Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bütçem 110 bin TL. Rahat ve ekonomik bir model araç önerebilir misiniz?

emrah1986

Her zaman böyledir... Biz yanlış anlatmayız, karşımızdaki anlamaz...Ama üslüba dikkat edelim. Ben siz şeklinde konuşuyorum, Sen'e dönmeyelim...

1-Rampa çıkarken niye bağırtmak istemeyeyim? Vites küçültüp yapmam gereken neyse onu yaparım. Kaldı ki aracım otomatik vitesti zaten kendisi ayarlardı...

2-Sıcak havada araç kesin patlar diye birşey yok. Hiçbir LPg firması ve usta önermez. Sonuçta risk var. Bu mantıkla sigorta da yaptırmayalım, nasılsa birşey olmaz bize değil mi?

3-Benim beceremediğim birşey yok. Fabrika garantili BRC kit katılmıştı. Ama ayarları yanlış yapıldığı için kaza riski yaşadım. RİSK YAŞADIM. Ama dizel de böyle bir şey var mı... Bu arada ne zamandır Dizel kullanmadınız, bu söylemler 50 yıl öncesinin söylemleri, acaba çevrenizdeki büyüklerinizden duyduklarınız mı yazıyorsunuz? Yeni nesil dizellerde gırgır sesi duymazsınız.

4- Şu dönemde turbozsuz salt atmosferik araç bulmanız çok zordur, bunu da bir kenara not edin isterseniz...

5- LPG öcü vb çocukça şeyler söyleseydim, Ticari araçların ya da yılda 15.000 km den fazla yakan ve ekstra işlere ayıracak zamanı olanlar için mantıklı demezdim ;)

Belirttiğim gibi, bence biraz büyüklerinizi dinlemeyin. Kendiniz yeni nesil dizel araçları bir test edin. Kaymak gibi... Sonra ne geeksiz uğraşmışım ne güzel yapmışlar dersiniz...

O zaman anlarsınız olur mu?

---------------------------------------------------------------------------
ugir

Aracın net fiyatı 120.000 TL üzerindeyse %60 ÖTV hesaplarsın. 120.000 TL altındaysa, %50 ÖTV hesaplarsın.

Bizde dizel araçla giderken motor durmuştu. Hemde araç yeniydi. En fazla 3 bin falan. Mazot pompası sıkışmış dediler. Kötü yakıt falan da alınmamış. Hep aynı yerden alınmış. Olabilir böyle şeyler diye düşünüyorum...

Ama kirlilikle ilgili git gide daha fazla haber ve etkinlik oluyor. Bir anda çıkıp şu kadar zaman içinde dizel otomobilleri kaldıracağız derler mi acaba? Zaten bazı ülkede bazı şehirlere girmesi ya yasaklandı yada süre verildi. Örnek almanya.

erkan1525

Elbette münferit durumlar olabilir. Kul yapısı sonuçta. Araç motor harikadır, Acun Ilıcalı gibi arka lastiğiniz patlar ve Ferrariniz pert olabilir.

Ama hiçbir şey Dizel'in LPG'den daha risksiz olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yeni uygulama ve yasalarla fosit yakıtlı motorlar bitecek. Ve bunu bizler Allah izin verirse ömrümüzde göreceğiz. Dolayısıyla Dizel'de bitecek Benzinli de bitecek, Hybrid de bitecek...

ÖTV den yararlanmak için sıfır araç mı? almak gerekiyor.2.el araçlarda ötv indirimi var mı?

sgurkan

0 araç, yani plakası çıkmamış, tescili yapılmamış araç almanız gerekiyor. Çünkü araçlara ilk iktisabında ÖTV uygulanıyor.

sıfır araç almayı dusunuyorum ben de ....😌...

Son düzenleme:
Daci mcv logan veya duster veya lody tavsiye edilir ekonomik olarak uygun ve geniş az yakıyır

2016 şubat ay'ında ÖTV indirimli 43 bin'e aldıgım 1.6 dizel SEAT LEON çok şükür daha yolda bırakmadı (43 bin'e aldım şuan 90 bin ) hızlı ve seri bir araç

Bende Fıat 500 L nin Wagon modelini aldım 7 koltuk ve koltukları gömülüyor, rahatlıkla tekerlikli sandalye sığar, yakıtı resmen kokluyor, acayip konforlu kesinlikle tavsiye ederim erkan1525

StratoS
Söylemlerinize kesinlikle katılıyorum yılda 30000 km civarı ve üzeri yol yapıyor iseniz lpg den uzak durun uzun vaade de kesinlikle zarar ettiriyor .

@erkan1525 eğerki 115000 civarı çıkabilirseniz hyundai kona yı tavsiye ederim ellite smart modelini test etme şansım oldu araba ağırlık motor gücü ortantısına göre hafif kalıyor ve muazzam bir performans ve yakıt ekonomisi sağlıyor ama hafif dediğime bakma en dolu modeli olan ellite smart 1470 kg civarında 18" standart jantları ile çok iyi yol tutuşu sağlıyor donanım özellikleride oldukça yeterli . tek kusuru bagajının biraz küçük olması ..

Merhaba aracınız hakkında merak ettiğim bir konu var .. aracınız dizel otomatik mi ? vites geçişlerinde yığılma oluyor mu ? yoğun trafikte viteste vuruntu veya kararsızlık oluyor mu ?
Bende Fıat 500 L nin Wagon modelini aldım 7 koltuk ve koltukları gömülüyor, rahatlıkla tekerlikli sandalye sığar, yakıtı resmen kokluyor, acayip konforlu kesinlikle tavsiye ederim @erkan1525

Dizel ve otomatik, yığılma yok , şehir ici trafikte viteste kararsızlık yok, yağ gibi giden star - stop özelliği olan bi araç, şiddetle tavsiye ederim, daha önce kia carnival kullaniyordum onun konforunu bile aştı, birde port bagaj taktırdım hem göze hem amaca hizmet ediyor.

Dizel ve otomatik, yığılma yok , şehir ici trafikte viteste kararsızlık yok, yağ gibi giden star - stop özelliği olan bi araç, şiddetle tavsiye ederim, daha önce kia carnival kullaniyordum onun konforunu bile aştı, birde port bagaj taktırdım hem göze hem amaca hizmet ediyor.
iyi günlerde kullanın

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cevabınız için teşekkür ederim , rabbim kazasız belasız binmeyi nasip etsin siz inşallah nimrennnn

Üst Alt