Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışanların, engelli memur olması önlenecek

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Çalışma Bakanı ile Engelli Konfederasyonu arasındaki görüşmelerde, çalışan
engellilerin yeniden başvurması konusu da ele alındı.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile yapılan görüşmede görme engelli bir arkadaşımız,
ÖMSS ile 10 bin kişi alındığını ancak bunun 5 binin çalışanlar olduğunu
belirtti. Bir bürokrat bu sayının doğru olmadığını açıkladı. Ancak görme engelli
arkadaşımız, ÖMSS ile atananların yarısının işçi veya memur olarak çalışanlardan,
bir kısmının ise emekli engellilerden oluştuğuna dikkat çekti.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik "Nasıl yani, bu sınava çalışanlar da mı
girdi?
" diyerek sorundan haberdar olmadığını gösterdi.

Diğer taraftan, konfederasyon üyesi başka bir engelli, yönetmeliğin, çalışanların
da sınava girmesine imkan tanıyan maddesinin değiştirildiğini ve onay için
Bakana sunulduğunu açıkladı.

Bu bilgiye göre, engellilersitesi.com olarak şunu söyleyebiliriz: Eğer Bakana
sunulmuş olan yönetmelik, görüşmede ifade edildiği gibi onaylanırsa, çalışanlar
engelli sınavına giremeyecek. Ancak taslak olan yani kesinleşmemiş olan yönetmelik
çalışması henüz ortada olmadığından, bu durumun 2014 yılı sınavını kapsayıp
kapsamadığını bilmiyoruz.

Engelliler Sitesi - Çalışanların, engelli memur olması önlenecek

keşke olsaasıl baskı kurulması gereken konu budur ocak ataması değil

Konu beni ilgilendirmiyor ama ozelde asgari ucretle çalisan bir lisans mezunu neden engelli memur sinavina giremesinki??

özel sektör değil kardeşim ya kamuda çalışan insanlar için adı üstün de engelli kamu personel seçme sınavı senin gibilerden devlete memeur olsa nolur okuduğunu anlama zayıf

Bu ne saçma bir şey, ne yani bir engelli diyelim ki hizmetli kadrosunda çalışıyor.Aynı zamanda hukuk okuyor(örnekler çoğaltılabilir).Okulu bitirince avukat olarak çalışmak istemesinin ne mahsuru var. sınava giremeyecek, atanamayacak mı? Bu nasıl bir mantık?

grcnckr;

2 kasımda üye olmussun. 1,5 ay sonra hem de engelliler için olan bu forumda böyle bişey yazsmıssın Aferin sana........

arkadaşım ben hizmetli kadrosundayım bu yaz bilgisayar mühendisi olucam. ben hizmetli olarak devam etmek için mi okudum bu okulu

Bende onu diyorum ya. Bu konfederasyon temsilcileri ne yapmaya çalışıyor. Anlamıyorum.

Tamamda sende kamuda yükselme sınavları var onlara gir niye bizlerin hakkına giriyorsun ki

niye ve nasıl kimin hakkı yensin ki? adam hizmetli kadrosunda çalışırken mühendis olacak. Yani daha önce çalıştığı hizmetli kadrosunu boşaltacak. oraya başka bir engelli atanabilir. asıl görevde yükselirse aynı kurumdaki kadroyu işgal etmeyecek mi? Bu nasıl bir mantık sizi anlayamadım. Kimin hakkını yiyor, nasıl yiyor?

sen kamuda yükselme sınavını bir gör ondan sonra yorumla. adam kamuda yükselme sınavına girdi hizmet puanı yetmemış bu beşinci senesi. bu adam eğitim fak. mezunu ama okulda hademelik yapıyor. bu mu başkasının hakkını yemek? 7 senedir sağlık sektöründe unvan değişikliği sınavı bekleyen var.

hadı dıyelım ben sınava gırdım görevde yükseltme sınavını kazandım en fazla şef olabiliyorum oda 10 sene hizmet etmem gerekiyor. neden kamuda teknık hızmetlerde mühendis olarak çalışmamayım. bu mu başkasının hakkını yemek?

bide bende ekpss sınavına giricem puanım yeterse mühendis olarak çalışırım kazanamazsan neden çalışayım ki. benden yüksek puan çıkaranın hakkı

bu tabi zor geliyor değilmi sınavlar size nasılsa mühendis olduk bundan sonra ne gireceksin yükselme sınavına gir başkasının hakkına ol mühendis oh valla ne güzel ne günahı var peki kamuda iş bekleyen bunca insann

arkadaşım beni sınavsız alın demıyorum kı bende ekpss sınavına gırıcem yeterse puanım atanırım yetmezse nasıl mühedis olarak işe başlıyacam. biraz empati düşün mühendis olmussun yerleri paspas yapıyorsun. ben sınavdan kaçmıyorum kı sınava giricem diyorum.

istifa etsem 2 sene devlet memuru olamıyorsun.

bide yükselme sınavlarının mevzuatlarını okuyun ondan sonra yorum yapım. hizmetli sınıfından gih. memurluk sınıfına geçiyorsunuz en fazla. th. mühendis sınıfına geçemiyorsun.

şu başkasının hakkı meselesini anlamıyorum. nasıl oluyor. biri anlatıverse Allah aşkına.

sakın arkadaşlar hızmetli olarak çalışanları küçümsüyorum zannetmesin 3-4 senedir hizmetli olarak çalıştım hende okudum. çor zor oldu mücadele ettim allah izin verirse bu sene mezun oluyorum. sakın yanlış anlamayın. ben verilen bu tepkilere karşılık forma yazıyorum

seni yanlış anlamıyoruz. iyi yapmışsın ellerine sağlık. çalışıp emek vermişsin. karşılığını da alırsın inşaallah.

Hadi birazda bununla zaman geçirin :) işte gündem değişikliği ...

Ne demek ne ile çalışan engelli sınava girecek mi ? girmeyecek mi ? :D bunun ile...

sen ne düşünüyorsun bu konuda? katıl bize :)

Ben almıyayım sınavınıza çalışın kardeşim ... :)

Bence de çalışan engellilerin tekrar memur olması doğru değil fakat bir üst kadroyu kazanan kişiler geçebilmelidir. Buda ancak bulunduğun kadro ve daha alt kadroları tercih edemeyerek olur. Hizmetli birinin bu sınavla memur olmasında sakınca yok. kaldı ki KPSS ile geçişler oluyor EKPSS ile neden olmasın

Çalışma Bakanı Faruk Çelik "Nasıl yani, bu sınava çalışanlar da mı
girdi?
" diyerek sorundan haberdar olmadığını gösterdi.
adamlar sınwdki usulsüzlükleri bi görse apışıp kalır

kpss gırebılsın ama yerını begenmeyen yıyosa kpss gırsın ekpss ye 4yılda bır gırsın canısıkılan ekpssye gırıyo sonra boşta kaldım kalırsın tabı...

bu kararı bende destekliyorum sadece ekpss içinde kpss içinde böyle olmalı memur tekrar girememeli...

ancak şu şekilde girer..g.güvenen istifa eder memurluktan girer sınava...o şekilde tekrar memur olabilir :D

arkadaslar ne alakaya belkide ben özel sektordeki isimden menmun degilim ozaman bende sinav tarihi geldiginde isi birakacam sınava girecem onlarin boyle zinliyeti varsa benimde boyle atatürkcü düsüncem var

ya bunlar bu ziniyeti bozuk olan kisiler yakinda o benim dedigimi de yaparlar

memurluktan istifa edersen 6 ay- 2 sene arası devlet memuru olamıyorsun istersen sınavdan 100 puan al. devlet istifa ettığın için ceza veriyor. kanunları yönetmelikleri okumadan yorum yapmayım. o zaman istifa edersi. babanın dükkanımı istediğin zaman işe geleceksin istediğin zaman işten çıkacaksın.

Üst Alt