Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bunaldım, istifa edeceğim! OHAL engel mı?

Konular
46
Reaksiyonlar
0
İş yerinde türlü sıkıntılar yüzünden çok bunaldım, ailem ile konuştuğumda yaşın genç daha yaparsın okuluna devam et dediler bende istifa etmek istiyorum fakat OHAL var.. Benim statüm MEB'te Yardımcı Hizmetli hangi yolları izlemeyelim bidaha memur olabilme hakkımı kaybetmeden ne yapmalıyım? Bide tavsiyemdir engelliyseniz MEB'e tercih yapmayın.

istifa edebılırsın bida 6 ay memur olamasın disiplin ceza gibi cezalarla atılısan 1 yıl memur olamıyosun diye bılıyorum ben de meb bu yılki ekps ile atandım gercekten de zor biraz engelin iyise cok yükleniyolar 650 cocuklu çift öğretımli bir ilkokuldayım ve tekım 40 yaşımı gecmeme ramen ben de tekrar fak. dönmreyi düşünüyorum bazıları dışardan atıp tutuyo ama içine girince gercekten meb de yhm olmak zor tercih yaparken meb için ikikere düşünün derım

Arkadaşlar ben m.e.b. de hizmetli kadroları hakkında çok bir bilgiye sahip değildim.Bu sitedeki yorumlar doğrultusunda m.e.b. de hizmetli kadrosunu tercih ettim.Sonuç hüsran,m.e.b. hizmetli engelli diye bir kavram yok.Okul müdürü insafına kalmış engelli kavramı.Maalesef bende sizinle aynı düşüncedeyim.İstifa edersem 3. atamada tercih hakkım olur mu?

2016 ekps ile atandın olmaz ama tekrar sınava girip memur olabılırsın

kanunda istifa etmenin ve daha sonra memur olmanın hükmü nedir bilemem ama eğer yapabiliyorsanız kurum değiştirin. yada ücretli izne ayrılın evet MEB sıkıntılı bir kurum engelliler için bende başla forumlarda okudum ben henüz atanamadım atama bekliyorum ama iyice düşünün araştırın anlık bir karar verip geri dönülmez yola girmeyin Allah yardımcınız olsun......

aday memur kurum degişiremiyo ögremın durumdan tayin olamıyo ve üçretsiz izin de yok meb sececekler iy düşünmeli yapamıycagın mutlu olamıyacagın bir işte ne kadar maaş verirlerse versinler bir gelecek yok

kardeşim senin engelin ortapedik diye biliyorum.. sana ne iş yaptırıyorlar ?

Arkadaşlar sabredin tekrar atamamazsanız üzülürsünüz. Diğer kurumlardada çok güzel bir ortam beklemeyin hepsi az çok aynı. Açıköğretimden eğitiminize devam edersiniz ve gih sınıfına geçersiniz.

diğer kurumlarda temızlık işi pek yokmuş galiba

Evet meb sıkıntılı istifa ettikten sonra tekrar memur olmak için 3 yıl geçmesi gerekiyor diye biliyorum size nacizane tavsiyem aday memurlugunuz onaylandıktan sonra taşeron çalıştıran kurumlara geçmeniz yada AÖF ten bir bölüm okuyup tekrar atanmayi deneyin yada GYS sınavlarına girip gih geçin istifa etmeyin tekrar atanmanız zor olabilir bende mebde hizmetliyim zaman zaman problemler yaşıyorum Allah kolaylık versin

acıların çocuğu

ücretli izin olmaz,yıllık izin ve ücretsiz izin olur.

aday memurlar 6 ay süre ile,ohalde istifa edenler ise hiçbir surette memurluğa dönemez.

Neden istifa edeceksin? Yıllık izine ayrıl, rapor al, olmadı kurum değiştir. Sonradan pişman olacağın birşey yapma. Geri dönme işleri çok sıkıntılı 3-4 senede bir istifa eden memura geri dönme hakkı tanıyorlar onda da hangi il, hangi kuruma alım yaparlar belli değil. Ama okulu bitirip üniversite mezunu olarak tekrar ekpss'ye girerim kendime güveniyorum atanırım diyorsan senin bileceğin iş tabi ama bana soracak olursan hiç riske girme. Sen mezun oluncaya kadar ne olacağı belli değil kadrolar dolacak, bu kadar çok alım olmayacak bunları da hesaba katarak karar ver.

çoğu yer öyle arkadaşım başka kurumlarda personel işlerine bakan tanıdığın varsa dilekçe ile alakalı ondan bilgi al hiç kimse yoksa bimere yaz.asaletin tastiklenmedende yanlış birseye kalkışma çalışmana engel bir durumun varsada yeni bir rapor al calısabilecegin işleri raporunda belirttir.tekrar sınava gir başka unvan başka kurum seç.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Cengiz68
Taşeron çalıştıran kurumlara nasıl geçiş yapacağız biraz Detaylı anlatırmısınız?
gul38
Gih Sınıfına Geçmek icin gys Sınavına girmemiz Lazım dimi ?

Evet sınav gerekiyor ama üniversite mezunlarını yardımcı hizmetlerden başlasada masabaşı işlerde çalıştırıyor çoğu yer

Ohal sırasında istifa 657 ye göre yasak diye biliyorum

arkadaşım kurum değiştir yakma memuriyrtini takma hiçbişi kafana iş konusunda bu bana ağır geliyor rahatsızlanıyorum de .
amirini kibarca reddet çıkışını yapamaz seni yoramaz o nasıl geldiyse sende öyle geldin yap bunları saatini doldul git evine:

meb'deki arkadaşlar çok zor diyorlar, nasıl bir yönetim var biraz açar mısınız? merak ettim doğrusu. zorluk idareci tarafından ise bu her kurumda var. merhametsiz, adi yönetici çok maalesef. idareci yüzünden sakın ola ki memurluktan vazgeçmeye kalkmayın. eğer etrafınızda öyle adi yöneticileriniz varsa mücadelenizi verin. bakanlıklara veya bimere şikayetinizi bildirin. örneğin engellilerden sorumlu milletvekilimiz var biliyorsunuz en azından sıkıntılarınızı iletebilirsiniz. idarecilerinizle görüşür belki sıkıntılarınıza çare olur. mücadelenizi verin arkadaşlar bırakmayın hemen kendinizi ki hele hele bu zamanda memur olmuşsunuz böyle bir iş her ne pahasına olursa olsun bırakılmaz.

MEB'de yardımcı hizmetler sınıfında çalışmak gerçekten zor. Ben de işkur'dan gelen 2 temizlikçiyle birlikte temizlik işçisi olarak çalışıyorum. Onlardan tek farkım maaşım. Seminerde hizmetli tanımını yaparlarken temizlikçilik diye anlatmadılar, tertip düzenden sorumlu, misafirlere yol gösteren, evrak getir götür işleri yapan diye anlattılar ama gördüğümüz muamele temizlik işçisi muamelesi. Benim psikolojim alt üst oldu. Ankara'da hastanede yatıp, sonra üst üste rapor alıp bir kaç ay bu saçma sapan ortamdan uzaklaşmayı düşünüyorum. Olmadı ücretsiz izne ayrılırım. Başka çare yok gibi görünüyor. Bu ülkede bir kez tökezlemeye gör hayatta, önüne gelen seni yere sermek için tekmeyi yapıştırıyor. Ben lisede balşarılı bir öğrenciydim. O zamanlar da psikolojim alt üst olmasına rağmen, hiç bir sınava çalışmama rağmen Anadolu Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü kazanmıştım. Tabi hastalığım iyice ilerleyip kendimi eve kapatınca da bitiremedim okulu. Bunu neden anlatıyorum; çünkü kapasite olarak benimle aynı ortamda bile bulunamayacak kişiler bana amirlik yapıyor ve beni işkurdan gelen temizlikçilerden bile emir almak zorunda bırakıyorlar. Bu hazmedilecek bir şey değil. Dedim ya hayatta tökezledin mi önüne gelen tekmeyi basıyor. OHAL biter bitmez ben de istifa edeceğim. Zaten bu saatten sonra toparlamak mümkün değil. Garip bir şekilde engellilere daha da yükleniyorlar, sanki çalışmaya hakkımız yokmuş da lütufta bulunulmuş, bu lütfun karşılığı olarak da ezilmeyi hak etmiş gibiyiz. Böyle bir ülkede yaşamak gerçekten çok zor...

ilçedeki meb git olmuyor de mobbing uyguluyor bana de olanı biteni anlatma pisikolıjik baskı var de işte..
Yanız gideceğin kurumu ilk önce kafanda belirle sonra o okul suçlu buda kötü onun kaşı var deme ..
suçlu sen olursun bu sefer .

1 gün izin al okul okul gez kafanda belirle. oki

ne yani şimdi ohal de istifa edemiyomuyuz

"Madde 94 - Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. (Ek ibare: 31/07/1970 - 1327/ 75 md.) Mezuniyetsiz (izinsiz) veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyle bir ay kaydına tabi değildirler"

Madde 95 - Çekilen Devlet memurlarından devir ve teslim ile yükümlü olanlar, bu işlemlerin sonuna kadar
görevlerini bırakamazlar. Hizmet icaplarına göre devir ve teslim işlemleri için gerekli süreler, yönetmelikte belirtilir.

Olağanüstü yönetim hallerinde çekilme usulü:

Madde 96 - (Değişik: 29/11/1984 - KHK 243/16 md.)
Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki
Devlet Memurları yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar.

"Madde 97 - (Değişik madde: 29/11/1984 - KHK 243/17 md.)

Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;

A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,

B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,

C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,

D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette, Devlet memurluğuna alınamazlar.

OHAL Donemindeyken yönetimin yerine yeni personel atanincaya kadar istifanı kabul etmeme hakkı var. Arkadas yukarıda yazmış okumadan yazmış bulundum sonradan fark ettim...

Kardeşim Sana Ne İş Veriyolarsa Onları Yapman İçin Müdüründen Yazılı İş Listesi İste, Sonra O Yazılı İsteğe Engelini Zorlayan İşler Varsa Raporunu Ekle Müdüre Geri Gönder. Müdür Senin Tepkine Göre Ya Yaptığın İşleri Azaltır Yada Sana Yazılı Cevap Yazar, Sende O Yazılı Cevabı Alır İlçe/İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Yazarsın. Sana Yardımcı Olurlar, Olmazlarsa O Zaman Bu Olayı Bir Daha Düşünürsün.

Anlatamıyorum mobbing olsun, iş zorluğu olsun yok. Sadece kafam rahat değil OKB var bende aşırı hemde ciddi anlamda hayatım alt-üst oldu ailem ile konuştum çık dedi hastanede yatmışlığım var benim bu sebepten o yüzden çıkmak istiyorum sağolsunlar amirlerim memurlar çok iyi fakat OKB tedavisi görürken atandım ve hapları bırakmak zorunda kaldım en başa döndüm, bittim..

Üst Alt