Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çakı bıçak kılıç satış sitesi açtık...

Sustalı gibi ürünlerin satışı yasakmı neden ?

[FONT=verdana]6136 sayılı kanunun;[/FONT]

[FONT=verdana]Madde 4 - (Değişik: 12/6/1979 - 2249/5 md.)[/FONT]
[FONT=verdana]Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç,kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.[/FONT]
[FONT=verdana]Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.[/FONT]

[FONT=verdana](Değişik fıkralar: 23/6/1981 - 2478/2 md.):[/FONT]
[FONT=verdana]Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım,spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir.[/FONT]
[FONT=verdana]Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir.[/FONT]

[FONT=verdana]Madde 5 - (Değişik: 12/6/1979 - 2249/6 md.)[/FONT]
[FONT=verdana]Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır.[/FONT]
[FONT=verdana]Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.[/FONT]

[FONT=verdana]Madde 15 - (Değişik: 12/6/1979 - 2249/10 md.)[/FONT]
[FONT=verdana]Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve üçbin liradan onbin liraya kadar ağır para cezası hükmolunur.[/FONT]

http://kriminal.iem.gov.tr/balistik_yasak_atessiz.htm

demirc senin niyetin ne şurda engelli kardeşlerimizle üç kuruşluk para kazanalım diyoruz senin bu yazını okuyan kardeşlerimiz yanlış anlayacaklar ben üretim merkezindeyim her üretimin ruhsatı her şeyi var kılınçların bi çoğu kültür bakanlığına bile gidiyor senin yazın sanki her satan alan hapse girecek gibi algı oluşturuyo neden kıskançlıkla bu işi baltalamak istediğinide anlamadım doğrusu

arkadaş haddini bil adam sustalı yasak mı diye sormuş cevabını verdim senin işinin nesini kıskanacam sen daha sattığın ürünün ne olduğunu bilmiyorsun yoksa sustalı, topuz, muşta, kasatura, oluklu bıçak yapıyorsunda sitende linkmi vermeyi unuttun terbiyesizliğin luzumu yok ben 1.000 liraya mal ettiğim gemiyi 10.000 liraya satmaya tenezzül etmiyorum senin üç kuruşluk karınamı göz dikecem daha sattığın mallın yasak kapsamına girmediğini bilmiyorsun

ne lüzumu vardı o yazıyı yayınlayıp insanların kafasını karıştırmaya eline ne geçti zaten insanlırın niyeti iyi olmaya kosun hemen önüne taş koymaya çalışlar

o yazıyı ben değil devlet kanun olarak yayınlamış ama senin gibi daha ne ürettiğini bilmeyen insanların bunu anlaması imkansız ha dersen ki benim sattığım ürünler arasında da bu kanunun suç olarak tanımladığı ürünler var o zamanda hiç kusura bakma suç olan şeyi satıyorsan ve sen nasıl bu kanunu yazıyorsun diyorsan buna özrü kabahatinden büyük denir ve sen halen edepsizlik yapmaya devam ediyorsun

taş koymaktanmı bahsediyorsun al sana taşın babası arkadaşlar birinci kalite bıçak elde etmek için çeliğin cins ve kalınlığına göre en az bir dakika aynı ısıda bekletilmesi gerekir ve bu işlemi yapabilecek tek şey elektrikli fırınlardır bu frınlar hem çok pahalı hemde çok büyüktür küçük işletmelerde bulunmaz bu nedenle küçük işletmeler tıpkı ali beyinkinde olduğu gibi soğutucu sıvı olarak yağ kullanırlar yağ sudan üç kat daha yavaş soğutma işlemini yapar bu sayede çelik yanlış ısıda dahi olsa (kömür veya oksijen kaynağıyla doğru ısıyı tutturmanız imkansızdır küçük işletmelerde ustalar çeliğin rengine göre doğru ısıya geldiğini varsayarlar) su verme işleminde kırılma ve burkulma sorunu çıkarmaz ama çelik gerçek sertliğine de ulaşamaz daha öncede söylemiştim fiyatına göre mutfak bıçakları çok iyi 10-15 liraya değer ama gerçekten kaliteli bıçak arıyorsanız verin 50-60 lira alman solingen alın 7 yıldır kullanıyorum ve hiç ağız açtırmaya götürmedim ağzı körlendiğinde iki bıçağı birbirine sürtmeniz yeterli tek kelimeyle mükemmel hatta şöyle söyleyim türkiyede üretilen herhangi bir markanın bıçağıyla alman solingeni ağız ağıza çarpın kalitenin ne olduğunu anlarsın ali bey gibi sizlerde beni kötü niyetli olarak görebilirsiniz sözlerime kulak asmaya bilir hatta sövebilirsiniz de ama bu yazdığım gerçekleri değiştirmez bu işten anlayan kime sorarsanız sorun aynı cevabı alırsınız ali bey durun daha da kötü niyetli olayım hani diyorsunuzya engelli kardeşlerim para kazansın istiyorum diye bu sözünüz tamamen yalan sitede 20 lira satış fiyatı olan malı 10 liraya engellilere verirseniz bu sözünüz gerçekleşir lakin siz herkese sattığınız fiyattan engelliye satıyorsunuz ve engellilerin tanıdıklarına 20 liralık malı 30 liraya satmasını bekliyorsunuz peki hiç düşündünüz mü sizin bıçağınızı 30 liraya engelliden alan kişi sizin sitenizde aynı bıçağı 20 liraya görürse ne olacak beni ne güzel kazıkladın eline sağlık dostummu diyecek

evet solingeni dunyada bilmeyen yoktur ama o ucuk fiyatlara kac kisi alabilirki ayni araba almak gibi insanlarin imkani olduda audimi mercedesmi almadilar buna benzer ayrica bizim burda elektrikli firinin olmadiginida nerden cikardin atmosferli firin bile var sen heralde yataganda bicakciligi duymadin 800 yillik gecmisi var buraninn osmanli zamaninda kilinc bile yapmis atalarimiz pcden video yukleyebilseydim ben felc olmadan atolyemin uretim yaparken videolari vardi elektrikli firin dedigin neki bizim tum bicakcilarimizda var zaten sen hangi devirdesin ben saglamken yani isletmeciyken bicaklarin sapini sulu bantta seri yapan makina yaptirtim dnyada tekti tasarimi bana aitti dakikasada 40 adet yapiyodu faceni verde videolarini gostereyim makinalarimin ayrica engelliler bizden arayana yuzde 10 indirim yazdim heralde yazilarimi okumadin neyse gerekte kalmadi sayende konu yok oldu tesekkur ederim canin sagolsun ama yinede yatagandaki bicakciligi bi arastir derim

ha[FONT=Helvetica]yırlı olsun arkadaşım, ha[/FONT][FONT=Helvetica]yırlı işler ve bol kazançlar dilerim, kardeşimiz birşe[/FONT][FONT=Helvetica]yler üretmiş ne ğüzel bizede desteklemek düşer,köstek olmak [/FONT][FONT=Helvetica]yakışmaz, internetten kop[/FONT][FONT=Helvetica]yala [/FONT][FONT=Helvetica]yapıştır [/FONT][FONT=Helvetica]yaparak eleştirmek [/FONT][FONT=Helvetica]yanlış olur, [/FONT][FONT=Helvetica]yok çeliğin i[/FONT][FONT=Helvetica]yisi şudur, [/FONT][FONT=Helvetica]yok çeliğin kalınlığı şudur ğibi bilğeçlik taslama[/FONT][FONT=Helvetica]ya ğerek [/FONT][FONT=Helvetica]yoktur,
tekrar ha[/FONT]
[FONT=Helvetica]yırlı olsun kardeşim[/FONT]

hiç kusura bakmayacaksın arkadaş sustalı yasak mı sorusuna verilen cevabı saçma sapan yerlere çekersen terbiyesizlik yaparsan cevabını da alırsın senin sattığın hiçbir ürün yasak kapsamına girmezken (kılıç hariç zaten en ahmak insan bile kılıçla sokakta gezilmeyeceğini bilir) sen konuyu aldın rıskıma göz diktine getirdin hiç laf cambazlığına gerek yok türkiyede birinci kalite bıçak üreten bir tek firma dahi yok efendim 800 yıllık maziden bir tane dünya markası çıkmamış bak sen bile solingen denildiği anda fren yapmak zorunda kalıyorsun söylediğin gibi solingenin uçuk bir fiyatıda yok sende 20 lira olan mal onda 50 lira engelli kardeşlerine vicdanın rahat bir şekilde bileme masrafları ve bıçak ömrü hesaba katıldığında benim malım daha ucuz kalite açısından daha iyi diyebiliyormusun bu arada mustafa ben kötü niyetliyim sahibi olduğum solingen firması kazansın diye sizlere yalan söylüyorum hatta yukarıdaki kanunu bile başbakanlığım döneminde ben çıkardım

:):):)artık cevap yok bu konu kapanmıştır heves meves kalmadı uçtuu gitti beni arayan konunun başında verdiğim linkten ulaşır demirc :)by

kazazade desteğin için çok teşekkür ederim :):)

Ertunç Paslanmaz |

sebze2 - Dailymotion video

buda benim 5 yıl önceki sağlıklı halim atölyemde üretim yaparken bizi küçümseyen demirc kardeşim gördüğün makina dünyada tekti ne yazıkki kader beni yatağa mahkum etti tüm makinalarımı satmak zorunda kaldım işte böyle

ajitasyon yapmanın gereği yok hepimizin hayatı yarım kaldı planlayıpta yapamadığımız nice şeyler var sizi değil türkiyeyi küçümsüyorum kalite yönetimi olmayan bir ülkeden kaliteli mal çıkmaz solingende tıpkı yatağan gibidir yani tekil bir fabrika değil tüm şehrin bıçakçılarının markasıdır bizden farklı olan asla taviz verilmeyen üretim ve kalite kurallarıdır kafanıza göre malzeme, makina ve bu makinayı kullanacak eleman seçemezsiniz her parti malın geçmesi gereken zorunlu testler vardır alaşım içerisinde bulanacak elementlerin min. ve max. değerleri sabittir bu yüzden yatağan türkiyede kalırken solingen dünya markası olmayı başarmıştır yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı sloganı artık iş yapmıyor günümüz dünyasında rekabet iyi ve kötü arasında değil iyi ve daha iyi arasında yaşanıyor bana kaç yıllık mazinden,yerli malı olmandan, engeli olmandan değil kaliteden bahset dünyada bıçak sapını zımparalayan tek makine söylemiyle değil dünyanın en iyi bıçağını ben üretiyorumla gel her kesin kullandığı standart t7-t5 le değil dünyanın en iyisi alman gurup çeliğiyle gel bu çeliği işleyebilen makinelerle gel sen bunlarla gel kimse ne malına ne fiyatına tek kelime edemez edenede sen değil malın kalitesi cevap verir engelli yapmış destek olalım yok öyle bir dünya burada engelli haklarından bahsetmiyoruz ki destek olalım hakkını arayalım satılan bir mal varsa kimin sattığının zerre önemi yoktur tek gerçek malın kalitesidir filistinde kan döken yahudinin malı diye hangi kaliteli üründen vazgeçebildik yada pkkya destek olan almanyanın ürettiği arabalar hangimizin hayallerini süslemedi

demirc cevap vermiyecektim dayanamadım sen nelerden bahsediyon oooooohoooo yok solingen yok dünya devi sen sadece burda ben bilirim bilmişlik taslıyon iyiki bıçaktan anlıyon zamanında bıçak yapmışın sanki dünyada tek sen anlıyon yok paten yok kama satan alan yok şu paraya satarsann o bu şu sen bizi tirilyonlarla uğraşan fabrikatörlerle kıyaslıyon yok kaliteymiş getir solingeniini onu kesecek bıçak vereyim ben sana ben bıçakcı olduğum halde babamın evinde 25 yıldır kullandığı bıçaklar var hiçte eskimedi sen ucuz olunca kalite yokmuş gibi insanlarda algı oluşturuyon burda adamın kirası yok işcisi yok hanımyla beraber çalışır yövmiye parası yok maliyeti ucuz ucuza verir fakat bi başkası kirası bilmem kaç paradır işcisi sigortalıdır aynı malın maliyeti yüksektir yüksek satmak zorundadır ama mal aynıdır senin nasip denen bi şeyden haberin yok sanırım senin ticareetten anlamadığında belli burda adam aynı malı 40 km ötede 50 60 tlye sata biliyo bi diğer adam aldığı fiyata satamıyo bu demek değilki tüm türkiye bu malın neerden çıktığını fiyatını veya hangi sityede satıldığını biliyoda herkez ordan alsın diğerine sen pahalı verdin şurda şu fiyatmış diye kafa tutsun sen bu arada kişiliğinide belli ettin sana insanlar hoşuna gitmeyen bi söz söyledimi hemen onu karalayan ona elinden gelen kötülüğü yapan intikamcı bi insansın:):)

Bence birbirimize yardımcı olmamız lazım. Destek olmamız lazım. Ali borucu kardeşimiz çaba sarfediyor. Kendisinin niyetinin halis olduğunu düşünüyorum. Kendisini destekliyorum. Allah niyeti halis olan bütün engelli kardeşlerimin yardımcısı olsun..

ali bey hayal dünyasından çıkın reel sözlerle karşılık verin var sayalım ki ben acaip derecede kinci lanet biriyim hatta şeytanın yeryüzü bayiliğini yapıyorum ne fark eder önemli olan içeriktir karalama yapıyorsam mantıklı karşı tezler sunarak haddimi bildirin ama solingeni kesecek bıçak gibi anlamsız sözlerle gelmeyin çelikle üç gün uğraşan çocuk dahi su verilmiş çeliğin çok kötü bir alaşım olsa dahi kesilemeyeceğini bilir isterseniz demir makasıyla deneyin kırılır ama asla kesilmez trilyonlarım yok muhabbetine hiç girmeyin daha öncede söyledim solingenin yatağandan farkı yok küçük esnafların üretim yaptığı bir yerdi kalite standartları gibi basit bir kavramı hayata geçirmeleri ve buna bağlı kalmaları sayesinde dünya devi oldular ticaretten sizin kadar anlamam ama neyin para edeceğini çok iyi bilirim ben 19 yaşımda daha kalfa seviyesinde dahi bilgiye sahip değilken bıçaktan bir ev parası kazandım size dostça bıçaktan nasıl para kazanılır onuda söyledim ama standart türk felsefesi olan ben bilmem kaç yıldır bu işteyim yeni yetme ne bilir zihniyetiniz sayesinde sizde tüm eski ustalar gibi olduğunuz yerde saymaya devam edersiniz ha abarttın diyecek olanlara basit bir gerçekle cevap vereyim bana 100 yıllık türk markalarını saysanıza... bora firmasının ürettiği bıçaklara ve fiyatlarına bakın 30 lira maliyetli bıçağı 300 liraya satılıyor bora firması bunu tirilyonlar harçayarakmı başardı türkiyede av bıçağında bora askeri bıçakta halmak bir numaradır gidin ikisininde atölyesine bakın sizinkinden fazlası olmadığını görürsünüz bu arada bu iki firmanında herhangi bir yerde reklamını gören oldu mu eski tecrübeli ticaretten anlayan bir abimiz olarak şu iftiracı cahi bana söylermisiniz makina değil, usta değil, reklam değil geriye ne kaldı sizden farklı olanda bora alanında tartışmasız türkiyenin en iyisi halmak TSKnın resmi katoloğundaki tek firma olabildiler diğer firmalar nasıl başarılı olduyu araştırp anlamak yerine onlar tirilyonluk firma biz baş edemeyiz bahanesine sığınmak daha kolay değilmi yok arkadaşım yok ikiside trilyonluk firma değil kafanızı kumdan çıkarın bizde bu zihniyet oldukça 1000 yılda geçse dünya markası çıkartamayız

:):)c demirc cevap yokkk senin seviyene inmeyecim yazılarınla hala küçülüyosun halen ben bilirimi taslıyosun biz buraya ben bilirim değil engelli kardeşlerimizle üç kuruş kazanalım diye yola çıktık :):)

erolktr kardeşimede teşekkür ediyorum:)

benim seviyeme inmen için önce kendi seviyeni bir hayli yükseltmen lazım zaten senden cevap beklemiyorum zaten verebilecek makul mantıklı cevapların yok engelli ajitasyonuyla nakaratlar okumaya devam et ben kimseye bana inanın her şeyi ben bilirim demiyorum elinizin altında internet var zahmet edip iki tuşa basın neyin ne olduğu ortaya çıkar sonuçta uzay mekiğinden bahsetmiyoruz uyduruk bıçak imalatı aslı astarı çelik ve sap

bülent bey pcden fotoğraf yüklenmiyor bi yardımcı olurmusun

31

erolktr nerelerdesin telede cevap vermiyon

Söz konusu bıçak sitesinden evde kullamak üzere bir kaç boy bıçak aldım. Kendim için ise kemik saplı çakı aldım. Çakı ve bıçaklar gayet güzel. Biz memnun kaldık. Eğer almayı düşünen varsa tavsiye ederim. Ali Bey yardımcı oldu. Gayet ilgili ve güvenilir bir kardeşimiz. Tavsiye ederim..

Üst Alt