak varsa gitmeniz gerekir diye düşünüyorum. en azından haftanın 1 günü de olsa gidilmeli.

Bizler zaten evden çalışıyoruz online yazılarımızı yazıyoruz sağlam olanlar işe gitmeyince olan bize oluyor haksızlık bu.

login

Haklısın, elbette engelli olsun olmasın ihtiyaç duyulduğunda çağrıldığı zaman memur görevine gitmek zorundadır.

login çıkan genelgede yöneticiler hariç diyordu hatta benim müdürüm de önceden daha sert davranırdı kendisinin de rahatsızlığı çıkınca ve izne çıkamadığı için anlayışlı davranıyor. Dönüşümlü çalışanlar yarım gün çalışıp evine gidiyor işleri tam yapmıyorlar onlar yokken ben aranıyorum ve elimden geldiğince yardımcı da oluyorum. Evden de yazı yazdığım oldu. Ya da arkadaşın yazması gereken yazıyı ben yazıp maille gönderiyorum sen imzala gönder diyorum. Yani çalışmak sorun değil, hastayken zorluk çıkartılması sorun. Siz müdürseniz mecbursunuz biraz :)

1 haziranda okular açılınca bizim izinlerde bitiyor mu

evlats
Kamuda öyle bir şey yapamazlar. Ayrıca İş kanununa göre sokağa çıkma yasağı olan bir çalışana illa işe geleceksin diye bir baskı yapamaz, zorlayıcı sebep kapsamına girer, aynı zamanda da işçiyi yasaya aykırı harekete özendirme, hukuka aykırı hareket etmeye zorlama olarak değerlendirilir diye düşünüyorum. Özelde sektör için de geçerli bu dediğim, ben büyük sorun yaşıyorum şu ara iş yerimle, iş kanununu epey okudum ve bir kaç avukatla da görüştüm. Şu an çalışanlar keyfi işe gitmemezlik yapmıyor, sokağa çıkma yasağı var. Özetle; KORKMAYIN! Yasalar bizden yana. Çünkü HAKlıyız.

Styric
Kısmet katılıp kısmen katılmıyorum, özelleştirmenin doğru bir şey olmadığını yaşadığımız dönemde gördük, ancak kamunun bir çok noktasındaki kişiler yüzünden kurumların doğru yönetilemediği de bir gerçek. Ayrıca özel sektörde her kuruluş aynı değil, ben Türkiye'nin enerji sektöründeki en büyük şirketinin birinde 3 yıldır çalışıyorum. Görevim dışında bir işte çalıştım ve asgari ücret maaş aldım, işe girince öyle anlaşmadık ama yeni olduğum için işi kaybetme korkusuyla kabul edip devam ettim. Diyeceğim kısaca haklı olduğun kadar haksızsın da, işleri profesyonel ve ahlaklı ve de başarılı olanlara vermek gerek...

Bu arada iki böbreğimde de büyük sıkıntı var, %78 engelli raporum var, kolum 10 kısa vs olsaydı işe giderdim ama böyle bir engelle işe gitmem intihardan farksız olur. Devletimizin koymuş olduğu yasağa şahsen uymaya mecburum.

gul2011

Evet ama kronik rahatsızlığı olanlar hariç.Yani bu durum bile idari izne gerekçe olmuyor.İlk kararnamede izinli idik.Sizin dediğiniz gibi olsa ikincisinde de izinli olmamız gerekiyordu. Okulda şu an tüm işler uzaktan yürütülebiliyor ve fiilen bulunmaya hiç gerek yok.Zaten tek yönetici değilim.

Bence bu idari izin engelli personele de uzaktan çalışma şeklinde verilmeliydi.Zira çalışmayı engelleyecek bir durum söz konusu değil.
kenan91

Şu an ki iş kanununa göre sadece maskesiz çalışmak bile işverenin iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerini yerine getirmemesi demek oluyor.

login kronik hastalıklarda yöneticiler de dahilse onu bilmiyorum daha doğrusu çok dikkat etmemiş olabilirim :confused: yönetici olmadığımdan :)
uzaktan çalışmayı benim müdür de dedi ama onun için kurum bilgisayarı verilmesi lazım kendi bilgisayarımdan her siteye giremiyorum bakanlık takipli olmadığı için. Bir de yaptığım işlerde yazıcı da lazım o yüzden bana bir şey denmedi ama bilgisayar verilse çalışırım ne olacak, sonuçta memuruz işlerin yürümesi mümkünse evden de çalışırım.

gul2011

İdarî izin ilk gününden bu yana evden çalışma yapıyorum yazı geldiği zaman gece dahi olsa yazıp imzalayıp gönderebiliyorum, çıktılarıda kuruma gittiğim zaman hiç acelesi yok, zaten yazdıklarımı evrak kayıtta görebiliyor oradan çıktı alınabilir, kurumun işleri kesinlikle aksamıyor kimseye de muhtaç değiliz iş yapacak olduktan sonra uzak yakın fark etmiyor

Son düzenleme:
Üst Alt