Selam Allah herkese iyilik sağlık versin inşallah ,burada okuduklarım inanın bana umudun insanoğlunda hiçbir zaman bitmedigini (şartlar neolursa olsun)gösterdi. Eğer bu forumda yazilanlari okumasaydim bugün bu duygularımı burada paylaşamayacagim gibi belki de bu dünyadan çekip gidicektim ....Sonra kendi kendime nekadar güçsüz bir karaktere sahipmişim diye şuan hayıflaniyorum....İnsan ancak kendi başına bir sıkıntı geldiği zaman anlıyor diğer insanların ne acılar çektiğini inanın sağlığı yerinde olan bir insan anlamaya çalısa bile asla gerçek anlayamiyor ...Biraz kendimden ve başımdan geçenleri anlatmaya çalışacağım...Aralık ayının sonlarında galiba cenemde eklem yerinde hafif bir kasılma ile başladı bu hikaye....Nereden bilirdim bu bir hikaye değil hikaye kısa olur okursun biter... uzun bir roman olucakmis meger...cenemde kasılmalarim için disciye gittim (ağustosta yirmilik dış cektirmistim bu arada sol ust)herhangi bir sıkıntı yok dedi aceba dolgulu olan disim mi ağrı yapıyor diye tekrardan gittim yok birşey dedi eğer agrin fazlalasirsa gel cekelim dedi Dr hanım antibiyotik verdi kullan diye...kullandım ağrıdan ziyade cenemi sanki cekiyolar gibi kasinti içim rahat etmedi ve böylece hastane maceram başladı ....çene cerrahına gorunmen gerekiyordu fakat bulunduğum yerde yok araştırdım plastik cerrahina gittim öykümü anlattım çene eklem Mr çekildim yumuşak dokuda sorun yok....aceba dış çektirdiğim zaman biraz zorlanmıştı cenem mi kaydı diye kaygılar başladı bende.....ama bu kasintılar kulak arkasınada yayıldı ve kulağımın arkasına birşeyler doldu gözümde seğirme(sol) ve kafa derimi jiletle çizik atmışlar gibi ağrı ,sonrasında ense köküne doğru kasintılar ve hani kafatasının arka kısmında yuvarlak iki kemik vardır adı ne bilmiyorum ilk önce sol kemiğe oradan boyuna inen ağrı ve kasılmalar bu arada atlamadan dişlerin birbiri ardına ağzımin içinde gömülüyor hissi dişlerim yumuşacık esnek bir şeymiş gibi usursunuz sökük bir havada dişleriniz istemsiz hareket eder öyle......öykünün pardon romanimin devamı birazdan ....çay icicem mola
Selam Allah herkese iyilik sağlık versin inşallah ,burada okuduklarım inanın bana umudun insanoğlunda hiçbir zaman bitmedigini (şartlar neolursa olsun)gösterdi. Eğer bu forumda yazilanlari okumasaydim bugün bu duygularımı burada paylaşamayacagim gibi belki de bu dünyadan çekip gidicektim ....Sonra kendi kendime nekadar güçsüz bir karaktere sahipmişim diye şuan hayıflaniyorum....İnsan ancak kendi başına bir sıkıntı geldiği zaman anlıyor diğer insanların ne acılar çektiğini inanın sağlığı yerinde olan bir insan anlamaya çalısa bile asla gerçek anlayamiyor ...Biraz kendimden ve başımdan geçenleri anlatmaya çalışacağım...Aralık ayının sonlarında galiba cenemde eklem yerinde hafif bir kasılma ile başladı bu hikaye....Nereden bilirdim bu bir hikaye değil hikaye kısa olur okursun biter... uzun bir roman olucakmis meger...cenemde kasılmalarim için disciye gittim (ağustosta yirmilik dış cektirmistim bu arada sol ust)herhangi bir sıkıntı yok dedi aceba dolgulu olan disim mi ağrı yapıyor diye tekrardan gittim yok birşey dedi eğer agrin fazlalasirsa gel cekelim dedi Dr hanım antibiyotik verdi kullan diye...kullandım ağrıdan ziyade cenemi sanki cekiyolar gibi kasinti içim rahat etmedi ve böylece hastane maceram başladı ....çene cerrahına gorunmen gerekiyordu fakat bulunduğum yerde yok araştırdım plastik cerrahina gittim öykümü anlattım çene eklem Mr çekildim yumuşak dokuda sorun yok....aceba dış çektirdiğim zaman biraz zorlanmıştı cenem mi kaydı diye kaygılar başladı bende.....ama bu kasintılar kulak arkasınada yayıldı ve kulağımın arkasına birşeyler doldu gözümde seğirme(sol) ve kafa derimi jiletle çizik atmışlar gibi ağrı ,sonrasında ense köküne doğru kasintılar ve hani kafatasının arka kısmında yuvarlak iki kemik vardır adı ne bilmiyorum ilk önce sol kemiğe oradan boyuna inen ağrı ve kasılmalar bu arada atlamadan dişlerin birbiri ardına ağzımin içinde gömülüyor hissi dişlerim yumuşacık esnek bir şeymiş gibi usursunuz sökük bir havada dişleriniz istemsiz hareket eder öyle......öykünün pardon romanimin devamı birazdan ....çay icicem mola
Tekrardan selam...Dislerimde kalmistim bu arada bu gelismeler (ağrı kasıntı,uyuşma, yanma)bir gün yada bir hafta gibi kısa zamanda oluşmadı... kasilmam cenemde 15 gün kadar kafa arkamdan kulak arkasında dolgunluk bu gelişmeler çok yavaş ilerliyordu aralıkta başladı şubat ayında son buldu ve beni de bitirdi...tabiri caizse.Aslında insan ne kadar anlatırsa anlatsın yaşadığı olayı tam anlamıyla ifade edemiyor ...ben bunu anladim. Ben hayatımın yanlışını burada yaptım galiba beyin cerrahina gitmekle.... çünkü hayatımda ilk defa karsilastim böyle ağrı yanma kasılma uyuşma hissiyle....cahillik mi bilemiyorum başıma gelecek mi varmış. korkuyor insan tabi beyin cerrahi anlattım KBB yönlendirdi orada problem yoksa tekrar gel....KBB sorun çıkmadı herşey yolunda...tekrar beyin cerrahi servical Mr ilaçsız istedi boyunda duzlesme ve boyun fıtığı dedi fıtık ta oyle problem yaratacak düzeyde değil dedi eeeee ozaman bende nedir bu durum neile alakalı boyun fıtığı bunları yapar mis .....tabi benim ozamana kadar fıtıkla alakalı hiçbir bilgim yok .KBB ye git sinüzit olabilir dedi ...ihtimalle konuşan bir doktor tabi bende cahilim ilaçsız Mr de sinüzitin anlaşılamayacağı . . başka bir doktordan öğrendim hayatımda hiç Mr cektirmedim bu bir ilkti bana da ders oldu ama çok pismanimmm ....KBB ye tekrar antibiyotik felan ...bu arada bu sene su yaşıma kadar kullanmadigim kadar antibiyotik
Kullandım...neyse eve gittim verdiği ilaçları kullanmaya başladım....KBB)uç gün olmuştu kullanalı ilaçları biraz kulağımın arkasındaki dolgunluk hissi gecer gibi oldu 4.5.günlerde tekrardan kasılmalar eskisi gibi devam etmeye başladı ...o gece ensemdeki kasilmaya ağrıya bir de yanma ve muthis derecede beynimi zonklatan baş ağrısı da eklendi bir buçuk aydır bu kasılmalar ağrılar var ama basım da ağrı yok tu ....ensemden ateş çıkıyor tepeme sanki beynime basınç yapıyor ve dişlerin birbirine kilitleniyor.....allahım daha önceki gecelerde uyutmuyordu beni bu ağrılar ama en azından basım agrimiyordu.... Aksam oldu otururken cenemde bir uyuşma dudağımda göz cevremde. ...ceneme dokundum hissizlik aman allahım bir kalkış ama hayatımda hiç kormamistim bugüne kadar bu şekilde ...hemen acile doktor muayene etti gerilim tipli baş ağrısı yarın nöroloji ...eve git sessiz karanlık bir ortamda yat ben sesten etkulenmiyordum ki zaten evde ses yapicak kimse yok bir oglum bir de esim...Ogün geç saatlerde biraz rahatladim uyudum sabah beyin cerrahisi kesin bana birşey oldu beyinden Mr cektiricem diyorum hissizlik felan olunca..(..bu arada benim dış çektirdiğim yerde apse oluşmuştu ben de tesadüf 20 lik dış çekimi hakkında internete bakmistim benim çekilen disimde iyileşme bozukluğu da oluşmuştu tabi ozaman gargara felan kullanmıştın yine antibiyotik ...internette ozaman tesadüfen dış çekimi sonrası açık yara dan tetanoz mikrobu felan da vücuda nuksedebiliyor diye okumuştum tetanoz çenenin kasılması boynun kasılması çenede kilitlenme gibi şeyler yazıyordu bunu okumuştum) ....Bir de bu korku çıktı daha önce tetanoz olan birini hiç görmedim ki.... Beyin ilaçlı Mr çektirdin temiz hiç birşey yok ....Bende bir korku panik anlatamam kollarımda karıncalanma ateş basması sanki hiç birşey düşünemiyorum...beynim donmuş gibi .... Beyin cerrahi bir şeyden supheleniyorum ona da baktiralim felan açıklamada yapmazlar hani kemikler ilgili bir şeydi radyolog normal kendi doğal yapısı öyle diye yazmış .. .birşey yok çıkmadı ama ben perisanim dişlerim ağzımda gomuluyor....ensemden başıma doğru yanma uyuşmalar derimde ben hiç bir yere sığamiyorum bu arada ellerim terliyor vücudumda us kısımlarda yanma terleme ....içimde korku nedir bu bendeki hal bayilacakmis hissi.... Aceba ben tetanoz mu oldum cehalet işte ...şimdide bu korku sen en iyisi psikiyatriste git yada o ağrıyan kafani değiştir dedi bana beyin cerrahi ..... Beni bu sözler ikna etmedi tabi tetanoz böyle birşey değil su şekilde olur diye bir açıklamada da bulunmadı...Kan tahlilleride temiz crp kalsiyum romatizma sedimantasyon bu sonuçlar da da bir şey yok ....korkuyorum ben tetanoz oldum galiba bunu kimden öğrenebilirim kan tahlilleri için gittiğimiz de oradakilere sordum kan tahliliyle belli olmaz bu klinik bulgular gerek yinede siz bir enfeksiyon uzmanına sorun felan. İçim rahat etsin diye şüphe adamı öldürür olmeyeceksede oldurur bunu öğrendim...
Ve enfeksiyon uzmanına ben tetanoz muyum diye sorduğumda cenem kasiliyor dediğimde bana ayne su cevap bu tip hastalar beni de tedirgin ediyor telaslaniyorum sen de öyle bir belirti görmüyorum cenem kasılıyor boynum kasılıyor cenemi bazen açmakta zorlaniyorum dediğimde....tetanoz olduysam careside yok bunun biliyorum diyorum ben ....sende öyle bir belirti göremiyorum ama....boyun fıtığı çenede dişlerde butur belirtiler yapmaz dedi ve ben o gün bugündür yaşamıyor gibiyim nedenini açıklayacağım....Hani beyin cerrahi demişti sinüzit olabilir surda öyle belirti var deyip kulak arkasını göstermişti ilacsiz Mr ile görüyor bunu ...bunu cok sonra öğrendim gorunmeyecegini ama iş işten geçti....enfeksiyon uzmanına beyin cerrahi kulak arkasında iltihaplanma var dedi antibiyotik kullandık sıkıntılarım geçmedi dedim ....tetanoz muyum ben dedim tekrardan ben, tetanozlu bir hastamiz oldu onuda butun cabalarimiza rağmen kurtaramadık.....ne zaman dış cektirmistin dedi ağustos ayında apse yapması disin cektirdikten bir ay sonra olmuştu eeee tetanoz belli olmazmis ta bunun kuluçka süresi varmış 20 gün ben tetanoz olduysam dahi bu sureyi gecirmisim bunun için o sure zarfında immumglobin zannedersem iğnesi olmam gerekirmiş bu da sadece ankarada bulabilirsin felan bana demiyorki sen tetanoz değilsin dış çektireli uzun bir süre olmus kormana gerek yok her tarafın kaskatı olr hareket bile edemezsin komaya girersin demiyor kasılmaların nezaman başladı felan sordu öğrendiği halde ... kafa içinde yada kemik boşluklarında iltihap olabilir riske atmayalim seni diye bana penisilin yazdı reçeteye beş ...acil bunu kullan dedi...
Bana asi olmamida söyledi tetanoz tabi Ogün ben ilaçlı Mr de cektirmistim kendisi de gördü ....ama sakıncası olur mu olmaz mı beni uyarmadi.....aşi , kontrast madde ve penisilin damardan Ogün ....saat ona doğru bende yavaş yavaş ağrılar kesilmeye başladı o sol tarafa doğru bükülen boynunum bile ağrısı geçti ....allahım galiba penisilin bana iyi geldi dedim ...uyumusum kolum agriyor asi vurulduğum kolum, su içtim biraz ateşim var gibi soğuk suyla başımı islattim ve yattım...sabah kalktığında...sol kolum odun gibi uyuşmuş ...allahım birşeyler ya teers gidiyordu...neyse uyuşukluk geçti.. gece aşırı terleme de olmustu...eensede yanma var,agri cok hafif, kasılma hiç yok . karın boşluğuna karıncalanma felan hissetmiştim....sabah kalktığımda sol bacagimin hafifledigini sanki birşeyler yok oluyordu sonra diğer bacağım da hafiflik sanki omurgamin içinden birşeyler eksiluyordu omuzumda bir yük sanki beni askıya almışlar omuzlarımdan bir şeyleri yukarı doğru cekiyolar ...sonra diğer bacağında hafifleme ve ben şuan midemi bağırsaklarımi eskisi gibi bu organlar bende mi hissedemiyorum beynime, boynumdanyukarı doğru o yanma yerine buz gibi birşeyler oldu ....ve içimden eyvah bana birşeyler oldu dedim.... Olmustu da.... Beni bir uyuklama halı almaya başladı önceden derimde uyuşma vardı şimdi kafamın ici yok gibi kendiliğinden ben istemesemde uyuklama halı başladı ve bütün sesler dışardan geliyor beynim karışıyor radyo frekanslarını ararken parazit yapar ya bütün sesler hareketler beni uyusturuyordu sanki......tenimin rengi bir günde soluk bir hal almıştı ve ben 5 Gün içinde 6 kılo verdimmn bu arada ve ishalde oldum .....yediğim ictigim hiçbirşey artık tat vermiyordu eskisi gibi...koku algim azaldı kafamın derisi dahi hissiz güç var ama sanki ben iskeletim ben de kas yok muş gibi daha anlayamadığımız bir çok seyyy aceba bana ne oldu...?