Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5-C6 seviyesinde zedelenme olanların his ve hareket geri dönüş oranı nedir?

Akif_27

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar ben 3 kasım 2012 de kaza yaptım ve c5 c6 da zedelenme oldu egzersizlerimi yaptım ve şuan ayaklarımı oynatabiliyor ve kitliyor tek veya iki kişinin desteği ile yürüyorum kollarım iyi ama ellerimde pek geliçme olmadı kasılmamda çok doktorlar kasılma deneni bozuyor diyorlar ve merak ediyorum bu seviyedeki hastalar yüzde kaç ayağa kalkıyorlar görüş ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum Allah'ım tüm hastalara şifa versin saygılarımla...

inanın çok güzel gelişmeler göstermişsiniz,sinirleriniz çok fazla hasar almamış...azim gayret ve egzersizlerle daha da iyi gelişmeler göstereceğinize inanıyorum..benim hastam c6 seviyesinde ve neredeyse 5 yıl oldu,bir milim yol alamadık..sinirlerdeki zedelenme oranı iyileşmenin oranını belirleyen baş faktör..rabbim yolunuzu açık etsin

Amin Allah razı olsun inşallah en kısa zamanda sizin hastanızda bir gelişme gösterir. benim hissim göğüsten aşağı yoktur ve hiç kımıldamadı acaba sizin hastanın böyle sorunu varmıydı vardıysa ne kadar sirede ilerledi söylerseniz çok sevinirim eğerki bi önerinizde varsa lütfen söyleyin

Bence de çok iyi gelişmeler olmuş sizde. İlk 2 sene git gide daha iyiye doğru gelişmeler umabilirsiniz. Kendi başınıza yapabildiğiniz her şeyi yapmaya, kaslarınızı diri tutmak için bol bol fizik tedavi hareketlerinizi yapmaya, kilo almamaya ve sağlıklı beslenerek genel sağlık durumunuzu iyi halde tutmaya özen gösterin. Ve tabii tüm bunları yaparken kendinizi hasta gibi görüp gündelik yaşamdan kopmamanız yaşamsal önemde. Okulsa okul, işse iş, neyse ne, o yaşamı ihmal etmeyin. Temponuz değişecektir, bir şeyeri yapma alışkanlıklarınız değişecektir vs. ama ne olursa olsun kalddığınız yerden devam etmeyi ihaml etmeyin. Bu arada sağlığınız da daha iyiye giderse, ne ala...

Maşallah güzel sevindirici haberler bana göre bunlar benim eşimde iki ay oldu hemen hemen her gün gelişmeler olmaya başladı ıkı ayak parmaklarını oynatmaya basladı belini bıraz da olsa yatarken kaldırmaya da başladı her sey ıcın gec degıl bülent beyın dedıgı gıbı her sey saglık hayata bakıs acısı en onemlısı moral moral moral Allahım herkese şifa versin....

çok teşekkür ederim destekleriniz önerileriniz için. göğüsten aşağı hissim yok ve bu zamana kadar hiç kımıldamadı kasılmamda çoğaldı kasılmanın geçmesi için ne yapmam lazım ?

çok teşekkür ederim desteğiniz için ama hissim hiç ilerlemedi onu çok düşünüyorum ne zaman gelir diye

Hareket (motor) sinirleri ve his sinirleri farklı hasar alabiliyor , hareket sinirlerin daha az hasar almış olabilir his sinirlerinden.Bende de benzer problemler oldu kazadan sonra 2 sene içinde gelecek hareketlerin ve hissin çoğu gelir biraz daha sabret ve çalışmayı bırakma kardeş.
Ayrıca ellere ve ayak bileklerine hareket en son geliyor, zamanla egzersiz ve yürüyüş yaptıkça kasılmalar azalıyor

benim ayak bileklerim iyi hocam eller ağır gelişiyor o doğru sizin his nasıl oldu şuan kii durumunuz nasıl hissiniz kaç yıl içerisinde gedi söyler paylaşırsanız çok sevinirim ??

Benim c-5, 15 sene oldu.Sol tarafımda hareket yuzde 80 geldi ama his az, sağ tarafımda his çok ama hareket yuzde 20 geldi .Platesin çok faydasını gördüm sol elimde tek kanedyenle yürümeye başladım 1 senedir.Sağ ayak bileğimde karbon afo kullanıyorum

sinirlerde gelişmeler 2 sene içinde oldu daha sonra çalışarak olanları güçlendirdim çalıştıkça kasılmalarda azaldı

C6 ve c7 kırık ve sinirlerde kesi ve zedelenme olupta nekadar ilerleme kaydedilebilir

C6 ve c7 kırık ve sinirlerde kesi ve zedelenme olupta nekadar ilerleme kaydedilebilir.eller ve bacaklarda hareket yok sadece kollarda var.bu durumda olan varsa bilgilendirin lutfen yada bilgisi olan.simdiden teşekkürler

hissizlik

c5 c6 omurilik zedelenmesi sonucu his ve hareket kaybım oldu hareketlerim erken geldi ayaklarım bileklerim ayak parmaklarımda hareket var çok şükür ama hissim hiç ilerlemedi 19 aydır bunun için önerisi olan var mı ?
Saygılar...

Ben bir yıldır t5 omurilik felclisiyim tam kesi değil ama hareket yok ayak parmaklarımı ve bileklerimi hissediyorum sadece. Bundan fazlasıda olmaz herhalde.

Benim hissim hiç ilerlemedi 19 aydır hala aynı his için yapılan bi tedavi var mı veya önerisi olan arkadaşım varsa bilgilendirirse çok sevinirim.

Fizik tedavinin haricinde özel bi gauretim olmadı ama bende hic ama hic hareket yok bunun yanında bel dengemide sağlayamıyorum ve nefes alırken zorlanıyorum. Akif27 düzenli olarak evde yapabildihin hareketleri aksatma derim ben

Sizin yaş kaç ve durumunuz ne kadar oldu hangi hastanelere gittiğiniz ?

21 yaşındayım 2013 temmuzda kaza geçirdim dokuz eylül hastanesinde 4 ay kaldım simdi fizik tedavi merkezine gidiyorum karşıyakada. T5 omurilik felclisiyim tam kırık olmadığı için ayaklarımı hissediyorum ama sıfır hareket. Ayrıca sol kolum kazada parçalanınca kesilmek zorunda kaldı. İlk basta oturamıyordum yavaş yavaş tekerlekli sandalyeye alıstım. İlk iki yıldaki gelismeler cok onemliymis benim bir yılım doldu bile. Kader...

Şuan sol kolunuz yok mu ? Şunu unutmayın ki Allah bir kapıyı kapatır bin kapıyı açar bunları mükafatını gerçek dünyada alacaksınız? Hiç canınızı sıkmayın sıkıntı etmeyin diyorum ama durumdan dolayı illaki can sıkılıyo yinede sabretmeye çalışın ve şükredelim inancınızı ve umudunuzu hiç bırakmayın herşey iyi olacak ;)

Malesef yok, dirsek altı protez kullanıyorum ama bu durumdayken pek bir işe yaramıyor

Insanin kendi kolu gibi olmuyor bi kere güc ve hareket kısıtlanıyor sırf bu yüzden normal tekerlekli sandalye kullanırken zorlandığım için akülü kullanıyorum. Tamamen çözümü yok yani

O yönden haklısınız bişeyde diyemiyorum Allah o kolunun yokluğunu ayaklarına verir ve bir an önce ayağa kalkarsınız

Sağolun tesekkur ederim ins sizde en kısa zamanda sağlıgınıza kavuşursunuz cok zor gercekten

İnşallah çok teşekkür ederim. Hissiniz var mı olduğunuz hastanede lokomata giriyomusunuz ?

His cok az var evet ara ara giriyorum ama henüz hareket yok

Anladım. Başka fizik tedavi hastaneleride var nevşehir kozaklı, trabzon maçka, boluda var buralarıda değerlendirin isterseniz

Hem uzak hemde gittiğim yerden memnunum şimdilik, tesekkur ederim genede

Üst Alt