Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bütçem 110 bin TL. Rahat ve ekonomik bir model araç önerebilir misiniz?

erkan1525

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Sıfır bir araç almak istiyorum (ÖTV indiriminden yararlanarak)
Çok büyük bir bütçem yok, Maks 110000
Clio Sport Tourer veya duster düşünüyorum.
Arabadan hiç anlamam, yardımcı olabilir misiniz?
Satmak isteyince pişman etmeyecek bir araba almak istiyorum. Herkes Dacia dan uzak dur diyor.

Son düzenleme:
noter expertiz raporu istiyor zaten beğendiğin aracı expere sok kardeş

erkan1525

bende benzer durumdayım sıfır araç araştırıyorum bütçem 100-110 bin civarı. toyota corolla ve honda civic düşünüyorum. 110bine ötv eklenince liste fiyatı 165bin tl ye kadar olan arabalardan birini seçebilirsiniz. clio değilde megane düşünün bence.

+1 octavıa yada honda cıvıc.

erkan1525 bu cumartesi honda bayiine gittim honda civic 1.6 eco benzin+lpg o kadar güzel bi araç yapmışlar ki kendini arabanın içinde özel hissediyosun ötv indirimiyle 110 bin tl'ye geliyor. ikinci el pazarını da düşünürsek iyi bir araç değerlendirmenizi tavsiye ederim.

[FONT=sans-serif]Kardeşim Honda civic 1.6 eco benzin+lpg gerek rahatlık konforuyla gerek yakıt tasarrufuyla ,daha öncede kullanmış olduğum araçlardan çok daha iyi olduğu için tavsiye ederim sizin için sorun olur mu bilmiyorum ama tek dezavantajlı durum aracın diğerlerine nispeten biraz daha alçak olması ben 2 yıldır kullanıyorum hala doyamadım[/FONT]

Satmak isteyince pişman etmeyecek bir araba almak istiyorum diyorsan; Toyota Corolla / Fiat Egea / Ford Focus... Bu üçünden birini tercih etmelisin... Türkiye şartlarında asla zarar etmeyecek, aynı sınıf ve fiyatları da aşağı yukarı birbirine denk araçlar...

Daha öncede yazmıştım. Tekrar yazmak istedim.

Fabrika garantili LPG'li aracı 2 yıl kullanmış birisi olarak önermiyorum. Özellikle engelli arakdaşlara hiç önermiyorum. Yüksek km yapmayacaksanız zaten gerek yok, yapacaksanız Dizel tercih edin arkadaşlar...

1-Aynı aracın bakımları gibi onun bakımını ayrı takip edip her yıl yaptırmanız gerekiyor.
2-Ayrı olarak muayenesini de takip etmeniz gerekiyor.
3-Özel ayarları özellikle sıralı sistemler de iklimsel olarak farklılaaşabiliyor. Yani yaza girerken ve kışa girerken ayar yapılması gerekebiliyor.
4-LPG'li araç kurallarına uyulması gerekiyor, kapalı alanlara ve özel alanlara park edememe gibi...

StratoS

selamlar,

[FONT=Verdana][SIZE=2]PERİYODİK BAKIMLAR

Montajını yaptırdığınız LPG kitinin bakım süreleri
* Hava filtresinin temizliği her 3000 km de
* Gaz ayarı ilk 1000 km de
* Regülatör yağ alımı ve ayarı 10.000 km
* Hava filtresinin değiştirilmesi her 10.000 km
* Buji kontrolü ve değişimi her 10.000 km
* LPG valfindeki filtrenin temizlenmesi 10.000 km
* Regülatör sökümü, temizliği ve ayarı 20.000 km
* Regülatör tamir takımı değişimi, gaz ayarı, gaz filtresi 40.000 km[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]
Yukarıkadıkılerın fıyatları nedır bılmem ama bırde buna sanırım normal bakım da eklenırse ıs pahalıya patlıyacak gıbı.lpg olayından vazgectım bende.[/SIZE][/FONT]

ugir

Evet, bundan bahsetmiştim. fiyatlar özellikle yerli markalarda çok yüksek değil. Örneğin 10.000 km de yapılan bakımları 150 TL ye yaptıran arkadaşlarım vardı. Burada mesele takip ve uğraşma. Çünkü ne kadar Fabrika garantili de olsa, her türlü konuda sizi LPG servise yönlendiriyorlar. Araç servisinden çıkıp oraya gidiyorsunuz. Mutlaka normal bakımdan sonra da gitmek gerekiyor. Ayarlarını iyi takip etmek gerekiyor.

Yani bizler için hayat yeterince zor, araç zaten başlı başına bir sorumluluk iken, birde sanki 2. bir araç gibi LPG işleri çıkıyor ve şakası hiç yok.

Bu basit gibi gözüken ayar ve bakımları bir geçirdiğinizde otobanda 120 km ile giderken aracın stop ettiğini falan görüp, benim gibi kaza bile atlatabiliyorsunuz...

kesınlıkle şu an benım aracım ne eder nerden ogrenebılırım pekı?bayıler anladıgım kadarıyla az fıyat verıyor.

ugir

İlan sitelerinden emsal araçların fiyatlarına bakıp, kıyaslama yapabilirsin.

Lpg li araçlar ne kadarda sıkıntılıymış bakımları da darısı demek oluyor ki kendime yaklaşık 10 yıl çok şanslı lpg li araç kullanıcısı diyeceğim ama gel gör ki Ülkenin %37 yani çoğunluğu lpg yi tercih ediyor tabi ki akaryakıt ücretlerini yüksek olması bu oranın yüksek olmasında etkin o zaman da şöyle düşünmek gerek madem yazdığınız gibi bu kadar masraf çıkıyor niye lpg kullanım oranı %37 falan inanıyorum ki kaliteli bir lpg kiti kullanırsak Türkiye şartlarında en mantıklı yakıt sistemi zaten bir çok marka artık fabrika çıkışlı lpg araç sunuyor, ben yıllardır kullandım diğer bakımlardan fazlası sadece 10 binde filtre 20 tl değiştirmek birde senede bir defa oda sorun çıkarırsa ayar yaptırmak 20 tl dizel araçların bakımlarından çok da uygun ve aynı zamanda yakıt tasarruflu

Araç alacaklar, bende düşünüyorum ama rapor işini haledemedim.sizin raporlar yenimi. İbare de ne yazıyo bilgilendirirmisiniz.benim rapor da özel tertibatlı araç ihtiyacı vardır yazıyo.ama maliye kabul etmşyo

kanuni

Hem dizel hemde fabrika garantili LPG li araç kullanmış birisi olarak hemen cevap vereyim.

1- %37 rakamını nereden aldınız bilmiyorum. Ama doğru kabul edelim. Şuan neredeyse tüm taksiler ve hatta hafif ticari beniznli araçlar LPG'lidir. Onlar için LPG anlamlıdır. Çünkü Benzinli araçlar Dizellere göre ucuzdur. Ekonomik LPG kitleri ile devamlı araç başında oldukları için rahatlıkla bakım ve ayarlarını ypatırıp araçlarını kullanırlar.
Bu oranı husui araçlarda LPG kullanımı ne kadar diye bakmak ve öyle değerlendirmek gerekir.

2- Ben masrafdan ziyade uğraşmaktan bahsettim, yazıyı tekrar okursunuz. Hatta bakımlarını 100-150 TL ye yaptıran arkadaşlarım var dedim. Kaliteli LPg kiti şuanda 10.000 TL den başlıyor, 30-40.000 TL ye kadar çıkıyor. Eminim daha pahalıları da vardır. Örneğin 30.000 TL ye sıvı sistem yaptıran arkadaşım da sizin gibi halinden çok memnun. Yılda 1 sefer bakım ve ayara gidiyorum diyor. Ama 100.000 TL ye araç alıp, 30.000 TL LPG kitini kaç kişi yaptırabilir ve değer mi?

3- Birçok marka fabrika çıkış sunuyor çünkü Dizel yatırımı yapmadıkları ve geç yaptıkları için zaten önümüzdeki 20-30 yıla sona erecek pazara girmek istemiyorlar. Ben 0 Chevrolet aracıma BRC sıralı sistem fabrika çıkış LPG yaptırmıştım. Hatta Bayi LPG'yi hediye etmişti. 2 yıl kullandım ve lanet ettim. Bir sürü sıkıntı yaşadım. 120 ile giderken araç stop etti ve kazalar atlattım. Siz şanslısınızdır yaşamamışsınızdır. Ama ben yaşadım ve bu yüzden önermiyorum.

4- LPG li araç sdece filitre değiştirmek değildir. bir önceki sayfada arkadaşım paylaştı. Muayenesi ayrıdır, ayarı ayrıdır. Kapalı alanlara girememe vb bir sürü kuralı vardır. Ve en önemlisi normal bir araca göre 2 kat daha fazla dikkat edilmesi gereken hususları vardır. Çok güneşte tam depo dolu bırakılmaması, özellikle ısıya dikkat edilmesi, kaliteli yer ve markaların kullanılması gibi...
Sadece şunu söyleyebilirim, kaskoda bile LPG'li aracınız varsa riskten ötürü bir miktar fazla ödersiniz. Ve onun klozu ayrıdır.

5- Dizel aracın bakım maliyeti şehir efsanesidir. Şuanda 1.6 Dizel otomatik bir araç kullanıyorum. Benzinli aynı modeline göre 100 TL bakım fiyat farkı çıkıyor. Ayrıca LPg nasıl daha ekonomik? Sıralı sistemler özellikle kışın belli bir süre benzin kullanıyor. Şuan ben 100 km de 6 lt yakıyorum. Yani 40 kuruşun altında. LPG li arkadaşımda bahsettiğim benzin farkını eklediğimde bu kadar yakıyor.

Uzun lafın kısası, evet iyi sistemlerde bu kadar başınız ağrımayabilir. Ama 20-30.000 TL verip iyi sistemler taktıracağınıza, yine aynı farkı verip dizel alıp, hiçbir şeyi düşünmeden yine keyfinize bakarsınız diyorum. Hazır dizel araçların fiyatları bu kadar ekonomik olmuşken özellikle yılda 15.000 km yi aşmayacak hususi araç sahibi arkadaşların direk dizel düşünmesini öneriyorum, temiz temiz.

Kotan

aracın normal fiyatı ne kadardı? ne kadarlık bir indirim yaptırdınız acaba? bende honda araştırıyorum. 1.6 elegance eco sanırım.

mehmet_metu

hocam bütün vergiler dahil 168.500 tl fiyatı vardı ötv indirdi 110 bin olur dedi ama alıcı olmadıgım için pazarlık yapmadım eline nakit verirseniz 5 bin lira daha düşer diye düşünüyorum.

ankara bora otomotiv konya yolu üzerinde

Tavsiyem Honda Civic'tir pazarı asla ölmez çünkü kullanıcıları aşk olarak görüyor hondayı fakat asfalt aracı olduğundan memlekete giderken fln içiniz cız edebilir yok ben gitmiyorum derseniz kesinlikle honda civic 1.6 ECO benzin/dizel (LACİVERT) yanıyor.

umetinn

arabayı test etme imkanım oldu gerçekten çok hoş bi araba insanı özel hissettiriyo tasarımı ancak gördüğüm bi olumsuzluktan bahsetmek isterim boyum 1.81 olmasına ragmen aracın içinde sanki yerde gidiyo gibi hissettim Allah korusun kapı tarafından ciddi bi kaza olsa o alçaklıkta direkt kafa ve göğüs bölgesinde fazlasıyla zarar oluşur.

Soruyu baştan yanlış sordum yada eksik belirttim galiba. Oğlumun bide tekerlekli sandalyesi var. Daha doğrusu puset gibi büyük bir şey. Onu rahat indirip bindirebileceğimiz bir araç bakıyoruz aslında. captur bunun için iyi gibi görünüyor bagajı falan güzel ama kimse lafını bile etmedi...

*Altın kural.Lpg düşünüyorsanız japon atmosferikten şaşmayacaksınız.Yoksa canınız yanar!
*Lpg'nin muayenesi ayrı değildir.İlk taktırdığınızda girersiniz ondan sonra 2 senede 1 girersiniz.
*10 binde 1 bujiler değişmez.Ben 70 bin km sonra değiştirdim hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen.
*Hava filtresini zaten lpg olmasa da 10 binde 1 değiştireceksiniz.Eh bi' zahmet.
*Rampalarda ömür törpüsüdür, arabayı bağırtmak istemezsiniz tosbağa gibi çıkarsınız.Yüksek devire gelmez subapları zamanla eritir.
*Asıl sorunu es geçmişsiniz.30-50 binde 1 subap ayarı yapılması önerilir.
*Kapalı otopark olarak istanbul'da sadece 2 tane avm'ye giremedim, oralara girmesem de olur.
*Yakıt alırken pompacılar küfür eder gibi bakar eğer dolum ağzı altta ise.Dayanamayıp benzin deposunun yanına almıştım.
*Her kit 30 bin tl değil.Sanırım bahsettiğiniz motoru lpg'ye uyumlu olmayan araçlar için.Ben taktırdığımda 2,750 tl idi.Lovato yağlayıcı sistemli.
*Tüm bunların yanı sıra çevreyi daha az kirletir.

arkadaşlar benımkisi biraz konu dışı gibi araç araştırıyorum bütceme göre bakıyorum huyundai i20 86 bin gelişi bana aama sorun şu raporumda... yeni adığım ehliyet arkasında yazan kod 20.09 uyarlanmış park freni alacagım araçta böyle özellik yok bu sorunla karşılan varmı çözüm yolu nasıl olmalı bu tertibatı nasıl yapacagız

erkan1525

Genelde arkadaşlar C segment SUV bakıyorlar. B segment bakmıyorlar, bu yüzden çok konuşmuyoruz. Ama segmentinde güzel bir araçtır Captur.

okidokiaga

tertibat yapan firmalar ile görüşün. Bayilerden de yardım isteyebilirsiniz.
emrah1986

Genel uygulamalar bırakıp, kendinize göre yormulamışsınız. Elbette saygı duyarım. Ama yazdıklarınızla ilgili anlamadığım detaylar var:

2- Ben 15.000 de bujileri değiştirdim. Sizin gibi 70 değil. Kite göre değişen bir durumdur bu.

3-Hava filitresi konumuz değil. LPG filitresinden bahsediyoruz. Bakımlarda onu değiştirmişlerdi.

4-Yen nesil sıralı ve sıvı sistemlerde çekiş kaybı yoktur. Dediğim gibi 2 yıl kullanan birisi olarak söyleyebilirim. Fabrika garantili LPG takılan aracımı Dyno'ya alıp, LPG aktifken ve aktif değilken performansını kontrol etmişliğim de vardır.

5-Subap yapılması belli motorlarda olur. Bazı ustalara göre eninde sonunda olur ama çok geç olabilir. Kesin olarak birşey yazamazsınız.

6- LPG'li araçların kapalı otoparklerin hepsine girmesi yasaktır. İzmir'de AVM geçtim, Belediyenin Kapalı Otomarklarına bile almıyorlar. Siz kuralları dinlemeden giriyorsanız ayrı tabiki.

7- Sıralı sistemlerde şuan 5-10.000 TL civarıdır. Ama bazı motorlara göre sorun çıkmayan sıvı sistemler 10.000 TL den başlar 50.000 TL olanı da duydum.

Bana göre yazı yazarken, kesin olmaz, biz zahmet, kesin böyle vb. demek yerine bahsettiğiniz şeylerin subjektif kendi yargılarımız olduğunu unutmadan yazalım...

Son düzenleme:
Arkadaşlar benım bu otv hesaplamada kafam karıstı. %50 ve % 60 neye gore hesaplıyoruz.Mesala ben 15.000 tl olan bır aracın 150.000%1.50=100000 dıye hesaplıoum. nasıl oluyor tam olarak?

Sen 2 sene kullanmışsın ben 7 sene kullandım.Daha sen yazdıklarımı anlayamamışsın.
Ben performans kaybı olur demedim.Bağırtmak istemezsin...Çünkü ne kadar yüksek devir o kadar subaplara zarar.
Antalya'da açık otoparkta Ağustos sıcağında depom dolu 2 gün bekledi ama ne hikmetse patlamadı.Yani yazdıklarınızın çoğu simülasyon ama pratikte öyle değil.
Bakımları yapıldıktan sonra dizelden veya en az dizel kadar ekonomiktir.En azından gırgır sesi çekmezsin.Bakımında zor bişi yoktur.İşinin ehli ustaya götürürsün ayarı yapılır bakımı yapılır biner gidersin.Öyle 120km hızla giderken stop ettirecek kadar bakımlarını nasıl aksattınız merak ettim.Demek ki becerememişsiniz.

Tekrar ediyorum ekonomi yapacağım diye turbolu araçlara araçlara lpg takarsanız başınız ağrır. Mazda 3'e bile takılması problemken millet yürek yemiş gibi turbo motorlara takıyor.

LPG öcü değil, dizel gibi doğa düşmanı hiç değil.Senin saydığın maddeler kadar korkunç değildir.Anladın mı şimdi?

Üst Alt