Selocan otomatigi sorunlu olan wv geç ötv indirimi deyip adamın yüzüne bakmıyorlar pazarlık yok.
istersen wv dsg sorunları diye arat yada ben göndereyim
Orijinalden alıntı: emrebozkurt800
Arkadaşlar Selamlar,
Bildiğiniz üzere,
VW-Audi, DSG/S-tronic (
direct shift gearbox) ürün gamı altında sattığı,
DQ200 kodlu 7 ileri kuru kavramalı şanzımanı,
problemli olarak nitelendirip, dünya çapında belli ülkelerde, kullanıcıların baskısı ve örgütlenmesi sonucu geri çağırmak durumunda kaldı.
Bu ülkeler:
-
Çin; Kullanıcılardan gelen artan şikayetler üzerine, Çin Devlet Televizyonunda konunun yer alması ve Çin Genel Kalite kontrol İşletmesinin desteği ile oluşan baskı sonucu, VW'in yaklaşık 400.000 aracını geri çağırmak durumunda kaldı. VW-Audi'nin, en büyük pazar olarak gördüğü Çin'de bu darbeyi alması, 2018'de dünyada 1 numaralı araba üreticisi olmayı hedefleyen marka için büyük bir darbe oldu.
Şanzımanın garanti süresi, standart olan 2 seneden, 10 seneye çıkarıldı Çin'de 6 ileri DSG ile ilgili de, problemler ve şikayetler olmuştur, ama bu konumuzun dışındadır.
-
Japonya; 91.000 araç, aynı problemden dolayı geri çağrıldı.
VW yetkilisinin Japonya için verdiği raporda DSG'nin arıza sebebinin, dur kalk trafiğin, rutubetin ve hava kirliliğinin çok olduğu Asya/Uzak Doğu ülkelerinde, DSG'nin bu kötü şartlara uyum sağlayamamasına dayandırılması da, [SIZE=2](Japonya için kastedilen, malum radyasyon olayı) [/SIZE] , işi daha da traji komik bir yöne çekmektedir
-
Singapur; 6.000 araç.
-
İsveç;
İsveç'te, DSG sorunundan dolayı, Passat Ecofuel DSG'nin, taxi olarak kullanılması, tamamen yasaklanmış durumdadır
-
USA; 2009 yılında 2 kez geri çağırma olmuş. Biri 53.000 adet, diğeri 13.500 adet araç için.
Garanti süresi 10 sene
-
Rusya;
Garanti süresi 10 sene. Rusça'yı yeni öğrenmeye başladığım için, Rus forum ve kaynaklarından fazla bilgi alamadım.
-
Avustralya VW, Rusya, Çin ve USA gibi ülkelerde uygulanan geri çağırma prosedürünü, bu ülkeye uygulamama konusunda direnmiş, ama
garantiyi 5 seneye çıkarmak durumda kalmıştır.
Şanzımanın en sorunlu olan parçası olarak bilinen
Mechatronik (mekatronik), yani kısa açıklama ile şanzıman beyninin, aşırı ısınmadan dolayı, elektrikli valfleri ve TCM (
Transmission
Control
Module) modülü arızalanıyor.
TCM arızası genellikle 40 derece Celcius (evet bildiğimiz kırk derece) sıcaklığı aştığında, "18222 P1814 Pressure Control Valve 1 (N215), Open / Short to Ground" arıza kodu ile ekrana yansıyor.
Arızanın bazı / belli başlı semptomları:
-Göstergede yanıp sönen PRNDS ve akabinde N'ye geçmesi (Neutral, yani boş vites). Bu arıza, şanzıman sıcaklık müşürüyle ilgili de olabiliyor.
-Kalkışlarda, 1'e sert geçiş. Bu arıza, bilgisayara bağlanarak (VCDS kablosu ile) kalibrasyon yapılıp,
günü kurtarabiliyor, fakat arıza tekrar ediyor.
-3'ten 2'ye, 2'den 1'e zor geçiş ve bu geçişlerin akabinde ses gelmesi.
-2. viteste sallantı/titreme hissi.
-Vites geçişlerinde silkeleme/sallantı.
-1300-2000 RPM arası güç kaybı.
Bir diğer yaygın problem; Isınan kavrama problemi. Bu da şanzımanın diğer sorunu. Sıkışık trafikte ısınma meydana geliyor ve zamanla problem çıkarıyor. Sonuç: değişim
Yukarıda gördüğünüz gibi, VW'in kendisinin bile DSG/Stronic ürününü kusurlu görmesine ve bu araçları geri çağırmasına rağmen;
Garanti süreleri dolan araçlar için, iyi niyet garantisi adı altında belli kolaylıklar uygulanmakta, fakat kullanıcıya işçilik vs. gibi ek ücretler çıkarılmakta. Müşterilerin sinir kat sayısına göre, bu ücretler azaltılmakta veya alınmamaktadır (illa bir kötü yüzünüzü göstereceksiniz, ağlamayana meme yok)
Bu parçalar, her ne kadar sık sık arıza verse de, teknik sebeplerden dolayı (her araç için ayrı kodlanması vs. bla bla) stoklarda bulundurulmuyor. Mağdur müşteriler ise, uzun süreler araçsız kalabiliyor. İkame araç ise ahbap çavuş ilişkileri ile sağlanıyor.
Türkiye yetkili Distribütörü, konuyla ilgili vurdum duymazlığına devam etmekte ve vukuatlarına her gün yenisini eklemekte. 2 yıl standart garanti üzerine +2 yıl uzatılmış garantiyi, yüksek ücretler karşılığında alabiliyorsunuz, ama ikinci el aracınızı satarken, telefonda ilk sorunun "boya değişen parça var mı?" olduğu bir ülkede, kayıtlarında bu kadar arıza, parça değişimi bulunan bir araç, yamalı bohça muamelesi görebiliyor maalesef (Bu kısmı benim için önemli değil)
Ayrıca Almanya'da da, 7 ileri şanzıman ile ilgili şikayetler fazlası ile mevcuttur. Vw-Audi Grubu, Almanya'da henüz bir geri çağırma uygulamadı. Ama kullanıcılar, bizim burada ve diğer forumlarda/platformlarda yaptığımız gibi, sosyal gruplar üzerinden anketler yapmaya ve örgütlenmeye başladı.
Aynı şekilde İngiltere, yüzlerce sayfa DSG problemi ile forumlar dolup taşıyor. İnsanlar artık sorunlarını, imzalarına taşımış durumda.
Bu şanzımanın (DQ200) kullanıldığı araçları aşağıda belirtiyorum:
(+250 torklu motorlar hariç)
-Polo
-Golf
-Scirocco
-Jetta
-Eos
-Passat
-Touran
-Audi A3, TT
-Seat Ibiza, León, Altea and Toledo
-koda Octavia, Superb
Biz bu araçlara, yukarıda bahsi geçen ülkelerden 2 kat fazla para ödememize rağmen, neden hala dünyaya gözümüzü kapamakta ısrar ediyoruz?
Daha önce 3 adet VW-Audi - DSG/S-tronic araç kullanmama ve sorun yaşamamış olmama rağmen, bu araçlara güvenmiyorum, benim aracım sağlam, bir şeycikler olmaz, sağlamdır demek, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıdır. Tünelin sonu b.m..k bir yere çıkar haberiniz olsun.
Araçlarına bu kadar fazla paralar ödeyen Türk insanı, bence daha iyi davranılmayı hak ediyor. Benim amacım araçların değerini düşürmek ve/veya sahiplerine oh olsun falan demek değil. Bilakis araçların sağlama alınması, distribütörlerin hizaya gelmesi, insanların rahat etmesidir.
Ayrıca VW-Audi'yi, kerize yatma politikasından, ülkelere göre çifte standart uygulamasından ve "tutturabildiğime" yaklaşımından dolayı kınıyorum
Saygılar,
Kaynaklardan bazıları:
BBC News - Volkswagen recalls 384,181 vehicles in China
http://www.reuters.com/...n-idUSBRE9480CJ20130509
Direct-Shift Gearbox - Wikipedia, the free encyclopedia
Daha fazla kaynak isteyen arkadaşlara pm den daha fazla kaynak sağlayabilirim. Ama arama motorunuzu kullanarak, biraz da İngilizce yardımıyla istediğiniz kadar kaynak bulabilirsiniz.
Alıntıdır bu makale
alıcagın araç ya tam otomatik olmalı yada cvt.. Mekanikleştirilmiş şanzıman olmamalı insanlar sana örnek verir ken otomatik vitesden yola cıkarak degilde düz vitesden örnek veriyor olabilir
örnek de vereyim alırsın almazsın bilmem
1-BMW 116D ed Mazotlu 8 ileri şehir içinde 4.3 lt
2-kia ceed mazotlu 7 litre
3-hundai i30 7 litre kia ile aynı fabrikada üretiliyor
4-honda civik 8- 10 litre şehir içi
5-honda jazz cvt 7.3 litre ortalaması gösteriyor Benim kullandıgım
birkaçtanedaha varsa onu bilmiyorum umarım faydalı olur..