Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

C5'te kırık, c6-c7'de omurilik disk kayması var. İyileşme sürecine dair yorumlar..?

Doğru söylüyorsun bülent abi sağ ayak parmakları elektrık verilince biraz biraz hareketlenmeye başladı bacak kaslarının güçlendiğini söylüyor doktorlar Allah a şükür iyi haberler duymaya başladık.

c6 c7 omurilik nefes problemi

24 ocak ta c6 c7 omurilikten amelliyat olan babam kendisi nefes alıyor 1 aydır fakat göğüs kafesi hiç oynamıyor ve çok sık nefes alıyor.solunum kasları %80 felçli acaba bu düzeliyor mu?Eskisi gibi nefes alabilir mi ve ne kadar sürede düzeliyor?

merhaba özgür.bende 1998 yılında trafik kazası geçirdim.c6 c7 boyun kırığım var ve tam kesi benimkisi.baban çok şanslı bence.emin olki herşey gün geçtikçe daha da iyi olacak.ama acele etmemek gerek.sabretmek gerek.benimde solunum sorunum vardı.makinaya bağlı kaldım bende.uzun süre zor nefes aldım ama nefes çalışması yaparak göğüs kafesini geliştirdim bayağı.benimde ilk başta % 100 solunum kasları çalışmıyordu.makinaya bağlıydım.sonra yavaş yavaş bu oran düştü.bence babanın şimdilik % 80 olması gayet iyi.zamanla bu oran çok daha fazla aşağılara düşecek ve baban dahada rahat refes alacaktır.zamanla babanın nefes sorunuda daha iyi olacağına eminim.baban hesas fizik tedavi görmeye başladığında çok daha çabuk iyileşme göstereceğine inanıyorum.bence babanda bu kısa sürede bu kadar umut verici gelişmeler olması çok çok güzel.babanın vücudu tahminimce hala şokta.çünki bu şoktan çıkmak için enaz 6 ay geçmesi gerekiyor diye biliyorum.ama babanda daha 6 ay geçmeden çok fazla sevindirici gelişmeler olmuş.bu çok çok güzel.Bu arada sizlere çok önemli görevler düşüyor.babanızı psikolojik açıdan hep olumlu yönlendirin.babanız umutsuzluğa kapıldığı handa onu sürekli pozitif olarak rahatlatın.çünki babanızda benim gibi hemen iyileşmek isteyecek.hemen eski sağlığına kavuşmak isteyecek.hemen iyileşmeyincede belki umutsuzluğa kapılacak.işte babanızın umutsuzluğa kapılmaması için iyi olacağı konusunda babanızı telkin edin.benim o kötü günlerden bu günlere gelmemin sebebi ailemin beni hep pozitif yönde telkinlerde bulunmalarıdır.benim omuriliğimde tam kesi olduğundan dolayı belki yürüyemiyorum ama ailemin ve sevdiklerimin benimle hep pozitif konuşmalarından dolayı umudumu hiç kaybetmiyorum.gerçi senin baban benden çokçok daha iyi durumda.inşallah en yakın zamanda GATA ya nakil olur yada iyi bir fizik tedavi merkezine.işte o zaman babanız çok çok daha iyi olacağına ben inanıyorum.ama bu gibi durumlarda hemen acele etmemek gerek.biraz karışık olduysa yazım kusura bakma.pek fazla anlamam butür yazı yazmaktan.ALLAH ACİL ŞİFA VERSİN...

merhaba sizede çok geçmiş olsun bull 2005.Önerileriniz için çok teşekkür ederim.Fizik tedavi doktoru günde 1 defa elektrik veriyor 15dk beline ve bacaklarına bu sırada bacaklarındaki damarlar titremeye başlıyor.Bacak kasları güçlendi.1 ay önce 3 -4 defa ayak parmaklarını oynatmıştı.ama bidaha olmadı hala İranda tedavi görüyor.15 gün sonra ankara dış kapıda kontrolden geçecek sonra ankara ftr yatışı sağlanacak.Nefes durumu önceye göre çok çok iyi hafif öksürmeyede başladı.Ama boğazındaki delik duruyor sizinde dediğiniz gibi(zamanla düzelecekmiş) doktor kuvetli öksürmeler başlayınca deliğin kapanacağını söyledi.

Omurilik hastalarına en uygun yatak olarak ne önerebilirsiniz nasıl bir yatak almamız gerekiyor yatak yarasına karşı?

kesinlikle roho yatak almalısın..2 senedir hem minderini,hem de yatağını kullanıyoruz ve en ufak yara açılmadı..fiyatı pahalı ama biz şanslıydık,sigorta şirketine aldırdık.tedavi giderleri sgk ya devroldu ve artık bu tarz şeyler hayal oldu..ilk dönem her medikalcide bulabileceğin uygun fiyatlı,elektriğe bağlı küçük bir motoru olan yatak tanda kullandık ama roho bambaşka...

aman tedavileri akmasınki daha iyi olsun.ewet roho minder çok iyi ama çok pahalı.ben Glanis Havalı Hasta Yatağı Baklava Dilimli yatak kullanıyorum 14 yıldan beri.elektrikli 5 dakikada bir bir tarafı iniyo bir tarafı şişiyo.yatak yaralarına karşı beni bu güne kadar hep korudu.tabi patladığı zaman yenisini alacaksın.fazla dayanmıyor.ben 3 yada 4 ayda bir yeni alıyorum.70 tl fiyatı.

babanın boğazının kapanmasıyla alakalı çok sorun çıkacağını sanmam ama benimde boynum delikti ama benim kapanmada sorunlar yaşandı.ama istanbulda bir hoca tek seferde ameliyat ile kapattı.10 yıldan beride sorun olmadı.çok nadiren boğaz kapanmakta zorluk olabiliyormuş oda bana denk geldi ama şimdi çok şükür çok iyiyim.bunu buraya yazmamın sebebi eğer böyle bir sorun olursa bana özelden mesaj atarsın o hocanın ismini veriririm babanı o dertten hemen kurtarır.kafana takılan şeyler olursa yazarsın yine bilgisi olan arkadaşlar cevaplarlar.

bülent abi linki verdiğin havayı yatakların fiyatları pahalı biraz.sormak istediğim bişi var.acaba bunların sağlamlık düzeyi nedir.onlardan bir tane alsam fazla zaman geçmeden patlarsa para boşuna gitmesin.daha hiç kullanmadım o yataklardan.günde yaklaşık 21 22 saat sırt üstü yakıyorum.çişimi yapmak için kalktığımda ellerimle kendimi geriye doğru biraz çekiyorum ve bundan dolayıda kullandığım yataklar çok geçmeden patlıyorlar.acaba onlardadda bu sorun ortaya çıkarmı ? patlarmı ? dediğim gibi fiyatı biraz pahalı.bilgisi olan arkadaşlarda yorum yazarsa sevinirim...

saol bülent abi YOGİ yi araştırıp bir bakacağım.eğer alırsam tecrübelerimi buraya aktaracağım.yanlız havalı yataktan ben çok memnunum.dediğim gibi 21 22 saat sürekli sırt üstü yatıyorum.patlamadığı takdirde yatak yarası oluşmuyo.inşallah bu yogi de bunu sağlar ve böylece havalı yatağa o kadar para vermeyiz.teşekkürler bilgi için...

Yatak yarasının çözümüyle ilgili bir çok şey okudum ama olumlu sonuca giden sanırım pek fazla yok.Kimi pomad iyi diyor kimi kudret narı kapattı diyor ama yüzeysel içi düzelmedi kimi amelliyat kesin çözüm diyor fakat başka biyerden alınan deri yatak yarasını kapatıyor sonra alınan yerde problemlerden çıkıyor babamın yarası bir su bardağının ağzı büyüklüğünde derinlik1,5cm civarında yara kimi zaman beyaz kimi zaman pembeleşiyor.Nasıl kapatabiliriz o yarayı ve roho yatağı şimdi alıp kullansak yara bu vaziyettekende yardımcı olurmu?

umut fakirin ekmegi bende 14 senedir bekliyotum zor dostum zorr

Babam yatak yarasından ameliyat oldu.Yara olan kısım bir deri ile zımbalanmış.Dikişler 10 gün sonra alınacak.
Babam a ASİA anal C teşhisi kondu bu ne anlama geliyor?

Ayağa kalkamıyacağı anlamına mı geliyor hiçkimse cevap yazmıyor da ?

Ne sistofix miş tam bir bela 3 ay oldu kurtulamadık her değişimde 15 gün ateş ve antibiyotik, bunun haricinde dikişlerin yerinden oynamasıda ayrı bir sorun Bu sistofix'ten ne zaman kurtulup tak a geçebiliriz? ve bunun böbreklere herhangibi zararı varmı?

Sistofix geçici bir uygulamadır. Üretrada darlık mı var, neden normal TAK yapmıyorsunuz?

Üroskopi ve ürodnami yapılacak dediler fakat Manisa'da bunları yapacak Hastahane yokmuş. bizde İzmirde yaptıracağız 16 Kasımda Tak yapıyorduk sistofix varikende fakat 5-6gün sonra kanama meydana geliyor zorlanıyor 15gün ara veriyoruz 3-4gün problem olmuyor sonra tekrar kanama oluyor.Bıçakçılar Marka kullanıyoruz ama Doktor marka farketmez dedi.Sanırım amelliyat ile kanl genişletilecek :(

Ben yerinizde olsam sonda markasını değiştirirdim. Bıçakçılar kullanmadım ve iyi-kötü bir şey diyemem. Ama hi slip kullanıyorum, memnunum ve denemenizi öneriririm.

Üst Alt