Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C-Leg Protez kullanan var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GuLGuZeLi1

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
12 yil önce bacagimi kaybetim Ve neredeyse hic bir protezimle yürüyemedim Halende yürüyemiyorum.protezimi degistirmek istedim ama bana sadece tamir ettire bilecegimi 2009 da yenisini alabilecegimi söylediler .protezcime danistim ve C-leg sigortamin ödeyebilecegini söyledi .

sizce C-leg iyi bi protez midir? yada c-legten daha iyileri var midir? Sürekli internet araciligiyle aratisiriyorum ama Internette protezler hakkinda fazla bilgi bulunmuyor

cevaplarini bekliyorum.

Herkese cok Tesekkür ederim .

öncelıkle geçmiş olsun bızde ortez protezcıyız devlet şu anda sadece moduler protezı verıyor bıde 5 yıl beklemende gerekmıor burda bı arkadaş daha beklıyodu 3 yıl olmuş benım dediğim şekılde raporunu yazdırdı şu anda bursada yaptırıyomuş tekrardan geçmiş olsun

sanirim KOnuyu acarken bazi seyler belirtmedim
ben 5 yildir avusturyada yasiyorum.Yillardir C-leg takilmasini bekliyorrum yasalara göre 6 yili doldurmadan ne bu bacagi nede baska bi protezi alamayacakmisim.
burada bulunan doktorumla ve Otto Bock firmasi yetkileriyle konustum Otto Bock firmasi C-leg in kurumlar yardimi olmadan hic bi sahsin ödeyemiyecegini söylediler ve bunedenlede sigortamin C-leg ödeyecegini söylediler. .

Ama ben nasil birseyimkine c-leglede yürüyemiyorum :S
doktorum c-leglede yürüyemiyecegimi söyledi :(:)((
tek Umudum C-leg

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.
Forumun bu bölümüne yazdıklarınızı okudum ve bende üye olmaya karar verdim. Bende bundan 18 yıl önce trafik kazası geçirdim ve birazda doktor ihmali ile sağ bacağım diz üstünden itibaren yok. Bende birçok kez protez yaptırdım.
İlk başlarda çok rahat ediyorum protezim yapılınca, tamam diyorum bu gerçekten en iyisi, ama aradan bir yıl geçmeden rahatsızlıklarım ortaya çıkmaya başlıyor.
İlk protezimi bulunduğum şehirde yaptırdım. Bilenler mutlaka vardır. Böyle odun gibi birşeydi belden bağlamalı falan çok ilkel birşey. Sonra saolsunlar İsviçre de bulunan yakınlarım dolayısıyla orda yaptırdım protezimi ve yürüme kursuna falanda gittim. Sonrasını hep Ankara da yaptırdım.
Ama söylediğim gibi protezi yaptırdıktan 1 sene sonra ızdıraplarım başlıyor. Şu an son protezimi yaptırmamın üzerinden 4 sene geçti. Yeni bir protez yaptırmak üzere anlaşacak gibiyim. Belki adını duyanlarınız vardır. Kendiside 4 yaşında geçirdiği bir trafik kazasından dolayı dizaltı protez kullanan Alman teknisyen Heinz Biller İstanbul'da Marmara Ortopedi ile anlaşmış ve 15 günde bir oraya geliyor.

Bana c-leg önermişti esasında. Ama Marmara Ortopedi'nin üst katında Sakatlar Derneği Genel Merkez var. Başkan Şükrü bey bana cleg in Türkiye şartlarında özellikle yaşadığım yerin kış memleketi olması dolayısıyla (Sivas'ta yaşıyorum bu arada) çokta kullanışlı olmayacağını, en ufak bir düşmede yada benzer bir durumda bilgisayarlı olduğundan elektronik aletlerin bozulacağını bunu yaptırmanında çok maliyetli olacağını söyledi.

Ben şu an hangi protezi kullandığımı açıkçası pek de bilmiyorum. Ama çorap falan giymiyorum. Ayağım hemen diz kapağımın üstünden kesildi. Biller de bana mevcut protezimin 30 yıl önce yaptıkları protez olduğunu, buna nasıl tahammül ettiğimi söyledi.

Neyse biraz uzun oldu ama benim sormak istediğim c-leg kullanıpta gerçekten çok çok memnun olan kimler var. Ben sigortalı çalışıyorum ve tam olarak bilemesemde bildiğim kadarıyla sigortam protezin ancak 1700-2000 lirasını falan karşılıyor. Cleg de 30000 euro falanmış.

Önerilerinizi/şikayetlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Teşekkürler.

c-leg i su an icin devlet ödemesi yok ... sunu bilmelisiniz arkadaslar devlet eskiden sadece gazilere karsiladigi dinamik ayakli silikon liner pin sistemli hidrolik pnomatik eklemli protezi ya da dinamik ayakli silikon liner pin sistemli elektronik eklemli protezi sosyal güvencesi olan herkese vermeye yakin bi zamanda basladi ... bunu cogu kisi bilmez ... ve bi protezin tutari 10.000 lirayi gecmektedir ...

klasik ya da modüler protez kullanip da rahat edemeyenler,bunlari arastirsin lütfen ...

kagit ucak tamircisi;

Lütfen bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisiniz. Mesela doktora protez yazdıracağım zaman raporda neyi nasıl belirtmesi lazım.

Teşekkürler.

mrb

sayın sivas c-leg hakkında kim ödeme yapıyor dediyse yanlış bir bilgi alış verişi olmuş sgk kurumları c-leg ödemiyor.

ikincisine gelince c-leg durup dururken hadi kardeşim gel yürüyelim demiyor.bütün eklemlerde kişinin aktivitesi önemlidir.yani siz aktif bir durumunuz yoksa sizi cleg rahat ettirecek diye bir kavram yokturher protezde ilk sıraya gelen şey soket konforudur sonra kişinin aktivitesine göre değişik eklemler kullana bilir.ama siz soketten yaana ızdıraplı iseniz cleg de size çare olmaz.

siz genede bir protezcinizle kendinizi değerlendirmeniz daha mantıklı olur.

Sayın mevlanauysal; hiçbir kurumun c-leg'in ödemesini yapmadığını biliyorum. Fakat kagit ucak tamircisi "devlet eskiden sadece gazilere karsiladigi dinamik ayakli silikon liner pin sistemli hidrolik pnomatik eklemli protezi ya da dinamik ayakli silikon liner pin sistemli elektronik eklemli protezi sosyal güvencesi olan herkese vermeye yakin bi zamanda basladi ... bunu cogu kisi bilmez ... ve bi protezin tutari 10.000 lirayi gecmektedir ..." yazmış.
Sorum gerçekten devlet bu kadar parayı ödüyor mu ve ödüyorsa ben protez yazdırırken doktora nasıl ve ne yazdırmalıyım?
Bir de ben 18 yıldır dizüstü protez kullanıyorum. Ama bugüne kadar birkaç yere protez yaptırmama rağmen birtürlü memnun kaldığım bir protezci bulamadım. Hepsi işi ticarete dökmüş. Protezlerimdende memnun kalmadım.
Şöyle ki ben normal değneksiz yardımsız her işimi kendim görebilecek ölçüde protez kullanıyorum fakat benim istediğim çok daha rahat edebileceğim bir protez kullanmak. Yürüme kalitemi maximum seviyede istiyorum. Bununda en iyi c-leg ile olabileceğini söylüyorlar. Benim çok öyle aman aman hareketli bir yaşantım yok, ama spor yapmak istiyorum protezim engelliyor, yürümek istiyorum bir süre sonra hem çok yoruluyorum hem de canım acıyor. Hareketlerimde birşekilde kısıtlama istemiyorum.
O yüzden bir c-leg kullanıcısıyla görüşüpde fikrini almak istiyorum ve devlet bana en çok ne kadar ödeme yapar onu merak ediyorum.
Teşekkürler.

sivas,bi diz üstü protezi icin mesela ''dinamik ayakli silikon liner pin sistemli elektronik eklemli protezi'' kullanmaya karar verdin diyelim ... sen doktora gidip önce konusmalisin ... doktorumuz eger bu protez sana uygun oldugunu düsünürse receteye yazar ...

bu protezin tutari o verdigim fiyattan cok üstünde ... ve devlet de bunu karsiliyor ...

BEn avusturyada yasiyorum Ve protezcime sordum clegi devletin karsiladigini söyledi ama protezcimde is yok :).
Ama sigortanin karsilamasi icin :) sigortamin olmasi gerekiyor.sigorta olmadiginda dolayi ne yazikki hic bisi yaptiramiyorum.

merhaba

sayın sivas şimdi kağıt uçak tamircisi onu yazmış ama onunda bilmediği bir takım düzenlemeler var.

birincisi gaziler sınıflandırılmaktadır.bütün gaziler aynı statüde diğil.baza gazilere sadece modüler sistemleri ödemekte.
gazinin sınıfına bakıp ondan sonra bunu söylemek lazım kanunen böyle.

ikinciye gelince tekrar söylüyorum sizin acı çekmeniz eklemden diğil sokettden. siz soketten gayet rahatsınızdır hoplar zıplar herneyse bir takım aktiviteleri rahatlıkla yapa bilirsiniz ama soket konforu iyi değilse sana dünyanın en uç noktadaki eklemini kullansalar sen gene sporunu koşmanı vs gibi aktivitelerini gerçekleştiremezsin.

sayın sivaas şuan hangi tip eklem kullanıyorsunuz ona bakmak laızm.ve ampute nedeniniz ne bana aktarıranız sevinirim.

sayın kağıt uçak tamiricisi reçeteye istersen altın kaplama yazsın doktor ödeyecek diye bir şey yok. bakın tekrar söylüyorum kişi ssk,bağkur,emekli sandığı gibi kurumlarda normal rahatsızlıktan uzvunu kaybetti ise ödemez.tabi bunlar şimdi kendi içerisinde iş kazası trafik kazası falan diye ödeme koşulları çıkıyor.her gaziye ödeme yapılmaz ödemezlerde zaten.

Sayın Mevlanauysal benim ampüte nedenim trafik kazası geçirmiş olmam ve evet soketimden memnun değilim. Ama eklemden de çok memnun sayılmam, şu an hangi eklem kullandığımı açıkçası tam bilmiyorum, ottobock modüler sistem ama hangisi onu bilmiyorum. Yasada hiçbir açıklık yokmu yani, devlet sadece 2000 küsür liramı ödüyor (ondan da katılım payı kesilecek). Teşekkürler.

mevlana,ben ortopedi ve protez de calisiyorum ... ve inan bu dediklerin hic bi anlam ihtiva etmiyor ... asli yokken söylediklerinin,nasil böyle net konusabiliyorsun ...
sivas,aciklamali olarak anlatacagim int.te bir de video eklemek icin bikac sorunu asmam gerekiyor ...

mrb

sayın sivas siz ilk önce soketkonforunu yakalamay deneyin derim.yoksa eklem sizi çok rahatlatmaz.soketiniz çok rahat ve konforlu olcakki siz farklı eklemleri rahatca kullanabilesiniz bu dünyanın hertarafında kural budur.

ikinciye gelince trafik kazalarında kazayı geçirdiğiniz anda sadece birkere ye mahsus istenilen şeyleri öder bu yüz milyarıda bulur anlatabiliyormuyum.ama bir defaya mahsus.

kagit ucak tamircisimevlana,ben ortopedi ve protez de calisiyorum ... ve inan bu dediklerin hic bi anlam ihtiva etmiyor ... asli yokken söylediklerinin,nasil böyle net konusabiliyorsun ...

sayın kağıt uçak tamircisi size gelince ben sizin lise arkadaşınız değilim mevlana diye hitap edecek. siz eğer protez ortezcide iseniz benimle mutlaka bir ticari ilişkiniz vardır bana isterseniz firma adını ve bilgilerinizi verin ben sizi ve bukonuda yöneticininizi bilgilendiriyim yasal mevzu hakkında. ben türkiye genelini bu konuda geziyorum benim gözümden kaçması imkansız bunuda söyleyim.

mevlanauysal nezaket davranisimi sorgulaman,anlamsiz,yersiz,zamansiz ... bu konumda ben ne sana ne de baskasina cevap vermek istemem ...

sunlari dedin:

-bakın tekrar söylüyorum kişi ssk,bağkur,emekli sandığı gibi kurumlarda normal rahatsızlıktan uzvunu kaybetti ise ödemez.tabi bunlar şimdi kendi içerisinde iş kazası trafik kazası falan diye ödeme koşulları çıkıyor.her gaziye ödeme yapılmaz ödemezlerde zaten.
-birincisi gaziler sınıflandırılmaktadır.bütün gaziler aynı statüde diğil.baza gazilere sadece modüler sistemleri ödemekte.
gazinin sınıfına bakıp ondan sonra bunu söylemek lazım kanunen böyle.
-ikinciye gelince trafik kazalarında kazayı geçirdiğiniz anda sadece birkere ye mahsus istenilen şeyleri öder bu yüz milyarıda bulur anlatabiliyormuyum.ama bir defaya mahsus.

yazilardaki tutarsizligi okudun. bu konuda yorum yapmama gerek yok ...

o zaman da demistim doktor uygun görürse,protezi yazar ... rahatsizlik ne olursa olsun / neyden kaynaklaniyorsa kaynaklansin bunu kime uygun görülürse bir kere karsilar ...

firsat buldugumda / video eklemeyi basardigimda bunu yeni baslikta acacagim ...

Ben az önce Ankara Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Fiyat tesbit merkezini aradım. Oradaki görevli bana bütçe uygulama talimatındaki fiyatın ödeneceğini(+kdv) emekli sandığının sitesinde (http://www.emekli.gov.tr/cihaz/Ortopedi.pdf) belirtilen AAA51000 kod numaralı diz üstü protez (elektronik eklemli) diye belirtilen protezin sadece gazilere uygulandığını söyledi.
Yine de Kağıt uçak tamircisinin ekleyeceği videoyu sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım kanunda bir açıklık vardırda cleg olmasa bile daha düzgün bir protez yaptırabilirim.
Teşekkürler.

kağıt uçak tamircisi arkadaşım konuyu güzel almışsın ben cleg hakkında ödemez diyorum diğer modüler sistemleri demedim. konunun içeriğine bakalım istersen.

neyse bakalım sayın sivas bence biraz para biriktirin yoksa bu yasalar kolay çıkmıyacağa benziyor :)

sayın sivas ordaki teknik ortopedinin nuamrasına ulaşamazsanız ben size veriyim orda görüşmeniz gereken ünal abi bi sor bakalım bizdende selam ilet.

Sayın kagit ucak tamircisi gerçekten size nekadar teşekkür etsem azdır, bu siteyi tesadüfen bulup sizin yazdıklarınızı okuyup araştırmasam böyle birşeyden asla haberim olmayacaktı.
Evet arkadaşlar devlet bu parayı ödüyormuş. Teknik ortopedi ile görüştüm ödendiğini söyledi. Aynı zamanda ben Türk Sağlık Sen mensubuyum. Sendikanın genel mali sekreterine sgk yı ve emekli sandığını arattım oda olumlu yanıt aldı.
Yani devlet bu parayı ödüyor.

Sağlık Kurulu Raporuna "(AAA51000) Elektronik eklemli dizüstü protezi kullanması ve yapılması uygundur" diye yazdırmak gerekiyormuş.

Bilgilerinize...

elektronik eklemli protez

sevgili arkadaşlar..
ne zaman bir protez haberi duysam ümitleniyorum. 2 yılı geçti protezimi yaptırdığım .sigorta destekli,otto bok malzemeli.2 yıl oldu koltuk deyneksiz yürüyemiyorum. zorlanıyorum. istanbul ve bursada ottobockun tavsiye ettiği yerlere gittim.kimseden net bir ifade alamıyorum.
benim gibi sol diz üstü protez kullananlara,PROTEZCİLERE yalvararak rica ediyorum.
HANGİ TÜR PROTEZ KULLANIYORSUNUZ,RAHATMISINIZ,BASTONSUZ YÜRÜYEBİLİYORMUSUNUZ.
SİZCE AH PARAM OLSADA ŞUNU TAKTIRSAM DEDİĞİNİZ MARKA NE,BUNU BİRİSİNDE GÖRÜPTE ŞAHİT OLDUNUZMU.RAHAT YÜRÜME GARANTİSİ VARMI.ONLARI GÖRMEK MÜMKÜNMÜ.
ELKTRONİK EKLEMLİ PROTEZ İÇİN 2 YIL ÖNCE PROTEZ TAKTIRDIĞIMDAN SSK DESTEĞİ OLACAKMI??
LÜTFEN DETAYLI CEVAP ..LÜTFEN... SELAMLAR...

mrb

mesut bey bakın yukardaki konunun gene özüne inersek eğer sizin güdüğünüz kısa vs vs ise protezde suspansiyon sağlıyacak pozisyon yoksa veya güdüğünüzün anatomisi bu tarz şeylere uygun değilse sıkıntılar başlar.

bakın tekrar söylüyorum sizin soket konforunuz iyi değilse ne olursa olsun siizin yürüyüşünüzü bilmem neyinizi değiştirmez.soket ve güdüğün şekli ampute şekli çok önemli.

merhaba gülgüzeli.öncelikle geçmiş olsun.anladığım kadarıyla trafik kazası nedeniyle amputasyon gerçekleşmiş.eğer trafik kazası türkiyede olmuş ise ve bulunduğunuz aracın trafik sigortası varsa bu sigortadan faydalanarak c-leg taktırabilirsin.2 yıl kadar önce denizlide bir hastamıza c-leg'i bu yolla uygulayabildik.ama avusturya'da mevzuatlar nasılsır bilemem.ama türkiye'de trafik kazası sonucu amputasyonlarda trafik sigortası 80.000tl ye kadar ödeme yapar.yardımcı olabildiysem mutlu oldum.
tekrar geçmiş olsun

C-Leg kullanıyorum ve deneyimlerim.

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Zehra ben Ankara'dan. 2005 yılında trafik kazası geçirdim, sağ bacağım diz üstü ampute. Kazadan sonra ilk olarak SGK'nun karşıladığı diz üstü klasik eklemlerden birini kullandım (yürümeye alışmak ve c-leg'in türkiye gelmesini aynı zamanda c-leg için gerekli parayı temin edebilmem için) bir yıl kadar ve şu anda c-leg kullanıyorum. Kazadan bir buçuk yıl sonra takıldı bu protez ve protezimden çok memnunum. Maddi imkanınız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Diğer arkadaşlarında söylediği gibi özel sağlık sigortası dışında SGK malesef bu protezi karşılamıyor.

Sorularınıza geçmeden önce, kesinlikle protez yaptırmak için iyi bir medikalci seçin (iyi bir medikalci "insan" bulmak kolay değil.) Seçeceğiniz medikalcide akbaba tavrı olmasın. Çünkü medikal piyasası karışık bir piyasa mutlaka bilenleriniz vardır.

Kaza geçiren arkadaşlar c-leg taktırmak için aracın kaskosuda, trafik sigortasıda maddi manevi tüm tazminatlarınızı ödemekle yükümlüdür. Bunun için dava açma gibi bir zorunluluğunuz yok hazine müsteşarlığına dilekçe ile trafik sigortasını yada kasko fimasını şikayetiniz yeterlidir.(Hazine sigorta firmalarını denetleyen bir kuruzm zira poliçe kesme haklarını bile elinden alabiliyorlar. Buda sigortacıların iş yapamamsı demek olur heralde.) Bütün bu işlemlerden önce sigorta firmasıyla anlaşmayada gidebilirsiniz.

Soru ve sorunlarınıza gelince;

Yürüyemiyorum demişsiniz. Yürüyememek derken bir bacağınızı kaldırıp adım atma sorunumu yaşıyorsunuz (adım atarken düşüceğim korkusu mu?) eğer öyleyse bu tamamen sizde biten birşey. İstiyorsanız başarmak için tüm gücünüzle çalışacaksınız. Yürüyememe sorunu bacağınızın acımasından kaynaklanıyosa bu soketle alakalı bir sorundur. Ama şunu unutmamak lazımki soket ne kadar rahat olursa olsun sert bir madde ve canınız genel olarak acıyacaktır.(sıcak havalarda bacağın soket içinde terlemesi, bacağın ince derilerinin yara olması vs.).

Kısacacı yürümek istiyorsanız tüm acı çekmenize rağmen inatla yürümeniz ve korkularınızı (varsa bastonunuzu, yürümeye çaklışırken tutunduğunuz duvarları) bir kenara atmanız gerekiyor. Dünyanın en mükemmel protezide olsa siz yürüyemiyorsanız bir işe yaramaz (ÖRN: arabayı kullanmayı bilmiyorsanız BMW'de alsanız bir anlamı olmaz). Bu konudaki tek tavsiyem canınız acısada yürüyün. Düşme korkusu çok saçma bir korku, düştüğünüzde olabilecek en kötü şey canınız çooook yanacak belki küçük olasılıkla bir yeriniz kırılacak, incinecek ama yürümeye başladığınızda hepsi geride kalacak. Herşey yürümeye başlayana kadar. Yürümeye başlayınca kimse sizi tutamaz...

C-leg ve klasik eklem arasındaki fark ise;

* Klasik eklemde adım atarken hep kontrollü olmanız gerekiyor. Aksi halde sık sık yeri öpebilirsiniz (benim kullandığım eklemde fren sistemi omladığı için hep düşüyodum:). Klasik eklemde hergün yere düşüyordum düşmeden bir gün geçirirsem o gün şanslı günüm oluyordu.

* C-leg'de ise düşme korkusu yaşamazsınız fren sistemi denilen bir sistem var eklemi büktüğünüzde hemen kapanmıyor, sizin isteğiniz doğrultusunda eklemin bükülme hızını ayarlatabiliyorsunuz. (c-leg'de ilk takıldığı üç ay boyunca dört kez düşmüşümdür. Tek sebebide yanlış eklem ayarı yaptırmamdır. Ayarlarını medikalcime gidip düzelttirdiğimde sorun ortadan kalktı) Bu arada sanıldığının aksine düşünce bilgisayar sistemi bozuluyo yok işlemcisine bişeyler oluyomuş vs hikaye (ben protez bacağımdayken üzerine çok sert düştüm ve dizim 'eklem' yere çarptı hiç sorun olmadı protezi çıkarınca elimden yere düşürdümki zaman zaman hala düşürüyorum ama yine sorun yok. Tek sorun kesinlikle su değdirmemeniz gerekiyor.

* Klasik eklemde merdivenleri inerken tek tek iniyorsunuz ve tek tek çıkıyorsunuz. İnerken önce protez bacağınızı atıp sonra diğer bacağınız protezin yanına çekiyorsunuz.

*C-leg'de ise inerken herkes gibi iniyorsunuz çıkarken tek tek çıkıyorsunuz. Protez bacağınızla merdivenin ucuna basıyorsunuz diğer bacağınızı bir alt merdivene attığınızda eklem yavaşça (ayarlattığınız hızda) fren sistemini devreye sokarak bükülüyor normal bacak gibi.

* Klasik eklemde enerjiniz ne olursa olsun yürüme hızınız sabittir. eklemin katlanıp kapanmaması ve düşmemek için eklemin hızına göre hareket edersiniz.

* C-leg'de eklem sizin enerjinize ve hızınıza göre hareket eder. Koşmak istediğinizde düz bir zeminde rahatlıkla koşabilirsiniz (sürat koşuları şeklinde değil) eklem diğer bacağnızın hızını takip edecektir.

* Klasik eklemle yokuşları inerken ayağın topuk kısmına basarsınız. Düşmemek için özenle inersiniz.

* C-leg eklemle yokuşlardan inerken hiç düşünmenize gerek yok adımı atarsınız ikinci adımı atarken eklem fren sistemini devereye sokarak bükülmeye başlar diğer ayağınız yere değdiğinde eklem bükülme işlemini tamamlamış olur.

* Klasik eklemi akşam bacağınızdan çıkarıp yatarsınız.

* C-leg'i akşam bacağınızdançıkarıp şarja takarsınız.

* Klasik eklemli bacak hafiftir. (benimki çok hafifti)

* C-leg ağırdır. Ciddi anlamda bacak kasına ihtiyaç duyarsınız.

Arkadaşlar ulaşmak ister ve bilgi almak isterseniz zehracobanbas@hotmail.com dan ulaşabilirsiniz. Medikalcim muhteşem biri tavsiye ederim protez düşünüyorsanız şu ismlede görüşmeden geçmeyin: CEM ilker BÖLÜKBAŞ-PROSMED medikal (PROSMED medikal PROTEZ-ORTEZ rehabilitasyon merkezi, Keskin SOK.NO.18/A cebeci, ANKARA Tel: 0312 363 60 65.

Ve arkadaşlar son olarakta şunu eklemek istiyorum. İlk c-leg anlatıldığında aynen normal bacak gibi yürüyebiliyosun vs.gibi anlatıldı (yukarda saydığım özellikler anlatıldı) ama ben yinede çok büyük umutlarla beklemiştim. c-leg gelince bacağımı kaybetmemiş, tekrar kendi bacağım gibi hareket edebileceğim duygu ve düşüncesine kapılmıştım. Ama gerçek şu ki protez muhteşem olabilir, çok iyi yürüyor ve bacağını kontrol ediyor olabilirsin ve hatta hiç canın acımıyor soketin çooook rahat olabilir, protezin dış dokusu bacak dokkusu gibi yumuşak, ten rengi ve bacak görünümünde olabilir. Ama hiç bir zaman gerçek et parçasının yerini tutmuyor işte. Sonuçta mekanik birşey robot. (görüntü bacak görüntüsü olabilir ama fotoğraflar gerçeğinin yerini tutmuyor)

Daha öncede söylediğim gibi imkanınız varsa hiç düşünmeden c-leg alın. İmkan varsa 1 sn bile düşünmeye değmez. Sonuçta OTTO BOCK sloganındaki gibi

"QUALITY FOR LİFE"

inanna selam , protezde çalıştığınızı yukarda okudum ..sağ diz altı protez kullanıyorum ama 12 senedir aynı protez..artık kullanılır bir tarafı kalmdı ,giyemiyorum bile . yeni bir protez yaptıracağım .önümüzdeki hafta sigortam işlemeye başlayacak.ilk defa sigortalı olacağım..karbon ayak bir protez yaptırmayı istiyorum ..sigortadan nez zaman sonra yararlanmaya başlayacımı bilmiyorum ,size şunu sormak isitorum :...yaptırmak istedğim protezin fiyatı yaklaşık 7 bin tl, sigorta bunu karşılarmı,? yada ne kadarını karşılar ?diyelim ki karşıladı yeni bir rapor isterlermi ..? bana biraz bilgi veriseniz mutlu olurum teşekkürler..

selam
ben c_leg kullanıcısıyım gayet de memnunum tavsiye ediyorum eğer yaptırma imkanınız varsa ama bu protezin hangi sigorta tarafından karşılandığını hakikaten çok merak ettim.. c_leg gibi protezler bir zamanlar karşılanmış sigorta tarafından ama uyanık protezciler insanları kandırarak reçete ettirip devletten c_leg parası alıp başka protezler yapıp kişiye verdikleri için artık ödenmiyo.. özel sigortalarında karşıladığını sanmıyorum zaten sigorta sonradan sa kesinlikle karşılamaz eğer bacağınızı kaybetmeden öncese sigortanız ve kapsamlysa belki öder ama düşük bi ihtimal.. iyi günler

Merhabalar.

Diz seviyesinden amputasyonum mevcut ve yaklaşık 3 senedir Ottobock firmasının "3R60" modeli protez eklemini kullanmaktaydım. Hiç bir problemim yoktu.
Arkadaşlarım bir gün bana C-Leg eklemi denememi yavsiye etti. Bende zaman kaybetmeden denemek istedim.

Şuan kullanmaya başlayalı yaklaşık 1 ay oldu, tek kelimeyle "Mükemmel" bir eklem.
Hızlı yürüdüüğünüzde hızlı, yavaş yürüdüğünüzde yavaş hareket edebilen bir eklem. Başta da dedim ya, önceki eklem çok iyi diye ama hayatımı proteze göre adapte etmek zorundaydım. C-Leg ise bana adapte oluyor.
Hızlı yürümek istediğinizde diğer eklemlerin gidebilecekleri hız sabittir ve bunun üzerine çıkmazsınız. Fakat bunda öyle bir durum yok, bu eklemle koşan arkadaşlarımı gördüm ben ve ne kadar hızlı giderseniz gidin eklem size ayak uyduruyor.

Yokuş ve Merdiven inme olayları ap ayrı bir olay. Normal bir insan gibi merdiven inmek bu eklem sayesinde çok ama çok kolay.

İmkanı olan varsa kullanmalarını tavsiye ederim. En son imzasını attığım fatura tutarı 62.000 TL

Bu da ilk 1 haftalık deneme süreci sonrası görüntüm : YouTube - C-Leg

faciaa arkadaşım;
Bunu nasıl yaptırdınız ?
Bende istiyorum...:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt